En mus for de få men med mange kvaliteter for dem, der har behov for et ergonomisk alternativ.

Museskader er der blevet skrevet meget om i forskellige medier, og med det store fokus på hjemmearbejde for tiden, er en ergonomisk mus så absolut værd at overveje.

En klar fordel ved at vælge en ergonomisk mus med indbygget trackball er, at det ikke kræver den store plads på bordet i hjemmet eller på kontoret, som en traditionel mus gør. Faktisk kræver det bare et lille hjørne at et bord, da musen jo ikke bevæger sig på selve bordpladen.

Grundlæggende så er en mus med trackball, en mus der er blevet vendt på hovedet, så kuglen sidder på oversiden i stedet for under bunden. Brugeren styrer derfor musen med kuglen og typisk tommefingeren i stedet for at flytte rundt på enheden som ved en traditionel mus.

En mus med trackball kan også være det oplagte valg, som styreredskab til et smart TV eller en TV boks, så brugeren ikke behøver sidde og bøvle med en trackplade eller en normal mus, som jo kræver en betydelig overflade for kunne fungere.

Der er altså ergonomisk og pladsbesparende fordele ved at vælge en mus med indbygget trackball, hvorfor man godt kan undre sig over, der ikke sælges flere af slagsen. Vi tror det hænger sammen med flere faktorer. Udsalgsprisen er typisk højere sammenlignet med standard mus og samtidig kræver det en pæn portion tilvænning at anvende en så speciel mus, som funger diametralt modsat en normal PC mus.

Vi anmelder her Logitech Ergonomisk Trådløs USB mus (trackball) M570, der har en udsalgspris på omkring 400 danske kroner incl. moms.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på samme måde, som de er beregnet til at blive brugt i hverdagen.

Vi har testet musen fra Logitech sammen med Surface Go 2 fra Microsoft, der er en 2-i-1-maskine, hvilket er en kombination mellem en Windows tablet og en bærbar PC. 

Brugsoverfladen i testen er et almindeligt skrivebord uden brug af musemåtte, hvor 100% af skrivebordet er udnyttet. En test i et miljø med mindre plads er foretaget ved at benytte 50% af skrivebordets overflade i testen af musen.

Logitech M570 musen er sammenlagt testet i 10 timer på internettet, til tekstbehandling og regneark, til billedredigering i PhotoShop og videoredigering i Shotcut.

Specifikationer

Logitech M570 musen har følgende specifikationer.

 • Type: Trådløs Mus
 • Bevægelsesdetektion: Laser
 • Antal knapper: 5
 • Farve: Sort
 • Opløsning (dpi): 540
 • Forbindelsesteknologi: USB
 • Tilslutning type: USB
 • Rækkevidde (m): 10
 • Bredde (cm): 95
 • Dybde (cm): 45
 • Højde (cm): 145
 • Vægt (g): 142
 • Grænseflade: 2.4 GHz
 • Scrollehjul: Ja
 • Ergonomisk design: Ja
 • Batteritype: 1x AA

Funktioner

Logitech M570 musen har følgende funktioner.

 • Optisk mus
 • Trackball
 • USB nano modtager
 • 5 knapper
 • Laserdetektion

Unboxing

Vi udpakker musen, som kommer i en ren plastik emballage, og indholdet er udover musen fra Logitech en USB- modtager. 

Design og materialer

Logitech M570 musen har et sort/gråt design og kuglen er en marmoragtig blå farve. Musen er produceret i plastik, som er en lille smule glat for fingrene, når har behov for at flytte rundt på enheden. Designet er en smule futuristisk og ligner på mange måder en almindelig ergonomisk mus bortset fra den blå kugle. Udover det blå kugle er musen udstyret med fire knappler og det almindelig rullehjul. Den buede designform gør, at musen ligger godt i hånden og er særdeles behagelig under brug. Rullehjulet er belagt med gummi, hvor mange mus simulerer en metal overflade. Til højre for museknapperne er browserknapperne med funktionen tilbage og fremad for hurtig og nem navigation på nettet. 

Ibrugtagning 

Under musen er det en lille papirslip, som trækkes ud for at aktivere batteriet, og ved siden af batteriet er placeret USB-modtageren, der er lige til at tage ud. USB-modtageren sættes i computeren og der trykkes på ON under bunden på Logitech M570 musen. Forbindelsen etableres med det samme, og det er enkelt at parre enhederne med hinanden, da det faktisk sker automatisk. Ned trækker det at Logitech har fravalgt Bluetooth, da musen kommer til at optage en USB-indgang, og dem er der ikke mange af i forvejen på nye bærbare og tablets.

Den ergonomiske vinkel

Udgangspunktet for vores test af Logitech M570 er, at en køber anlægger den ergonomiske vinkel for at ville investere i den trådløse mus. Hovedvægten af vores test fokuserer udover de ergonomiske værdier også på selve funktionaliteten af musen, som vi sammenligner med en traditionel mus i en tilsvarend prisklasse.

Brug af musen

Logitech oplyser selv, at batteritiden forventelig er op til 18 måneder, hvor vi vil skyde på den halve tid ved daglig intensivt brug, uden vi dog har haft mulighed for at lave en batterilevetidstest. Logitech M570 ligger godt i hånden, og er en af de bedst udformede mus, vi har prøvet til dato også sammenlignet med Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse, som ellers er en særdeles veldesignet trådløs mus i brug. Kuglen har en fin nubret overflade, som gør den dejlig og præcis for tommelfingeren at bruge. Rullehjulet fungerer fint, og ved længere scrolling skal der arbejdes for sagen, men det kan dog indstilles i Windows, så der scrolles længere ad gangen. De traditionelle museknapper har vi igen bemærkninger til, da de fungerer som de skal, Hverken mere eller mindre. Hvis du har mindre hænder, vil det godt kunne knibe med at nå de to browserknapper uden at skulle flytte hånden fra selve musen.

I brug er Logitech M570 musen særdeles præcis, og det vil for de fleste mennesker kunne klare hverdagens opgaver til perfektion. Vi bemærker samtidig, at musen ikke på samme måde belaster armen og nakken, som en traditionel udformet mus, hvilket et stort plus for at undgå potentielle museskader. Styringen er præcis, og musen fungerer godt og præcist i Word, Excel og på besøg på diverse hjemmesider. Vi bruger også en del tid med musen i PhotoShop, hvor det kræver en del tilvænning bare at skulle markere og kopiere og indsætte et objekt. Et spørgsmål om tilvænning. Måske. Men, efter vores mening er Logitech M570 musen ikke det oplagte valg til præcisionsarbejde herunder billed- og videoredigering i længere tid af gangen. Det er musen simpelthen alt for upræcis til. Det leder os også til den konklusion, at musen for de fleste mennesker ikke vil være velegnet til massiv gaming udover en slag kabale i ny og næ.

Den trådløse mus fra Logitech er produceret med de ergonomiske egenskaber i højsædet, og det mærker vi med det samme ved mere traditionel computer og kontorarbejde, hvor den fungerer rasende godt. Og vi må samtidig fremhæve, at den ikke fylder og kræver det store plads på bordet, hvilket er den fordel set med vore øjne.

Plusser

 • Ergonomisk design
 • Solid og præcis ydelse
 • Behagelig ved langtidsbrug
 • Enkel ibrugtagning

Minusser

 • Kræver tilvænning
 • Ikke oplagt til en lille hånd
 • Ikke velegnet til billed- og videoredigering

Samlet bedømmelse

Logitech M570 musen er det oplagte ergonomiske valg, når der skal vælges mus. Den brillerer rent ud sagt rent ergonomisk, da den er virkelig behagelig i brug også ved længere tids arbejde foran computeren. Den vil for mange mennesker kræve tilvænning, og her kan vi godt frygte, at nogle mennesker ikke vil bruge den fornødne tid til at indse musens sande kvaliteter. Små hænder kan være en udfordring med denne mus og billed- og videoredigering er den ganske enkelt ikke velegnet til.

Derfor skal du købe Logitech Ergonomisk Trådløs USB mus (trackball) M570

Der er en del grunde til ikke at købe denne mus, men der der så sandelig også nogle rigtig gode grunde til at købe den. Har du problemer med ryggen og nakken på grund af for meget arbejde foran computeren med musen, så vil Logitech M570 musen være et rigtig godt køb, da den kan være med til at forhindre fremtidige museskader. Set med de ergonomiske briller, så får du virkelig valuta for pengene med den her mus. 

Du kan købe Logitech Ergonomisk Trådløs USB mus (trackball) M570 hos avXperten.dk her.

Tips når du skal købe mus

Hvis du har investeret i en god computer, så skal du naturligvis også investere i en god mus for at gøre oplevelsen komplet og så fuldendt som muligt. Derfor kan det sagtens betale sig, at du bruger lidt ekstra tid og penge på købet, så du er sikker på at blive tilfreds.

Når du skal købe en ny mus, er der nogle ting, som du skal være opmærksom på, hvorfor du med fordel kan læse vores købstips her.

Udgangspunktet, når du skal købe mus, er at du køber en mus, der passer til dit behov, og det formål du skal bruge den til det være sig kontor, privat, spil, billedbehandling eller videoredigering. Der findes en mus til stort set ethvert behov.

For det andet skal du bestemme dig for, om du vil have en kablet mus eller en trådløs mus. For nogle vil et kabel være i vejen, mens andre foretrækker en kablet mus for at undgå batterier. 

Derudover skal musen ligge godt i hånden, hvilket i praksis betyder, at du skal have et godt greb om musen, når du sidder og arbejder ved computeren. 

Spiller du eksempelvis mange spil på computeren, så kan du med fordel gå efter en mus, der har en høj DPI. 

Tak til avXperten.dk

Vi vil gerne takke avXperten.dk for at stille et testeksemplar til rådighed for brug i vores anmeldelse. avXperten.dk er online forhandler af elektronik herunder produkter og tilbehør indenfor Billede, Lyd, Ophæng, Mobil, PC & Mac, Netværk, EL & Lys. I netbutikken finder du topbrands som Apple, Amazon, Anker, Asus, Blaupunkt, Boxer, Bullguard, Cisco, Dell, Deltaco, Creative, D-link. Doro, Gigaset, Google, HP, Lenovo og mange flere. AvXperten.dk er også tilmeldt E-mærket, som yder køberbeskyttelse på op til 10.000 kroner på fysiske varer. Kundetilfredsheden er samtidig i top med en tilfredshedsscore på 4.7 stjerner på Trustpilot ud af 5 mulige stjerner. Købte produkter leveres hurtigt fra dag til dag, og kunderne har altid 60. dages fuld returret på købet. Når du handler med avXperten, så handler du med et dansk firma, og den danske Kundeservice kan kontaktes på telefon, mail og livechat.