Gaming er normalt en ret dyr hobby, men det behøver faktisk ikke koste alverden at komme i gang med Gaming.

Gaming er en fantastisk fritidsbeskæftigelse til spendere med timevis af underholdning foran computerskærmen.

Det kan dog gå hårdt udover pengepungen, og her tænker vi ikke i første omgang på den stigende  elregning forårsaget af gaming, men på udgifterne til anskaffelse af hardware og spil.

Den rigtige gaming-PC kan snildt koste på den anden side af 10.000,00 kroner og det helt uden tilbehør som gaming keyboard, controller og mus. Spillene kan alene ryge op i flere tusinde kroner også, så gaming kan absolut være en kostbar hobby.

I vores guide til gaming på budget, guider vi dig den direkte vej til billigere gaming, så du ikke behøver tømme bankkontoen for at komme i gang, og holde din nye hobby kørende.

Overvej sidste års topmodel og brugt gamer-PC

Det står absolut ikke skrevet i stjernerne, at du er nødsaget til at fare ind i Elgiganten og købe den største og dyreste gamer-PC på hylderne. Mindre kan faktisk også sagtens gøre det. Den største besparelse på dit gaming-budget, henter du på gaming-computeren, der er den enkeltstående største investering. Skal du spare lidt mønt, så kan du købe sidste års topmodel, som sagtens vil kunne løfte opgaven nu og i fremtiden - går du efter en desktop-gamer-PC, så kan du selv udvide den med større grafikkort, harddisk og hukommelse hen ad vejen, det er lidt sværere med en gamer-Laptop. Skal du spare endnu flere penge på dit gaming-budget, så kan du med fordel købe en brugt gamer-PC, hvor du for alvor kan spare kassen ved, at computeren har et par år på bagen. Du kan med fordel læse vores Guide til køb af brugt computer, så du undgår de værste faldgruber. Det er nemlig let at komme til at købe katten i sækken, når du køber en brugt computer, så det betaler sig at gøre sit hjemmearbejede.

Få adgang til gratis spil

Den næststørste post på dit gaming-budget er spillene. For hvad er der ved at have den hurtigste og fedeste gamer-PC, hvis du sidder med middelmådige spil. Der findes forskellige muligheder for at få adgang til fede gratis spil til din PC. Lad os først slå fast, at gratis spil ikke står alene, de skal betragtes som et gratis supplement til købte spil. Der er flere måder at opnå gratis spil på. Den første måde er at oprettet en brugerkonto på en spiltjenester som Steam, der har en lang liste med populære gratis spil. En anden populær spiltjeneste er GeFORCE Now, der tilbyder gratis tidsbegrænset gaming i skyen. En anden mulighed for at få adgang til gratis PC-spil er Microsoft Store, der rent ud sagt bugner med gratis spillækkerier til din gamer-PC. Sidste men absolut funktionelle løsning til at få adgang til gratis PC-spil er Google Play Spil, der virker på PC, så du kan få adgang til at stort spilkatalog med de mest populære gratis Android-spil med understøttelse af tastatur, mus og controller.

Gamer-tilbehør i mellemklassen er en mulighed

Et af de sværeste steder at spare penge på dit gaming-budget, er når det kommer til tilbehøret, som er en uundværlig del af PC-gaming. Det kræver simpelthen præcist gamer-tilbehør i ordentllig kvalitet, hvis du skal have det meste ud af din gamer-PC og dine spil. PC-gaming kræver et solidt tastatur som eksempelvis Svive Triton Mini, en præcis controller som Gioteck VX4 og en velfungerende gaming-mus som Shark Velocity M70 med programmerbare knapper og RGB-lys. Et sæt gaming-hovedtelefoner som Snakebyte Head Set S, der byder på god lyd og en ordentlig pasform er også en uundværlig del af den samlede grundpakkepakke til gaming. Det rigtige tilbehør er dyrt, så derfor bør du ikke overveje at købe tilbehør i budgetklassen, da det for det meste ikke er pengene værd. Billigt gamer-tilbehør er typisk upræcist, af dårlig kvalitet og går let i stykker, hvor HAVIT Gamermus MS72 dog er en undtagelse, der bekræfter reglen. Et oplagt sted at spare lidt mønt på tilbehøret, er at kigge efter tastatur, mus, controller og hovedtelefoner i mellemklassen, der prismæssigt tilbyder rigtig meget for penge, og der kan typisk gøres nogle rigtige gode køb til omkring halvdelen af prisen sammenlignet med high-end gamer-tilbehør.

Spar penge på strømmen

Når du først har investeret i en gamer-PC, så opdager du ret hurtigt, at den er dyr i drift, når det kommer til udgiften til strøm. En gamer-PC bruger nemlig meget strøm, så du kan spare penge ved at slukke for den, når du ikke bruger den, og ved at vælge energieffektive komponenter. Du kan også med fordel vælge at sammenligne priser på el-selskaber for at finde den billigste pris på strøm eksempelvis på Elberegner.