Blue Screen of Death på Windows 11, hvad gør jeg?

 

Dukker den blå skærmfejl op på din PC under opgradering til Windows 11, så se hvordan du kan løse problemet.

På Windows 11 henviser Blue Screen of Death (BSoD) til fejlen på skærmen, når systemet ikke kan udføre en bestemt operation, som får computeren til at gå ned uden advarsel.

Problemet kan skyldes en fejlbehæftet opdatering, enhedsdriver, kompatibilitetsproblemer med en app eller et stykke hardware.

Vi guider dig her igennem forskellige muligheder for fejlfinding og mulige løsninger af nogle af de problemer, som kan forårsage den blå skærmfejl i Windows 11 under installation og opgradering til Windows 11.

Fejlen opstår under opgradering til Windows 11

Blue Screen of Death under opgradering til Windows 11 kan skyldes disse tre ting: 
 1. Kompatibilitetsproblemer med et program
 2. Problemer med ekstern hardware
 3. Fejlfyldt installation eller beskadigede filer i installationsmedie

1. Kompatibilitetsproblemer med en program: Afinstaller programmet

For at afinstallere et program, der forårsager en blå skærm i Windows 11, skal du gøre sådan her:
 1. Åbn Indstillinger
 2. Klik på Apps
 3. Vælg Klik på siden Apps og funktioner i højre side
 4. Klik på de tre prikker ud for den pågældende app
 5. Vælg Afinstaller
 6. Og følg vejledningen på skærmen
Når du har afinstalleret den inkompatible app, så skal du lave en genstart af den Windows-PC.

2. Problemer med ekstern hardware: Afbryd alle eksterne enheder

Når der detekteres et hardwareproblem, vil du ofte kunne se den blå skærmfejl i Windows 11, hvorfor du bør afbryde alle ikke-væsentlige tilsluttede eksterne enheder på din computer som eksterne harddisk, printer, skærm, mobil og andet USB- og Bluetooth-tilbehør.

Efter installationen af Windows 11 er færdigafsluttet kan du kan du tilslutte de eksterne enheder til din computer ingen.

Hvis du oplever problemer med en ekstern enhed efterfølgende igen, kan det skyldes et kompatibilitetsproblem, og du kan forsøge at søge problemet med en opdatering af Enhedsdriveren til enheden, hvor du kan følge vores vejledning til opdatering af en driver i Windows 11.

3. Fejlfyldt installation eller beskadigede filer i installationsmedie: Hent Installationsfilerne igen

Hvis du forsøger at bruge opgraderingsindstillingen fra Windows Update-indstillingerne, og du ser den blå skærmfejl i Windows 11, kan det skyldes, at en eller flere filerne er beskadiget.

Løsningen på dette problem er todelt. Først skal du slette de gamle installationsfiler, hvorefter du skal prøve at downloade Windows11-installationsfilerne igen.

Trin 1: Slet de game Windows-installationsfiler

For at slette de gamle Windows 11-installationsfiler, skal du gøre sådan her:
 1. Åbn Indstillinger
 2. Klik på System
 3. Klik på Lager i højre side
 4. Klik herefter på Midlertidige filer
 5. Vælg Midlertidige Windows-installationsfiler fra listen
 6. Klik på Fjern filer
Du afslutter med at lave en genstart af din Windows PC før du går videre med at downloade Windows 11-installationsfilerne igen.

Trin 2: Download Windows 11-installationsfilerne igen

Nu er du så kommer til downloade Windows11-installationsfilerne igen, og den bedste metode at gøre det på er, at du henter og benytter Windows 11-installationsassistent, som klarer hele processen automatisk for dig. Og derfor sige vi også, at du skal springe over muligheden for at opgradere til Windows 11 via Windows Update. Den måde er ganske simplet af lave en ren installation af Windows 11 med Windows 11-installationsassisteten, så undgår du også at støde på evt. fejlbehæftede gamle Windows 10-opdateringer, som også kan forårsage eller i det mindste være medvirkende til Blue Screen of Death på Windows 11.

Nyere Ældre