Tips til køb af god bærbar til studiet

 

Er du på udkig efter en bærbar computer, der passer til din uddannelse, så læs vores tips her, så du undgår evt. fejlkøb og overpris.

Inden skoleåret begynder, er det en god idé at kigge efter en god bærbar computer til studerende, og her får du vores tips til at købe en bærbar computer til skolestarten.

1. Tænk på dit fremtidige behov

Når du skal investere i en bærbar computer til din uddannelse, så skal du ikke så meget tænke på dit computerbehov i dag men mere på, hvad dit computerbehov er i morgen, så du på den måde kan fremtidssikre dit køb og undgå at skulle ud at købe en ny PC allerede om 1 til 2 år.

2. Krav til batteri og strømforbrug

Hvis du allerede nu ved, at du skal starte på en uddannelse, hvor der stilles ekstra store krav til computerkraften og herunder krævende beregninger, så kan du med fordel kigge efter en bærbar computer, som byder på den bedste batteritiden, og du kan måske overveje at downsize skærmen, så computeren bruger mindre batteri under brug. 

3. Hvad må din computer veje

Vægt, vægt og altid vægt! Ja, vægten er også vigtig, når du skal ud og købe en god bærbar til studiet. Det er nemlig simpelt for, hvis du hver eneste dag skal slæbe rundt på en bærbar computer hele dagen lang, så sørg for at den er let.

4. Hvilket styresystem kræver uddannelsen

Stiller din uddannelse krav om nogle specifikke apps og programmer og dermed måske også et specifikt styresystem, da nogle programmer kun kan køre på et bestemt OS, så skal du naturligvis vælge en computer med det styresystem, som din uddannelse kræver eksempelvis Windows 11 eller macOS.

5. Understøttelse af touch og stylus

Hvis du skal starte på eksempelvis en grafisk uddannelse, så vil det være en fordel at vælge en bærbar PC med en skærm der understøtter touch og stylus - og helt rigtig præcist, da du helt sikkert får brug for det, når du skal arbejde med grafik og tegning på din computer.

6. Overvej holdbarhed og et cover

Er du typen, der til dato altid får skrammer og buler i din bærbar computer, så gå efter en enhed der er ekstra holdbar og suppler evt. op med et rigtig godt cover, så din enhed har ekstra beskyttelse på bordet og i tasken. Et cover er en billig pris at betale for at undgå at skulle erstatte en computer.

7. Er dit købsbudget realistisk

Sagt på godt dansk, har du penge nok på kontoen til at købe den bærbar computer, som din uddannelse kræver, for du kommer godt i mål. Har du ikke alle pengene, så kan du med fordel overveje at finansiere dit køb med et konkurrencedygtigt computerlån, da det kan være en fordel at købe den rigtige computer for lånte penge, så du ikke skal ud at købe en ny PC allerede næste år, da den er blevet for gammel til at klare skoleopgaverne.

Nyere Ældre