10 smarte tips til Microsoft Word

 


Vi giver dig her 10 nemme tips til Word, der vil gøre dit arbejde med dokumenter i Office-pakken hurtigere og mere effektivt.

Microsoft Word er fantastisk til tekstbehandling, hvilket meget godt illustreres ved at 1 ud af 7 mennesker i verden benytter skriveprogrammet.

De fleste brugere af Word udnytter kun en meget lille del af skriveprogrammets muligheder, hvorfor vi her giver dig 10 smarte tips til at får mere ud af Word, når du skrive tekster.

1. Kopier, indsæt og klip med tastaturgenveje

Vores første tip til Word er virkelig en tidsparer, når der skal kopieres, indsættes og klippes i et tekstdokument, da du kan foretage handlingerne med tastaturgenveje fremfor musen.

Du skal bruge disse tastaturgenveje for at kopiere, indsætte og klippe i Word:

Kopier = CTRL + C
Indsæt = CTRL + V
Klip =  CTRL + X

2. Zoom hurtig ind og ud i et dokument

Vores andet tip til Word gør det nemmere at arbejde med tekst og mindsker samtidig øjenbelastningen, når teksten forstørres op. Nogle mennesker fungerer fint med de 100% i Word, hvor andre gerne vil have teksten gjort mindre til 75%, og andre igen foretrækker en tekststørrelse på 150%.

Du skal gøre sådan her for at zoome ind og ud i Word:

Nederst til højre i dokumentet skal du køre skyderen til højre, når der skal zoomes ind og til venstre, når der skal zoomes ud.

3. Kopier tekst uden formatering

Vores tredie tip til Word er en seriøs tidsparer, og en af vores favoritter, som gør det muligt at kopiere tekstindhold til et Word-dokument uden at formateringen følger med over. Du kan ret nemt indstille Word til kun at kopiere teksten uden formatering ved ar benytte denne smarte tastaturgenvej, så det, du indsætter, i stedet udnytter formateringen i dit eget dokument.

Du skal gøre sådan her for at kopiere tekst uden formatering i Word.

Kopier = CTRL + C
Indsæt = CTRL + SHIFT + V

4. Fjern uønsket formatering

Vores fjerde tip til Word er en lille lifesaver og samtidig en godt trick til at spare rigtig meget tid, når der skal fjernes uønsket formatering i et tekstdokument. Tit og ofte kan du opleve, at når der åbnes et eksternt dokument i Word, så er formateringen komplet umulig og står forket. Det kan du rette op på med dette simple trick.

Du skal gøre sådan her for at fjerne uønsket formatering i Word:

CTRL + MELLEMRUM

5. Brug den indbyggede hjælpefunktion

Vores femte tips til Word kan bruges når du arbejder i Word, og løbende har behov for at udføre forskellige opgaver, hvor du jo kan vælge at søge efter en løsning på Google. Du kan også vælge en langt nemmere løsning, som er den indbyggede hjælpefunktion i Word, hvor du kan finde svar og hjælp til stort set alt i Word. Funktionen hedder "Fortæl mig, hvad du vil foretage dig".

Du skal gøre sådan her for at benytte hjælpefunktionen "Fortæl mig, hvad du vil foretage dig" i Word:

Du finder funktionen i øverste højre hjørne på dokumentet, hvor du i søgefeltet kan skrive din tekst, og herefter trykker ENTER.

6. Indsæt hurtigt links i et dokument 

Vores sjette tip til Word kan du bruge, når du arbejder med tekstbehandling og lejlighedsvis har behov for at indsætte et WEB-link i dokumentet. Der findes den slagne vej, hvor du markerer teksten og vælger Indsæt Link i menuen i Word. Det kan gøres meget lettere med en simpel tastaturgenvej, som kommer til at spare dig for bunker af tid.

Du skal gøre sådan her for for hurtigt at indsætte et link i Word:

CTRL + K

7. Find et ord hurtigt og nemt

Vores syvende tip til Word gør det muligt hurtigt og nemt, at finde ord og sætninger i et tekstdokument i Word. Når du arbejder med tekstdokumenter på adskillige sider, så kan du have behov for at finde ord og sætninger, og der kan være en særdeles kedelig og langsommelig proces, hvis du manuelt skal lede alle siderne igennem. Jobbet kan løses med denne smarte tastaturgenvej.

Du skal gøre sådan her for at finde et ord hurtigt i Word:

CTRL + F


8. Slet hele ordet på en gang

Vores ottende tip til Word gør det muligt at slette et ord med et enkelt tryk på tastaturet, hvilket er en hurtig måde og enkel måde at slette uønskede ord på i et tekstdokument. 

Du skal gøre sådan her for at slette hele ordet på en gang i Word:

Stil markøren bagefter det ord, som du vil slette, og tryk på CTRL+ BACKPACE.

9. Søg og erstat tekst automatisk

Vores niende tip til Word gør det muligt at søge og erstatte tekst i et tekstdokument automatisk fremfor at skulle gennemgå teksten manuelt og skifte teksten ud manuelt for hver enkelt forekomst. Funktionen gør det muligt at søge efter den tekst du vil ændre, og erstatte den med noget andet.

Du skal gøre sådan her for at søge og erstatte tekst i Word:

CTRL + H

10. Marker et særligt tekstområde

Vores tiende og sidste tip til Word har du behov for, når du skal markere blokke af tekst i et Word-dokument og eksempelvis tilføje en bestemt formatering til det valgte område.

Du skal gøre sådan her for at markere et særligt tekstområde i Word:

Hold ALT nede og marker teksten med venstre musetast, så kan du fremhæve teksten med en farve eller skifte formatering.


Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol