Guide: Sådan kan du forlænge batteritiden på din bærbar

 


Kom igennem dagen på en enkelt opladning af din bærbar ved at følge disse tips i vores guide til at forbedre batteriydelsen på din Windows 10-bærbar.

Sidder du og venter på flyet i lufthavnen, eller arbejder du måske mest effektiv på farten på din bærbar, så er batteritiden på din bærbare computer altafgørende. 

Vi har sammensat nogle effektive tips, som kan hjælpe med at forlænge batterilevetiden på din bærbar på og dermed også forlænge brugen af din computer, før du skal forbi en stikkontakt igen.

Skift Strømtilstand på din bærbar

Windows 10 byder på flere forskellige Strømtilstande også kendt som strømprofiler. De varierer fra en indstilling, der maksimerer computerydelsen til en anden, der prioriterer batteriets levetid.  De fleste bærbare computere er indstillet med en afbalanceret strømplan, hvor nogle gamer bærbare, som standard, er indstillet til bedste ydeevne, selv når du ikke er tilsluttet.

Sådan skifter du Strømtilstand på din bærbar

Det er let at skifte strømtilstand på din bærbar i Windows 10, hvilket du gør sådan her.

 1. Klik på batteriikonet i højre side forneden på skærmen på proceslinien
 2. Du ser en skyder med forskellige strømtilstande: Venstre side prioriterer bedste batterilevetid, mens højre side prioriterer bedste ydeevne på computeren.
 3. Træk skyderen til venstre mod Bedste Batterilevetid

Skift lysstyrke på skærmen på din bærbar

Intet sluger batteri hurtigere end en lys skærm. Skærmen på din bærbar bliver automatisk lysere, når du skifter strømtilstand til bedste batterilevetid. Typisk vil skærmens lysstyrke falde til 20 procent med denne strømsparetilstand. Når det så er sagt, så kan du sagtens skrue ned for lysstyrken og spare endnu mere batteri på din bærbar computer.

Sådan skifter du lysstyrke på skærmen på din bærbar

Det er let at skifte lysstyrke på skærmen på din bærbar i Windows 10, hvilket du går sådan her.
 1. Klik på Start
 2. Vælg Indstillinger
 3. Klik på System
 4. Vælg Skærm
 5. Skifte Lysstyrke ved at trække skyderen til venstre

Skift til Flystilstand på din bærbar

Aktivering af Flytilstand i Windows 10 stopper al trådløs kommunikation som mobil, Bluetooth, NFC og WiFi og kan spare en overraskende mængde strøm på din bærbar, når du er på farten. Arbejder du alligevel offline med Word, Excel og har du konfigureret din mailkonto til at kunne arbejde offline, så bør du overveje at aktivere Flytilstand, da der virkelig er noget hentet på batteritiden her.

Sådan skifter du til Flytilstand på din bærbar

Det er let at aktivere Flytilstand på din bærbar i Windows 10, hvilket du går sådan her.
 1. Skriv Flytilstand i søgefeltet på proceslinien
 2. Klik på Flytilstand
 3. Træk skyderen til højre for at slå Flytilstand til

Generelt omkring batterilevetid på computere

Tidens tand rammer også på et tidspunkt batteriet i din bærbar computer. Spørgsmålet er bare, om det er batteriet eller computeren, der står af først. Hvis det er batteriet, der står af først, så kan du typisk finde et nyt batteri til din bærbar fra 200 kroner og opefter, samt en gør-det-selv-vejledning på nettet. Hvis det er computeren, der står af først, så kan du vælge at købe en ny, da det kan koste flere tusinde kroner, at reparere en bærbar. Bagefter står du alligevel tilbage med en gammel computer, som ikke opfylder kravene til en moderne computer og dine behov.

Nyere Ældre