Min PC genstarter, når jeg spiller spil, hvad gør jeg?


Hvorfor lukker min PC ned og genstarter, mens jeg spiller? Flere faktorer kan få din computer til at lukke automatisk ned. Sådan fixer du problemet.

Når en computer overophedes, bliver irriterende genstartsproblemer almindelige, og når en computer overbelastes under gaming, så bliver processoren (CPU) varm, og det kan få computeren til at genstarte.

Der findes også en lang række andre forklaringer på, at din computer lukker ned og genstarter, mens du spiller.

Vi kigger her på de mest almindelige årsager til, at en PC kan lukke ned automatisk, mens der games.

1. Problemer med strømforsyningen

En ofte forekommende grund til at en PC lukker ned under gaming kan være en defekt eller ødelagt strømforsyning. Den bedste måde, at klare det problem på, er at købe en ny strømforsyning til din PC eller evt. nøjes med et kabel med stil, hvis strømforsyningen er todelt.

2. Problemer med en grafikdriver 

En ofte forekommende årsag til at en computer lukker ned under gaming er en defekt eller forældet grafikdriver. Den bedste måde at fixe problemet på er, at installere den nyeste grafikdriver, der passer sammen med grafikkortet på din PC. For at opdatere eller installere en ny grafikdriver i Windows 10 og Windows 11, skal du gøre sådan her:
  1. Højreklik på Start
  2. Vælg Enhedshåndtering fra listen
  3. Klik på Skærmkort eller Grafikkort
  4. Højreklik på Skærmkort eller Grafikkort
  5. Vælg Opdater driver eller Fjern enhed
  6. Efter opdatering genstart din PC
  7. Efter Fjern enhed, så vælg Installer driver fra samme liste
  8. Afslut med en genstart af din PPC

3. Problemer med overophedning

Når en computer overbelastes under gaming, når bliver den normalt varm, hvilket også kaldes overophedning. For at fixe dette problem, så kan du starte med at tjekke din computers specifikationer og sammenligne med dem spillets spillets specifikationer, som du typisk finder på spiludviklerens hjemmeside eller på Steam. Hvis din PC ikke opfylder hardwarespecifikationerne til spillet, så kan overophedningen skyldes, at når du spiller spillet, så overbelastes hardwaren, da din computer er på overarbejde. Du løser problemet ved at stoppe med at spille spillet, købe en ny hurtigere PC eller måske udskifte grafikkortet.
Nyere Ældre