Sådan deaktiverer du Windows 11 S Mode på din PC

 

Vejledning til hvordan du skifter væk fra S-tilstand i Windows 11 og vinker farvel til alle begrænsningerne.

Windows 11 i S-tilstand er udviklet af Microsoft til budget bærbare og tablets med relativ små specifikationer for at sikre en pålidelig ydeevne på enhederne, når der afvikles Windows 11.

Bagsiden af medaljen er. at du ikke kan installere tredieparts apps på en PC med Windows 11 Home-versionen i S-tilstand, da du nemlig kun kan få lov til at installere apps fra Microsoft Store.

Microsoft har udviklet S-mode med henblik på at sikre en glidende Windows 11-oplevelse på bærbare og tablets med knap så gode specifikationer og herunder som en sikkerhedsventil, så brugeren ikke kommer til at installere apps med malware på computeren ved et uheld.

Intentionerne kan man jo mene om, hvad man vil, og spørgsmålet er, om en tredieparts app med et Microsoft sikkerhedscertifikat eller et program udviklet selv af Microsoft og downloadet fra Microsofts egen hjemmeide har større sandsynlighed for at være inficeret med malware, det er vil vi godt stille os tvivlende over for. Blandt andet er det ikke muligt at downloade Tilstandskontrol for PC fra Microsofts egen hjemmeside til en PC i S-mode.

Heldigvis findes der dog en hurtig, nem og gratis måde at opgradere til en komplet Windows 11 Home-oplevelse på din PC ved at skifte væk fra S-tilstand.

Blot skal du være opmærksom på, at der er tale om en engangsbillet, hvor du ikke har mulighed for at skifte tilbage til Windows 11 Home S-mode. Skift væk fra S-tilstand kan nemlig ikke fortrydes. Hvis du skifter, kan du altså ikke gå tilbage til den Windows 11 i S-tilstand. 

Skift væk fra S-tilstand i Windows

For at skifte væk fra S-tilstand på en PC med Windows 11 S Home til den fulde version af Windows 11 Home, skal du følge denne vejledning.
  1. På din PC i Windows 11 i S-tilstand skal du åbne Indstillinger > System > Aktivering
  2. I sektionen Skift til Windows 11 Pro skal du vælge Gå til Store. Hvis der er et afsnit med "Opgrader din udgave af Windows", skal du passe på, du IKKE klikker på linket "Gå til Store"
  3. På siden Skift væk fra S-tilstand der vises, vælger du knappen Hent i Microsoft Store. Når du får vist en bekræftelsesmeddelelse, vil du kunne installere apps, der ikke er fra Microsoft Store.
Når du klikker på knappen "Hent", starter processen automatisk med at skifte mellem Windows 11 i S-tilstand til Windows 11 Home.

Nyere Ældre