Foldbar mobil med to skærme fra Microsoft kommer til Danmark i foråret 2021. Læs hvad vi kan se frem til med hensyn til design, specifikationer, pris og produktive funktioner målrettet business-segmentet.

Det har været stille omkring Microsoft i mobilverdenen efter forsøget med Windows Phone og herunder det meget omtalte opkøb af Nokias mobildivision.

Microsoft er kommet til kræfter, og er klar til at lancere Surface Duo i butikkerne i Danmark og resten af Europa i foråret 2021.

Den nye foldbare Android-mobil fra Microsoft er det seneste sidekick i Surface-serien, som består af: Surface Go 2, Surface Laptop Go, Surface Laptop 3, Surface Book 3 og Surface Pro X.

Design: Microsoft Surface Duo

Surface Duo er en foldbar mobil udstyret med to AMOLED-skærme på hver 5.6 tommer og med et samlet skærmareal på 8.1 tommer, når enheden er fuld slået ud.

Det spændende design har overrasket mange medier, og det er heller ikke blevet ringere af, at Surface Duo bagpå ligner de eksisterende og særdeles flotte Surface-enheder i metalgrå farve og Microsoft logoet.

En fordel ved designet er, at når mobilen er lukket, så er den særdeles kompakt og lige til at putte i lommen med følgende dimensioner: 145.2 mm x 93.3 mm x 9.9 mm. Åben er dimensionerne som følger: 145.2 mm x 186.9 mm x 4.8 mm.

Den samlede vægt er på beskedne 250 gram, som må siges at være godkendt, når enheden kommer med et samlet skærmareal på 8.1 tommer.

Enheden byder på multiple modes med muligheden for 360 graders vinkel.


Produktive Funktioner: Surface Duo

Surface Duo er det perfekte smartphone-sidekick til en Surface Laptop eller en Lenovo ThinkPad på grund af den tætte integration med Microsoft 365 og Android Apps.

To skærme er mere end blot et reklame-gimmick fra Microsoft, da du får muligheden for at arbejde med multiple modes, som vil være med til at øge produktiviteten på mobilen kombineret med, at skærmpladsen er på hele 8.1 tommer, så vil Surface Duo i flere tilfælde kunne erstatte en tablet og lejlighedsvis agere reserve bærbar.

Det er samtidig muligt at have to apps åbnet på samme tid - altså en på hver af de to skærme fx Word og en hjemmeside.

Det er også muligt at samarbejde på tværs af de to skærme med funktionen "drag and drop across screens"-funktionen. Muligheden for at tage notater på tværs af de to skærme er også tilstede ved at bruge Surface Slim Pen.

En anden og smart detalje er at kunne arbejde sammen med Surface Duo og din PC med funktionen Min Telefon, som allerede eksisterede i dag til Windows 10. Microsoft skulle også arbejde på, at tilbyde en række apps, som vil byde dual-screen enhanced apps.

Lancering og pris i Danmark: Microsoft Surface Duo

Ifølge den seneste pressemeddelelse fra Microsoft burde Surface Duo kunne købes i de danske butikker og på nettet først på året i 2021, altså omkring foråret 2021, til en pris på 12.000 danske kroner incl. moms og uden abonnement.