Sådan justerer du lysstyrken på din bærbar PC

 


Se hvordan du indstiller lysstyrken korrekt på din bærbar, så du kan reducere trætte øjne og hovedpine ved for meget skærmarbejde.

Arbejder du dagligt flere timer foran skærmen, så har du sikkert allerede oplevet, at stirre på en lys computerskærm kan forårsage anstrengte øjne og spændingshovedpine.

Hvis du arbejder på din bærbar PC hver dag og oplever disse problemer, så bør du overveje at ændre lysstyrkeniveauet, da det vil kunne afhjælpe en lang række af disse udfordringer.

Vi kigger på, hvordan du justerer lysstyrken på din bærbar computerskærm, og hvilke metoder du kan bruge.

Sådan justerer du lysstyrken på din bærbar ved hjælp af tastaturet

De fleste bærbare kommer med indbygget funktionstaster, som du kan bruge til at skrue op og ned for lyset på computeren. 

På tastaturet på din bærbar skal du lede efter funktionstasterne med lysstyrkejusteringsikoner, der ligner en sol med et positivt eller negativt symbol ved siden af. Ved hjælp af disse to funktionstaster kan du skrue op og ned for lysstyrken på skærmen.

Vi anbefaler, at du i dagslys skuer ned for lysstyrken, og når det er mørkt igen, så kan du med fordel skrue op for lysstyrken igen ved hjælp af funktionstasterne, da de burde give det bedste resultat med hensyn til at reducere evt. gener fra anstrengte øjne og spændingshovedpine.

Hvis din PC ikke kommer med indbyggede funktionstaster til indstilling af lyset i displayet, så kan du vælge at justere belysningen ved hjælp af Indstillinger i Windows 11.

Sådan justerer du lysstyrken på din bærbar i Indstillinger i Windows 11

Du kan også justere lysstyrken i indstillingsmenuen i Windows 1, og det gør du sådan her:
  1. Klik på Start
  2. Vælg Indstillinger
  3. I højre side klikker du på Skærm
  4. Find Lysstyrke og farve
  5. Her finder du Lysstyrke med en knap som kan skrue op og ned for lyset 
  6. Skru ned for lyset ved at føre knappen til venstre og skrue op for lyset ved at føre knappen til højre
Når du har justeret lyset med lysstyrke-knappen i Windows 11 for den indbyggede skærm, så forbliver lysniveauet det samme, indtil du ændrer det eller vælger at indstille automatisk "Nattelys", som du finder lige under "Lysstyrke". Nattelys-funktionen bruger varme farver til at blokere blåt lys, så det er mere behageligt for øjnene at kigge på skærmen i mørket.

Nyere Ældre