Hvordan afvikler jeg Windows på en Mac?


Vil du gerne bruge dedikerede Windows programmer på din Mac, som du ikke kan finde i App Store?

Vi har tidligere beskrevet, hvordan du kører Android på din Mac. Nu er turen så kommet til, hvordan du kan køre Windows på din Mac ved siden af dit Apple styresystem. 

Hvorfor køre Windows på Mac?

Det kan være, at du spørger dig selv om, hvorfor det egentlig skulle have nogen form for relevans at installere Windows på en Mac? For ja, et valg af en Mac er et tilvalg af Apples styresystem macOS, men det er samtidig er det også et aktivt fravalg af Apps, der kun kan køre på Windows fra Microsoft.

Der findes flere Windows programmer, som du ikke kan finde og installere på din Mac via App Store. Så hvis du vil have adgang til disse programmer, bliver din Mac nødt til at køre Windows også.

Inden for gaming finder du en af de helt store grunde til at installere Windows på en Mac, da mange af de rigtige store spiltitler slet ikke tilbydes til macOS.

Det er ikke kun indenfor gaming, at det har sin relevans. Der findes også mange online tjenester indenfor bank, forsikring og realkredit, som slet ikke kan afvikles på en Mac, hvorfor det også her kan være relevant med Windows på din MacBook.

En sidst grund er, at mange udviklingsværktøjer til spil, hjemmesider og programmer er udviklet og dedikeret til Windowsplatformen, dette giver en stor udfordring, hvis du foretrækker at arbejde på en MacBook.

Parallels Desktop til Mac

Metoden til at køre Android på din Mac kan virke en smule langhåret. Det forholder sig straks ganske anderledes med Parallels Desktop, der er et komplet program/app, som gør alt det beskidte arbejde for dig. Så det er faktisk ganske enkelt at komme til at køre Windows på din Mac. Du slipper samtidig for en masse besvær, da Desktop 11 klarer alt arbejdet for dig.

Gratis og betalt version

Parallels Desktop findes både i en gratis prøveversion og to betalte udgaver. De to betalte findes i den billige Desktop version og det lidt dyrere Desktop Pro version. Hvilken du skal vælge til din iMac og MacBook, ja det skal du simpelthen lade dit behov og dine ønsker afgøre - også måske og så lidt efter størrelsen på din pengepung. 

Sådan går du i gang

Parallels Desktop kan både køre Windows 11, Windows 10, Windows 8.1, Windows 7, Google Chrome og Linux. Vil du gerne køre macOS, ja så klarer den smarte app fra Parallels også det. Det er ganske enkelt at komme i gang med at køre Windows på din Mac med Parallels Desktop. Du skal blot hente programmet og følge vejledningen på skærmen, så skulle det hele faktisk køre af sig selv uden de store problemer. 

Du kan hente applikationer her

Du kan hente den gratis app Parallels Desktop her.

Vil du gerne have fingrene i den ægte vare?

Har du fået blod på tanden, og er du til den ægte vare med Windows 11 og hele Microsoft-miljøet? Ja, så er der ikke andet for end at gå ud at investere i en ny bærbar eller stationær Windows-computer. 

Men skal du kun bruge Windows en gang imellem og er du rigtig glad for din Mac, så kan du sagtens holde fast i den.
Nyere Ældre