De seks bedste gratis iCloud-alternativer


Vi giver dig her de 6 bedste og gratis alternativer til iCloud.

Er du ved at løbe tør for plads på din iCloud-konto, så giver vi dig her seks gratis skytjenester, som du kan bruge til at supplere pladsen i skyen op med. 

Alle tjenesterne kan du bruge ligegyldigt om du har en Windows computer eller Mac. Du kan også bruge tjenesterne på tværs af platforme. Derved kan du både få adgang fra din mobiltelefon, din tablet og din computer.

Hvad er opbevaring i skyen?

For at kunne forstå, hvad opbevaring i skyen egentlig dækker over, skal man først forstå, hvad skyen er. Helt basic er det en form for ekstern ressource, enten forstået som lagring eller computerkraft, som du kan få adgang til online. Det kan enten være et gratis tilbud eller der kan være tale om et månedligt eller årligt gebyr på tjenesten.

På den måde behøver dine billeder, videoer og filer ikke at fylde al pladsen på din egen computer.

Kært barn har mange navne

I Danmark bruger vi ofte udtrykket "cloud storage" der er taget direkte fra det engelske sprog eller "skylagering" som det hedder dansk. Men du kan også støde på flere udtryk som dækker over det samme begreb. Det kan eksempelvis være backup, online storage, online-enheder, online backup, filhåndtering, fillagring og meget andet. 

Sådan får du adgang

Lagring af data i skyen vil modsat anden lagring ikke være fysisk til stede på din computer. Du kan oftest få direkte adgang til skylagringen gennem din browser eller via en app (eller en mobilapp). Den faktiske placering af dine filer er normalt i et datacenter, på en server eller på en harddisk. Da lagringen er online, kan du også få adgang fra flere forskellige enheder og er derved ikke begrænset til eksempelvis en enkelt computer.

Hvor meget plads skal jeg bruge

Det er meget individuelt, hvor meget man har brug for af lagerplads. Det kommer nemlig meget an på, hvor meget og ikke mindst hvad, man har behov for at gemme. Først og fremmest skal man have en forståelse for, hvor meget 1 GB lagerplads kan rumme. Hvis du skal gemme dokumenter, så kan 1 GB rumme omkring 65,000 Microsoft Word-sider. ;Men hvis der er tale om opbevaring af tungere filer, så bliver pladsen hurtigere fyldt op. For til sammenligning kan 1 GB kun rumme omkring 3 minutters high-definition video.

MEGA - 20 GB gratis plads

MEGA rangerer som en af ​​de mest generøse cloud storage-udbydere, og tilbyder en hele 20 GB gratis lagerplads i skyen.

Google Drev - 15 GB gratis plads

Hvor Apple smider 5 GB gratis iCloud-plads ind i puljen, fremstår Google mere generøs med med hele 15 GB gratis lagerplads.

Dropbox - 2 GB gratis plads

Dropbox byder på 2 GB plads i skyen inden du skal til at betale for det.

OneDrive - 5 GB gratis plads

Microsofts bud på en konkurrent til iCloud hedder OneDrive og virker udover Windows også på Apple-enheder. OneDrive er frisk med 5 GB gratis plads i skyen, inden du skal vælge en betalt løsning.

Amazon Drive - 5 GB gratis plads

Amazons skytjeneste hedder Amazon Drive og byder på 5 GB gratis lagerplads i skyen. Tegner du et Prime Abonnement, så får du ubegrænset plads til billeder, musik og dokumenter. 

iDrive - 5 GB gratis lager

På trods af i'et i navnet, så har iDrive intet med Apple at gøre, men er en selvstændig skytjeneste, som tilbyder 5GB gratis Cloud-plads. 

Andre løsninger

Der findes rigtig mange forskellige udbydere af gratis lagring i skyen. Derfor kan du sikkert også finde andre udbydere, end dem vi har sat på listen. 

Nogle er dog mere useriøse end andre. Derfor bør du kigge dig godt for, hvis du falder over et "godt tilbud" med meget gratis lagerplads. For nogle tjenester mangler både privatlivs- og sikkerhedsfunktioner, og du vil blive oversvømmet med reklamer og annoncer.
Nyere Ældre