Bedste gratis virtuelle maskine-software til Windows 10 og 11 i 2023

Hvorfor betale, når du kan få softwaren gratis - og det samtidig spiller max.

En virtuel maskine er et softwaremiljø, der emulerer en computer og gør det muligt at køre et operativsystem eller en applikation på en anden computer. 

Det er en nyttig teknologi, der kan bruges til at teste software, køre ældre applikationer eller operativsystemer, og isolere programmer fra værtscomputeren. 

Vi giver et indblik i, hvad man kan bruge virtuelle maskine software til, og kommer med vores bud på nogle af de bedste gratis virtuelle maskine-software til Windows 10 og 11 i 2023.

Hvordan fungerer en virtuel maskine?

En virtuel maskine fungerer ved at emulere en computer og køre et operativsystem eller en applikation på den. Den virtuelle maskine har sin egen virtuelle hardware, herunder en virtuel CPU, hukommelse, harddisk, netværksinterface og andre enheder. De virtuelle hardwareenheder, der leveres af den virtuelle maskine, er kortlagt til ægte hardware på din fysiske maskine. For eksempel gemmes en virtuel harddisk på en virtuel maskine i en fil, der er placeret på harddisken. En virtuel maskine kan bruges til at køre et andet operativsystem på din computer, såsom Linux på en Windows-maskine eller Windows på en Mac-maskine.

Hvad bruger man en virtuel maskine til?

En virtuel maskine kan bruges til en række formål, herunder:

  • Teste software: En virtuel maskine kan bruges til at teste software på forskellige operativsystemer og konfigurationer uden at påvirke værtscomputeren.
  • Køre ældre applikationer: En virtuel maskine kan bruges til at køre ældre applikationer, der ikke længere understøttes af det nuværende operativsystem.
  • Isolere programmer: En virtuel maskine kan bruges til at isolere programmer fra værtscomputeren og beskytte den mod malware og andre trusler på samme måde som Sandbox i Windows 10 og Sandbox i Windows 11.
  • Udvikling: En virtuel maskine kan bruges til at udvikle software på forskellige operativsystemer og konfigurationer.


1. VMware Workstation Player

VMware Workstation Player er en gratis version af VMwares desktop VM-software. Det er en af de bedste virtuelle maskine-software til Windows 10 og 11, og det er nemt at bruge. Det understøtter en bred vifte af operativsystemer og kan køre flere virtuelle maskiner på samme tid. VMware Workstation Player er også meget stabil og har en god ydeevne.

Download link til VMware Workstation Player.

2. Oracle VirtualBox

Oracle VirtualBox er en anden populær virtuel maskine-software til Windows 10 og 11. Det er gratis og open source og understøtter en bred vifte af operativsystemer. Det har også en god ydeevne og er nemt at bruge. Oracle VirtualBox har også en række avancerede funktioner, såsom snapshotting og virtuelle netværk.

Download link til Oracle VirtualBox.

3. Microsoft Hyper-V

Microsoft Hyper-V er en virtuel maskine-software, der er inkluderet i Windows 10 og 11 Pro og Enterprise-udgaverne. Det er en af de bedste virtuelle maskine-software til Windows 10 og 11, og det er nemt at bruge. Det understøtter en bred vifte af operativsystemer og kan køre flere virtuelle maskiner på samme tid. Microsoft Hyper-V har også en række avancerede funktioner, såsom snapshotting og virtuelle netværk.

Download link til Microsoft Hyper-V.

4. QEMU

QEMU er en gratis og open source virtuel maskine-software til Windows 10 og 11. Det understøtter en bred vifte af operativsystemer og kan køre flere virtuelle maskiner på samme tid. QEMU er også meget stabil og har en god ydeevne. Det har også en række avancerede funktioner, såsom snapshotting og virtuelle netværk.

Download link til QEM.

5. Parallels Desktop

Parallels Desktop er en virtuel maskine-software til Windows 10 og 11, der er gratis at downloade og bruge i en begrænset periode. Det er en af de bedste virtuelle maskine-software til Windows 10 og 11, og det er nemt at bruge. Det understøtter en bred vifte af operativsystemer og kan køre flere virtuelle maskiner på samme tid. Parallels Desktop har også en række avancerede funktioner, såsom snapshotting og virtuelle netværk.

Download link til Parallels Desktop.

Nyere Ældre