Nu er Steam Deck opgraderet med bedre batteri, lagerplads og OLED-skærm.

Steam Deck har i mange år været førende på markedet for håndholdte spillekonsoller, men nu kan Valve godt mærke, at de bliver presset af både Asus ROG Ally og Lenovo Legion Go. Og konkurrencen bliver langtfra mindre i fremtiden. Det vises tydeligt, da Ayaneo Flip og DS Flip DS snart kommer til alle de spilhungrende forbrugere.

Dette har fået Valve til at opgradere deres Steam Deck, så den også i fremtiden vil være et godt bud, hvis du er på jagt efter en håndholdt spillekonsol.

Opgradering af Steam Deck skærm

Ligesom det gør sig gældende ved så mange andre håndholdte spillekonsoller, er skærmen på Steam Deck yderst vigtigt. For en passende skærmstørrelse og skærmopløsning er afgørende for, at du vil få en god spiloplevelse. Skærmen på Steam Deck vil blive opgraderet i størrelse fra 7 tommer til en 7,4 tommer skærm. Samtidig opgraderer Valve også skærmen fra en LCD-skærm til en OLED-skærm. 

En større skærm vil være med til at give dig en mere engagerende spiloplevelse, mens en høj opløsning sikrer at du både får skarpe og detaljerede billeder, når du spiller dine yndlingsspil. Dette er især vigtigt, da mange af spillene i dag har avancerede grafikker. Disse højere grafikker kræver en vis skærmopløsning for at kunne nydes fuldt ud.

Opgradering af Steam Deck batteri

Størrelsen på batteriet er også en vigtig faktor, når det kommer til håndholdte spillekonsoller. For batterilevetiden er afgørende for, hvor længe du kan spille på konsollen, hvis du ikke lige har adgang til en strømkilde. Meget logisk vil en større batteristørrelse give dig længere spilletid. Det er også en af de steder, hvor Valve har valgt at opgradere deres Steam Deck. 

Opgraderingen af batteriet vil medføre, at du kan købe en Steam Deck med et 50 watt-timers batteri fremfor det 40 watt-timers batteri, der hidtil har været brugt i Steam Deck. Hvor meget spilletid du effektivt kan få ud af batteriet, kommer meget an på din spillestil. For det er langt fra alle spil, der suger lige meget på batteriet. Valve har tidligere opgive, at du kan forvente mellem 2 og 8 timers effektivt spil på en enkelt opladning på deres 40 watt batteri. Med det nye 50 watt batteri angiver de, at du kan forvente mellem 3 og 12 timers effektiv spil på en opladning.

Opgradering af Steam Deck lagerplads

Lige som det gør sig gældende for skærmen og batteriet er lagerpladsen også vigtig, når du skal købe en håndholdt spillekonsol. For moderne spil fylder forholdsvis meget og kræver derfor betydelig lagerplads. Derfor er det også logisk, at en større lagerplads giver dig mulighed for at installere flere spil og applikationer. Ellers kan du let løbe ind i pladsproblemer, der kun kan løses ved, at du sletter noget for at frigøre plads. Valve har valgt at opgradere Steam Deck når det kommer til lagerplads, for at give dig mere fleksibilitet og bekvemmelighed. 

Tidligere kunne du vælge mellem Steam Deck modeller med en lagerplads på enten 64GB, 256GB eller 512GB. Men de nye opgraderede modeller af Steam Deck giver dig mulighed for at vælge mellem 512GB og 1TB lagerplads. Det er helt klart en forskel, der vil kunne mærkes.

Opgraderet Steam Deck i Limited Edition

Hvis du er på jagt efter det lidt mere eksklusive, så har Valve også valgt at lancere en Limited Edition Steam Deck OLED. Og med Limited Edition, mener de i meget begrænset antal. Så du skal være hurtig. Der er tale om 1T modellen med et semi-gennemsigtigt sort hus og smarte røde markeringer på både styrepinde, skruer, luftindtag og udstødningsgitre. Det er meningen at denne Limited Edition skal få dig til at tænke på 90'er hittet Game Boy Color.

Skal jeg købe den opgraderede Steam Deck

I forbindelse med at Valve kommer med deres opgraderede modeller af Steam Deck, vil deres modeller også være hele 30 gram lettere end den originale model. Så udvidelsen af skærm, batteri og lagerplads kommer altså ikke til at gøre den håndholdte spillekonsol mindre mobil. 

Om du så synes at du vli smide lidt flere penge efter den opgraderede model af Steam Deck, eller du hellere vil spare lidt på budgettet og købe den originale model, vil vi lade være helt op til dig. Ligegyldigt, hvad du du hælder mest til, kan du dog altid læse disse 11 tips som kan gøre det til en endnu federe oplevelse at bruge din Steam Deck.