Hvordan starter jeg Windows 10 i Safe Mode?

 

Opfører Windows 10 sig underligt, så kan du med fordel benytte diagnoseværktøjet i Safe Mode for at se, om du kan lokalisere problemet. 

Fryser eller crasher din Windows 10-computer med jævne mellemrum eller kører enheden bare ikke optimalt, så er det blevet tid til at gøre noget ved sagerne.

En smart måde at gøre det på er, at lade computeren starte op i Safe Mode, hvor Windows starter op uden drivere og andre Apps. 

Hvis du konstaterer, at Windows 10 starter perfekt op i Safe Mode, så skyldes fejlen ikke selve styresystemet, men skal typisk findes i en defekt driver, service eller plugin, som normalt starter op automatisk.

Sådan starter du Windows 10 i Safe Mode

Hvis du skal køre en opstart af din computer ved hjælp af Safe Mode i Windows 10, så skal du gøre sådan her.
  1. Skriv Systemkonfiguration i Søgefeltet på proceslinien
  2. Åbn Systemkonfiguration 
  3. Marker Diagnostisk Start
  4. Klik OK
  5. Genstart computeren
Når du lave en Reboot i Safe Mode, så er det kun de grundlæggende enheder og tjenester, der bliver indlæst.

Når din PC er genstartet skal du prøve at genskabe problemet, så du kan fixe det, og det gør du sådan her.
  1. Åbn Systemkonfiguration
  2. Vælg Boot fanen
  3. Under Startindstillinger sæt flueben i Sikker Start
Under Sikker Start er de mest nyttige værktøjer Minimal og Netværk, som typisk er der, du vil kunne lokalisere de fleste årsager til, at din computer fryser, crasher eller fejler på andre måder i Windows 10.

Lav en genstart af computeren med Minimal og evt. Netværk, og hvis problemerne forsvinder, kan du køre en test med en Normal genstart under Systemkonfiguration, for at se om alt spiller som det skal.

Hvis problemerne ikke er fixet, kan du arbejde videre med de øvrige værktøjer i Startindstillinger under Systemkonfiguration og lave genstarter, når du har krydset det valgte værktøj af.

Nyere Ældre