Billedbehandling i Photoshop og videoredigering i Adobe Premiere Pro eller i det gratis Lightworks stiller store krav til computerens hardware.

Arbejder du til daglig med billedbehandling i Photoshop eller videobehandling i Adobe Premiere Pro eller i et af de mange gratis videoredigeringsprogrammer til Windows, så kender du vigtigheden af, at have en kraftfuld computer til at klare opgaverne. 

Koger vi det det til et enkelt punkt, så drejer optimal billed- og videobehandling sig om rå computerkraft for at opnå de mest optimale resultater.

Hardwarekrav til video- og billedbehandling

Vi anbefaler, at din computer opfylder følgende hardware specifikationer for at kunne afvikle programmer som Photoshop og Adobe Premiere Pro og andre tunge grafiske programmer på tilfredsstillende vis.

1. Hukommelse

Minimum 8 GB RAM - men optimalt 16 GB RAM hukommelse. 

2. Processor

Intel- eller AMD-processor med 64-bit understøttelse; 2 GHz eller hurtigere processor Med SSE 4.2 eller nyere.

3. Grafikkort

GPU med understøttelse af DirectX 12 og 1.5 GB GPU-hukommelse og 4 GB GPU-hukommelse til 4K skærme eller større.

4. Skærmopløsning

1920 x 1080-skærm eller større ved 100 % UI-skalering.

5. Harddisk

En hurtig SSD på min. 128 GB og gerne en ekstra mekanisk harddisk på min. 500 GB til de større filer. Min. 16 GB ledig harddiskplads - yderligere plads kræves til installation.

Windows eller Mac-computer til video- og billedbehandling?

Sådan objektivt set, så sværger mange i den grafiske branche til en iMac eller en MacBook Pro med ekstern skærm, når der skal arbejdes seriøst med billedbehandling i Photoshop og videoredigering i Premiere Pro. Det kan både skyldes en Mac-computers flotte design, som det kan skyldes dens grafiske kvaliteter 

Når det, så er sagt, så foretrækker mange også at arbejde med en Windows brugerflade, når det kommer til grafisk design. Mange Windows-maskiner er i dag både flot designet og yderst kraftfulde, så det er et forståeligt valg. 

Om du skal vælge en Mac eller en Windows-computer til Photoshop, er det stykke hen ad vejen et spørgsmål om, hvilke grafiske programmer som du har behov for at køre og ikke mindst et spørgsmål om smag og størrelsen på din pengepung.

SÅDAN FINANSIERER DU DIT COMPUTERKØB

Er din økonomi lidt stram hver måned, så kan det være svært at finde plads til køb af en ny bærbar computer. Hvordan kan du så råd til at købe en ny computer? Svaret er faktisk ganske lige til, du kan nemlig vælge at lave et computerlån, hvor du kan nøjes med at betale et lille beløb tilbage hver måned uden at overbelaste din økonomi. Du bestemmer selv hvor meget, du vil betale tilbage fast hver måned efter aftale med låneudbyderen. Med et computerlån kan du nemlig tilpasse ydelsen efter, hvor meget du har råd og plads til at betale i dit budget. 

FORDELE VED AT VÆLGE ET COMPUTERLÅN

Der er mange gode grunde til at bruge et computerlån til at finansiere dit næste computerkøb:

  • Det går hurtigt
  • Ingen krav om sikkerhed
  • Nul udbetaling
  • Overkommelig månedlig ydelse

Når du låner penge til en computer, så foregår låneansøgningen normalt digitalt, og tager ganske få minutter. Du får normalt hurtigt svar på din låneansøgning og udbetaling af pengene sker typisk ret hurtigt, og mange gange allerede samme dag.

Vi anbefaler, at du overvejer at lave et computerlån hos Leasy, som tilbyder fornuftige lån op til 150.000 kroner og hurtigt svar på din låneansøgning.

Affiliate Disclaimer: Windows365.dk modtager et fast beløb i affiliate kommission for hvert godkendt kundelead, der henvises til Leasy.