Når du skal ud at købe en ny PC, så bør du overveje at gå efter en model, hvor hukommelsen er DDR5 RAM. Læs mere om fordelene her!

Der er mange ting at overveje, når der skal købes en ny bærbar PC herunder størrelsen harddisk, skærm og grafikkort, hastighed på processor og hvor stor en hukommelse er der behov for.

De fleste er kommet dertil, at det efterhåden er en selvfølge, at der vælges en SSD fremfor den traditionelle harddiske, da det på mange måder er et bedre køb.

Når der kommer til valg af hukommelsen på en PC, så fokuserer de fleste på antallet af RAM, men desværre ikke på type og hastighed.

Vi tager derfor et kig på, hvorfor du bør overveje, at din næste PC er udstyret med den nye type RAM: DDR5, og når du er ved det, så bør du overveje at vælge en bærbar PC der også har WiFi 6.

Hvad er DDR5? 

DDR5 er typebetegnelsen for den nyeste standard for hukommelsesmoduler til PC'er og kommer med en øget kapacitet på 64GB pr. integreret kredsløb, hvilket er en firedobling i forhold til DDR4. 

Derudover adskiller DDR5 sig positivt ved en dobbelt så høj datahastighed, der især er en fordel for alle PC'er med integreret grafikkort, da ydelsen bliver bedre på et integreret grafikkort på understøttede processorer, når der benyttes et DDR 5 RAM-modul.

Derudover har DDR5 en bedre batteriudnyttelse, hvilket er en fordel for mange med en bærbar PC, da der ikke skal oplades så ofte.

Grundlæggende handler det altså om en forøgelse af kapaciteten og hastigheden, når der skal fokuseres på de store forskelle mellem DDR5 og DDR4 RAM-moduler.

Sammenligning af specifikationer: DDR4 og DDR5 

DDR4 og DDR5 sammenligningsskema

I vores sammenligningsskema over DDR 4 og DDR5 RAM, kan du se forskellene udspecificeret på de enkelte områder.

Derfor bør du vælge en bærbar med DDR5 RAM!

Der er er den del rigtige gode og klart oplagte fordele ved at vælge en bærbar PC, som er udstyret med en DDR5-hukommelse, men en af disse fordele er desværre ikke prisen, da prisen er en hel del dyrere end prisen på DDR4 RAM-moduler.

Fordelene ved at vælge en bærbar PC med DDR5 RAM ser sådan her ud:

  • DDR5 har en fire gange større kapacitet op til 64 pr. modul
  • DDR5 har en dobbelt så høj datahastighed op til 8.4 Gbps
  • DDR5 har en bedre batteriudnyttelse

Prisen bør altså som sagt være det eneste argument for ikke at vælge en PC med de nyeste hukommelsesmoduler DDR5, som kom på markedet i 2019.

SÅDAN FINANSIERER DU DIT COMPUTERKØB

Er din økonomi lidt stram hver måned, så kan det være svært at finde plads til køb af en ny bærbar computer. Hvordan kan du så råd til at købe en ny computer? Svaret er faktisk ganske lige til, du kan nemlig vælge at lave et computerlån, hvor du kan nøjes med at betale et lille beløb tilbage hver måned uden at overbelaste din økonomi. Du bestemmer selv hvor meget, du vil betale tilbage fast hver måned efter aftale med låneudbyderen. Med et computerlån kan du nemlig tilpasse ydelsen efter, hvor meget du har råd og plads til at betale i dit budget. 

FORDELE VED AT VÆLGE ET COMPUTERLÅN

Der er mange gode grunde til at bruge et computerlån til at finansiere dit næste computerkøb:

  • Det går hurtigt
  • Ingen krav om sikkerhed
  • Nul udbetaling
  • Overkommelig månedlig ydelse

Når du låner penge til en computer, så foregår låneansøgningen normalt digitalt, og tager ganske få minutter. Du får normalt hurtigt svar på din låneansøgning og udbetaling af pengene sker typisk ret hurtigt, og mange gange allerede samme dag.

Vi anbefaler, at du overvejer at lave et computerlån hos Leasy, som tilbyder fornuftige lån op til 150.000 kroner og hurtigt svar på din låneansøgning.

Affiliate Disclaimer: Windows365.dk modtager et fast beløb i affiliate kommission for hvert godkendt kundelead, der henvises til Leasy.