Lav dit eget spil med Bitsy

 

Bitsy er en online visuel kodegenerator, som er velegnet til begyndere uden forkundskaber, der vil prøve at lave et computerspil.


Bitsy er udviklet af Microsoft programmøren Adam Le Doux tilbage i 2016 på en enkelt weekend, hvilket må siges at være utrolig kort tid for en spilgenerator.

Vi kigger her nærmere på den spændende spilgenerator.

Hvad kan du lave med Bitsy?

Bitsy er et visueltbaseret værktøj, som du kort og godt kan bruge til at udvikle dit eget spil.

Hvor svært er det at bruge Bitsy?

Du kan sammenligne Bitsy lidt med Scratch, som er et objektorienteret programmeringssprog, som vi tidligere har beskrevet i forbindelse med Anders Ands programmeringsskole. Scratch er nemt at bruge og kræver ikke de store forkundskaber eller erfaring med kodning fra tidligere. Vi synes, at Bitsy er lettere at benytte, og det siger i sig selv lidt om sværhedsgraden.

Alle kan finde ud af at lave et spil med Bitsy, da spilværktøjet ikke kræver nogen specielle forudsætninger eller forkundskaber i kodning.

Hvor lang tid tager det at lave et spil med Bitsy?

Hvis du er god, kan du lave et spil med Bitsy på 15 minutter. Hvis du bruger en time, så har du realistisk set et færdigt spil.

Hvordan fungerer Bitsy?

Bitsy er som tidligere beskrevet et værktøj til visueltbaseret kodning af spil, så du laver det meste af arbejdet med en mus og din PC. Når du er færdig med spillet, kan du udgive det på itch.io, så andre også kan få glæde af det.

Figur 1: Spileditor i Bitsy

I praksis Bitsy er online webbaseret spileditor, som består af et kontrolpanel med tre vinduer, som du skal bruger til at lave dit spil. Vindue 1 er til at skabe selve rummet i spillet. Vindue 2 er til at skabe selve spilkarakteren og objekter til spillet. Vindue 3 er farvevælgeren hvor der vælges farver til spillet.

Eksempler på spil udviklet med Bitsy

Vi giver dig her nogle af vores favoritspil udviklet med Bitsy:


Der findes flere eksempler på fremragende spil på itch.io og Bitsy-hjemmesiden, som du selc kan checke ud.

Hvordan kommer du i gang med Bitsy?

For at komme i gang med at lave dine egne spil med Bitsy kræver det en PC, mus, internetforbindelse og en god internetbrowser.

Når det er på plads så går du direkte ind på Bitsy-hjemmesiden, så du kan få adgang til spileditoren.

Figur 2: Opbygning af Bitsy-hjemmesiden

Hjemmesiden består af 7 vinduer og fire værktøjer i bunden af siden. For at komme i gang med at lave dit første spil med Bitsy, skal du klikke med musen på katten, se figur 2, så bliver du automatisk dirigeret videre til spileditoren, som du kan se i figur 1.

Du er velkommen til at smide et link til dit Bitsy-spil i kommentarfeltet til denne artikel, så andre også kan få glæde af det.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol