Brave: Hurtig browser med egen søgemaskine


På udkig efter et alternativ til Chrome og Edge, så prøv at tage et kig på Brave, der er en gratis og open source-webbrowser med fokus på privatliv.

De tre mest udbredte browsere: Chrome, Bing og Firefox er på mange måder ens og så alligevel ikke. Chrome og Bing tilbyder både sin egen AI-assistent i form af Bard og Bing Chat, hvor Firefox er en mere "almindelig" browser, der benytter en ekstern søgemaskine efter eget valg og først lige er kommet i gang opbygge sin egen ChatGPT.

De tre store sidder tungt på markedet, men derfor findes der en række alternative browsere, hvor vi her kiggere nærmere på Brave, der tilmed tilbyder sin egen søgemaskine oven i hatten, der er uafhængig af Google og Bing.

Hvad er Brave?

Brave er en hurtig, privat og sikker webbrowser, der er designet til at beskytte brugernes privatliv og give en hurtigere og mere behagelig browsingoplevelse. Brave-browseren blokerer automatisk invasive annoncer og trackere, der kan bremse din browsingoplevelse og krænke dit privatliv. Dette resulterer i hurtigere sideindlæsning, bedre batterilevetid og endda besparelser på mobildata.

Brave tilbyder også en række indbyggede funktioner, såsom blokering af tværsides trackere og tredjeparts cookie-tracking, hvilket giver en højere grad af beskyttelse sammenlignet med andre browsere.

En af de mest bemærkelsesværdige funktioner i Brave-browseren er dens "super app", som inkluderer en række privatlivsvenlige funktioner, såsom uafhængig søgning, gratis videoopkald, offline spillelister og en tilpasselig nyhedsfeed. Disse funktioner er alle fuldt private og integreret direkte i browseren.

Brave er tilgængelig på næsten alle stationære computere og næsten alle mobile enheder (Android og iOS). Browseren understøtter næsten 160 sprog, og Brave Search er tilgængelig på engelsk, fransk, tysk, japansk og spansk.

Sammenfattende er Brave-browseren et fremragende valg for dem, der ønsker en hurtig, sikker og privat browsingoplevelse. Med sine indbyggede beskyttelsesfunktioner og privatlivsvenlige tjenester er Brave et stærkt alternativ til mere traditionelle browsere og et skridt i retning af en mere sikker og privat fremtid på internettet.

Hvad er Brave Search?

Brave Search er en søgemaskine, der fokuserer på privatliv og sikkerhed, og kan bruges som en integreret del af Brave-browseren eller alene som søgemaskine i en anden browser.

Søgemaskinen fra Brave er bygget op omkring en åben model for rangering af søgeresultater, hvor brugerfællesskabet er med til at afgøre, hvad der skal dukke øverst i søgeresultaterne, og de bagvedliggende principper bag søgealgoritmerne er åbne, fri for censur eller bias.

Ovennævnte er med til at gøre Brave Search til et godt søgemaskine-alternativ til Google og Bing, når du som bruger værne om dit privatliv og er til åbne projekter på internettet.

Hvilke enheder understøtter Brave?

Brave-browseren er kompatibel med forskellige enheder og platforme herunder:
  1. Windows
  2. macOS
  3. Linux
  4. Android
  5. iOS

Hvilke enheder understøtter Brave Search?

Brave Search kan benyttes på alle enheder der har har adgang til internettet og en browser og kan også benyttes som en integreret del for de enheder, som kan køre Brave-browseren.

Hvordan får du adgang til Brave og Brave Search?

Du går adgang til Brave-browseren på din enhed via dette link eller via den tilknyttede Appbutik på din enhed som Microsoft Store, App Store, Google Play og lign.

For at få adgang til søgemaskinen Brave Search kan du bruge dette direkte link, og bruger du en anden browser end bBrave på din enhed, så kan du benytte Brave Search som din standard søgemaskine ved at skifte søgemaskine under indstillinger i din browser.
Nyere Ældre