Løs PC-problemer med Windows Lynhjælp-appen

 


Med Windows Lynhjælp-app i Windows 11 kan du modtage eller give PC-hjælp via en fjernforbindelse, så personen ikke skal være fysisk tilstede.

Fjernhjælp til løsning af problemer med din PC er et godt alternativ til, at du skal have besøg af en person fysisk person til at kigge på problemer.

Fjernhjælp til PC sker i praksis via en fjernforbindelse, som typisk er en app, hvor TeamViewer til dato har været manges fortrukne hjælpeværktøj. 

Den indbyggede Windows Lynhjælp-app i Windows 11 (og Windows 10) er et rigtig godt og gratis alternativ til TeamViewer, da du med den kan undgå at skulle installere trediepartssoftware på din PC, der altid er i risiko for at kunne blive misbrugt.

Hvordan fungerer PC-hjælp via en fjernforbindelse?

Fjernhjælp via en fjernforbindelse til afhjælpning af PC-problemer fungerer egentligt ret simpelt. Den der skal hjælpes har en app sin PC og som skal hjælpe har en identisk app på sin PC. Den som har brug for hjælp får en kode til appen, som vedkommende der skal hjælpe, skal indtaste på appen på sin PC, hvorefter, den som skal modtage hjælp accepterer, at den hjælpende person får adgang til PC'en ved at klikke på OK i appen. Herefter har hjælperen nu adgang til den problemfyldte PC, og har fuld adgang til hele systemet og kan navigere rundt med sin egen mus og tastatur for at finde en løsning på problemet. Typisk holder de to personer kontakt via en telefonforbindelse, så de kan snakke sammen og forklarer tingene i detaljer for hinanden. Når problemet forhåbentligt er løst, så deaktiveres forbindelsen til fjernforbindelsen i appen af personen, som har modtaget fjernhjælp, således at hjælpere ikke mere har ekstern adgang til computeren.

Lad kun personer du har tillid til få adgang til din PC...

Du ved det sikkert godt, men derfor vil vi alligevel lige advare dig her. Husk kun at give fjernadgang til din PC til personer, du har fuld tillid til, da de har ubegrænset adgang til alle oplysningerne på computeren, hvorfor du kan risikere misbrug af alle dine data fra netbank til kreditkortoplysninger.

Hvordan virker Windows Lynhjælp-appen?

Microsoft Lynhjælp fra Microsoft sætter to personer i stand til at dele en computer via en fjernforbindelse, så én person kan hjælpe med at løse problemer på den anden persons computer.

Sådan installerer du Windows Lynhjælp-appen

Vælg Start  > Microsoft Store > Søg Lynhjælp  > vælg Hent.

Hvis du allerede har installeret Microsoft Lynhjælp-appen med hurtig hjælp, så skriv Lynhjælp i Søgefeltet og klik appen for at starte den.

Sådan bruger du Windows Lynhjælp-appen

Windows Hurtig Fjernhjælp

Vælg Start > Lynhjælp (eller vælg knappen Start , skriv Lynhjælp i søgeboksen, vælg den derefter i resultaterne). Vælg Hjælp en anden person, send derefter den 6-cifrede kode til personen, som du hjælper. Når personen har indtastet den, kan du vælge enten Få fuld kontrol eller Vis skærm. For at få den fulde hjælp, så tillad en person, som du har tillid til, at hjælpe dig ved at overtage kontrollen med din computer ved at vælge Få fuld kontrol.

Nyere Ældre