Stor Windows 10-opdatering: Her er de nye funktioner

 

Omfattende Windows-opdatering byder på en perlerække af nye og smarte funktioner, som mange kommer til at sætte pris på.


Her kan du se de bedste af de nyeste funktioner til verdens mest populære PC-styresystem fra Microsoft.

Skift lys og farver

Det er muligt at få dine apps til at skille sig ud ved at skifte til lys eller mørk tilstand. Vælg Start > Indstillinger > Personlig tilpasning > Farver > Under Vælg farve skal du vælge mellem tilstanden Lys eller Mørk.

Fastgør websted til proceslinien

For at fastgøre et websted til proceslinien i Microsoft Edge, så vælg Indstillinger og mere > Flere værktøjer > Fastgør til proceslinje.

Optag, marker og del billeder

Skærmskitse hedder nu Klip og skitsér. Åbn funktionen ved at skrive Klip og skitsér i søgefeltet på proceslinien, og vælg Klip og skitsér fra listen.

For at lave et hurtigt skærmklip skal du trykke på Windows-tasten + SHIFT + S, hvorefter du med musen markerer det område, du ønsker at kopiere.

Det billede, som du nu har klippet eller kopieret, om du vil, gemmes i udklipsholderen, hvorfra det kan indsættes i et dokument eller mail. Ønsker du at redigere billeder, skal du vælge den meddelelse, når du har foretaget klippet. I Klip og skitsér kan du gemme, dele og kopiere skærmbilledet.

Forstørrelsesglas kan læse højt 

I Windows 10 findes der et forstørrelsesglas, vi i sagens natur kan bruge til at forstørre ting med på PC-skærmen. Du aktiverer forstørrelsesglasset ved at trykke på Windows-tasten og plus, hvorefter du vælger Læs herfra og bruger musen til at markere, hvor du vil starte.

Nyere Ældre