Microsoft Sway: Lav præsentationer, hjemmeside designs, nyhedsbreve og rapporter med gratis App

 


Vi kigger her nærmere på mulighederne med Microsoft Sway, som byder på række kreative muligheder for studerende, virksomheder og WEB-designere.

Microsoft Sway er af mange blevet kaldt en letvægtsudgave af Power Point, hvilket på mange måder er at underkende, hvilke muligheder programmet byder på til de kreative sjæle.

Efter vores mening er programmet et af de mest oversete brugbare og spændende værktøjer fra Microsoft, hvorfor vi har valgt at sætte fokus på Microsoft Sway i denne artikel.

Vi kigger på, hvordan du kommer i gang med at bruge det gratis program fra Microsoft. Vi kigger på opbygningen af selve brugerfladen, og endelig på hvilke muligheder programmet byder på, og herunder hvilke opgaver du kan benytte værktøjet til.

Microsoft Sway: Hvad er det?

Sway er en App fra Microsoft Office, som gør det nemt at oprette og dele interaktive rapporter, personlige historier, præsentationer, nyhedsbreve og web designs.

Sway er et godt eksempel på en ny klasse af software, der giver dig mulighed for at oprette "historier", der ligner Adobe Slate til iPad. Programmet giver dig en enkel måde at omskabe dine ord og billeder til en veldesignet, let og tiltalende navigerbar præsentation, der kan ses på Internettet. I ven vis fortan kan du godt sammenligne Microsoft Sway med websitebuilders som Squarespace og Mailchimp, hvor programmet dog er lettere at bruge.

Microsoft Sway: Hvad kan du oprette?

Uanset om det er en rapport, en præsentation, et nyhedsbrev, en personlig historie, et fotoalbum eller en visuel rejserapport, er der næsten ingen grænser for, hvad du kan udtrykke på en kreativ måde med Sway.


Hvis du ikke er sikker på, hvad der er muligt, kan du få inspiration ved at se og interagere med Sways, som andre personer har oprettet. Når du er logget på Sway, skal du rulle ned til bunden af siden Mine Sway-lærreder og gå gennem det udvalgte indhold under overskriften “Bliv inspireret af udvalgte Swayer". Du kan også vælge at starte med en af de udvalgte skabeloner for at begynde at bruge og lære om Sway.

Microsoft Sway: Et kig på brugerfladen

Brugerfladen er let og intuitiv at navigere rundt i. På siden Mine Sway-lærreder, der åbnes, når du har logget på, skal du klikke eller trykke på Opret nyt for at oprette dit første Sway.

Når du har lavt din første Sway-kreation, kan du kan dele/offentliggøre den som fx www.sway.com/eksempel, og du kan integrere koden på en hjemmeside, så du har et flot hjemmeside design. Du kan også gemme dine Sway-kreationer som en Word eller PDF-fil.

Her får du et link til den officielle brugervejledning til Microsoft Sway, da Microsoft har lavet en rigtig god vejledning til programmet.

Microsoft Sway: Afsluttende bemærkninger

Microsoft Sway er et simpelt med alligevel kraftfuldt værktøj med en intuitiv brugerflade til at skabe Web-præsentationer og publisere disse på nettet på en simpel måde. Samtidig finder du nogle virkelig flotte templates, hvor der kan tilføjes billeder og skrifttyper efter din egen smag for den tilhørende database.

Microsoft Sway: Sådan kommer du i gang

Du kan komme i gang med Sway ved at gå til Sway.Office.com i en hvilken som helst browser og derefter klikke på Log på på den øverste menulinje.


Når du bliver bedt om det, skal du angive den mailadresse, du vil bruge med Sway. Du kan bruge din gratis Microsoft-konto (Hotmail, Outlook.com) eller en hvilken som helst organisationskonto, du har fået af dit arbejde eller skole. Hvis du ikke allerede har en konto, kan du gå ind på www.microsoft.com/account og tilmelde dig gratis.

Nyere Ældre