Afsløring: Ukendt genvej i Windows 10 der er guld værd

Vi afslører her ukendt genvej i Windows 10, hvor det er muligt at kopiere tekst, uden at formateringen som fx mærkelige skriftstørrelser og farver følger med over i det nye dokument.


De fleste af os kender sikkert problemstillingen, hvor vi skal kopiere tekst fra nettet, mail eller et Word dokument til en ny placering.

Det kopierede indhold har en formatering med anderledes skrifttyper, skriftstørrelser og farver, og det følger med over i det nye dokument, hvis vi bare laver en normal Copy and Paste (kopier og indsæt). 

Herefter skal vi så til manuelt at formatere det nye tekstindhold, så det passer til den nuværende formatering, som vi har valgt i det nye dokument. Det er en både træls og tidskrævende proces, hvor det kan være svært at komme 100 procent i mål, så vi er tilfredse med resultatet.

Sådan kopier du indhold uden at formatering følger med over

Først markerer du det indhold med musen, som du gerne vil kopiere med CTRL + C. Herefter skal du have indsat indholdet i dit nye dokument, og det gør du med CTRL + SHIFT + V

Bemærk her går vi altså fra at bruge det normale CTRL + V til at bruge CTRL + SHIFT + V, hvorefter tekstindholdet bliver indsat som normalt, dog med den store forskel at al formateringen fra den gamle tekst er fjernet.

Nyere Ældre