Windows 10-trick til at frigive absurd meget plads på harddisken

 

Der findes mange tips og tricks til at frigive plads på harddisken i Windows 10. Nu giver vi dig et trick, som virkelig batter og slår alle de andre tricks af banen, når det kommer til at frigive flest gigabytes.

Køber du en computer med Windows 10 til under 2.000 kroner hedder en standardkonfiguration i dag mange mange 4GB RAM og 64GB harddisk, hvilket i de fleste tilfælde er alt for lidt - eller lige kan skraldre rundt, hvis computeren kun skal bruges til de mest basale opgaver og den primære lagring foregår i Skyen.

Hver en gigabyte der kan frigøres på så en basal maskine tæller derfor ekstra meget i det totale regnestykke. Mange gange kan du risikere, at efter at have installeret Office-pakken og nogle enkle andre Apps, så er harddisken fyldt op, og der er ikke en gang plads til den næste Windows 10 opdatering.

Den situation kan vi let undgå med dette smarte trick, som også sagtens kan bruges, hvis du ønsker mere plads på en større harddisk.

Det går Windows 10-tricket ud på

Hver gang du installerer en Windows 10 opdatering, så bliver den gamle version gemt på harddisken, og ved at slette den tidligere version af Windows, kan du mange gange frigøre helt op til 15 til 25 gigabytes plads på harddisken.

Sådan sletter du en tidligere version af Windows

Når du har opgraderet til en ny version af Windows ligger den gamle version stadigvæk på harddisken i mappen Windows.old, som indeholder filer, der giver dig mulighed for at gå tilbage til en tidligere version af Windows. Derfor skal du være opmærksom på, at du ikke kan fortryde sletningen af en tidligere version af Windows, inden du bruger vores guide til at frigøre plads på harddisken.

Slette din tidligere version af Windows, gør du sådan her.

  1. Vælg Indstillinger i Start
  2. Vælg System > Lager
  3. Klik på Konfigurer Lagerassistent, eller kør den nu i højre side
  4. Gå ned til punktet med Frigør plads nu
  5. Klik på boksen "Ryd op nu"
Nu slettes automatisk tidligere version af Windows, og det kan godt tage noget tid, så hav lidt tålmodighed og lad være med at benytte computeren til andre opgaver mens den arbejder.

Nu hvor processen er slut, kommer der så en slutmelding med, hvor mange gigabytes, der er frigivet på harddisken.

Fremadrettet kan du sætte Lagerassistent til at køre automatisk, så du ikke behøver at gøre det manuelt, hvilket du går under Lager og undermenuen.

Nyere Ældre