Min PC mangler virtuel hukommelse, hvad gør jeg?

For lav virtuel hukommelse på din Windows PC, så se hvordan du selv kan administrerer den virtuelle hukommelse for at øge kapaciteten på din PC.

Den virtuelle hukommelse på din PC er en funktion der bruges til midlertidigt at gemmer mindre hyppige sidefiler, der er indlæst i systemhukommelsen (RAM eller Random Access Memory) på harddisken.

Funktionen tillader Windows 11 at bruge hurtigere fysisk hukommelse til at køre apps og processer med det resultat, at ydeevnen bliver bedre samtidig med, at systemet forhindres i at fryse fast, hvis hukommelsen løber tør.

Styresystemet administrerer og allokerer normalt automatisk den virtuelle hukommelse, men der kan forekomme situationer, hvor du har behov for at indstille den virtuelle hukommelse selv især, hvis din PC har et lille grafikkort, der kun lige med nød og næppe kan løfte opgaven, så kan det være en fordel at justerer i den virtuelle hukommelse for at tilføre mere kapacitet.

I denne Windows 11-guide gelejder vi dig gennem de enkelte trin for at øge den virtuelle hukommelsesstørrelse for at gøre din PC lidt hurtigere.

Generelt er det ikke en god idé at rode med den virtuelle hukommelse med mindre, du ved hvad du gør og samtidig har et behov for at udføre operationen.

Sådan skifter du indstillingerne for virtuel hukommelse i Windows 11

For at ændre indstillingerne for virtuel hukommelse i Windows 11 skal du følge disse trin.

 1. Åbn Indstillinger
 2. Klik på System
 3. Vælg Om i højre side
 4. Klik på Avancerede systemindstillinger under Relaterede links
 5. Vælg Avanceret
 6. Klik på Indstillinger under Ydeevne
 7. Klik på Avanceret igen foroven
 8. Vælg Skift under Virtuel hukommelse
 9. Fjern fluebenet i Administrerer automatisk sidefilsstørrelse for alle drev
 10. Vælg indstillingen Brugerdefineret størrelse
 11. Angiv Størrelse ved start og maksimale størrelse for filen i megabyte (Normalt skal du bruge et tal, der er halvanden gang den samlede tilgængelige hukommelse til "Størrelse ved start" og tre gange tilgængelig hukommelse til "Maksimal størrelse").
 12. Klik på Indstil
 13. Klik herefter på OK
 14. Klik på OK igen
 15. Genstart din computer
Når du har gennemført trinnene, skal den samlede systemydelse gerne stige, når du benytter din PC efter genstarten.

Hvis du fortryder dine indstillinger af den virtuelle hukommelse, så sæt flueben i Administrerer automatisk sidefilsstørrelse for alle drev under Virtuel hukommelse. og klik på OK og genstart din PC.

Nyere Ældre