Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din iPad trænger til at få udskiftet batteriet, kan du hurtigt selv tjekke dette. 

For vi viser dig her, hvordan du kan tjekke både status og restkapaciteten på batteriet.

Den populære iPad

Vi er mange, der er vilde med Apples iPad, og det er ikke uden grund. For denne smarte tablet har revolutioneret vores måde at bruge teknologi på og har gjort det nemmere og mere bekvemt at være online og arbejde på farten. 
Der er mange grunde til, at iPad'en er så populær. Her er nogle af de vigtigste:
 • Brugervenlighed: iPad'en er kendt for at være meget brugervenlig og intuitiv at bruge. Det er nemt at navigere rundt på skærmen og finde de funktioner, du har brug for.
 • Design: iPad'en er også kendt for sit flotte og elegante design. Den er tynd og let, og den har en stor og skarp skærm, der gør det nemt at se billeder og videoer.
 • Funktioner: iPad'en har mange nyttige funktioner, der gør den til mere end bare en tablet. Den har for eksempel en kraftfuld processor, der gør det muligt at køre avancerede apps og spil, og den har også en lang batterilevetid, der gør det muligt at bruge den i timevis uden at skulle oplade den.
 • Apps: En af de største fordele ved iPad'en er det store udvalg af apps, der er tilgængelige i App Store. Der er apps til alt fra produktivitet og kreativitet til underholdning og spil, og mange af dem er specielt designet til iPad'en og udnytter dens funktioner fuldt ud.

Hvor mange bruger en iPad i hverdagen?

Det er svært at give et klart bud på, hvor mange der bruger en iPad i hverdagen. For der findes nemlig ikke nogen officielle tal på området. Men vi tør godt at gå så langt som at sige, at den lille tablet er meget populær, og at den bruges af millioner af mennesker over hele verden.

Hvad kan en iPad bruges til?

En iPad kan bruges til mange forskellige ting. Den er nemlig både skabt til arbejde og underholdning. Nogle af de mest gængse ting, den ofte bliver brugt til er:
 • Arbejde: iPad'en er en fremragende enhed til at arbejde på farten. Den har mange nyttige apps, der gør det nemt at oprette og redigere dokumenter, sende e-mails, deltage i videokonferencer og meget mere.
 • Underholdning: iPad'en er også en fantastisk enhed til underholdning. Den har en stor og klar skærm, der gør det nemt at se film og serier. Den har også adgang til en lang række streamingtjenester som Netflix, HBO, DR TV og lign. Derfor kan den også underholde både børn og voksne i timevis.
 • Kreativitet: iPad'en er også en populær enhed til kreativt arbejde. Den har mange nyttige apps til tegning, maleri og fotoredigering, og den har også en Apple Pencil, der gør det nemt at tegne og skrive på skærmen.
 • Uddannelse: iPad'en er også en populær enhed i uddannelsesverdenen. Den har mange nyttige apps til læring og undervisning, og den kan også bruges til at tage noter og læse e-bøger.
 • Rejser: iPad'en er også en praktisk enhed at have med på rejser. Den er let og bærbar, og den kan bruges til at finde vej, læse e-bøger, se film og meget mere.
Det er næsten kun fantasien der sætter grænsen for, hvad du kan vælge at bruge din iPad til.

Batteriet i din iPad

Noget af det rigtig smarte ved en iPad er, at du kan tage den med dig og derfor være online overalt. Men dette kræver, at batteriet på din iPad kan holde strøm. For ellers vil du hele tiden være begrænset af, om der er en stikkontakt i nærheden, som du kan slutte den til.

Derfor er det heller ikke helt uvæsentligt, at du selv kan holde øje med, hvordan batteriet i din iPad rent faktisk har det. Det vil vi hjælpe dig med her.

Tjek batteristatus på din iPad

Hvis du har prøvet at tjekke batteristatus på din iPhone, har du sikkert opdaget, at det er forholdsvis enkelt. Men Apple har desværre ikke gjort det lige så simpelt at tjekke batteristatus på din iPad. For du kan aflæse den resterede batterikapacitet direkte på din iPad. Du skal have en computer til hjælp, hvis du vil finde frem til denne oplysning. 

For at finde frem til din iPads batteritilstand, skal du først og fremmest have fat i programmet iMazing. Dette skal du bruge på din computer. Programmet virker både til Windows og Mac. Hvis du selv vil prøve det, kan du gøre følgende:
 1. Download og installer iMazing på din computer
 2. Start iMazing
 3. Vælge trial
 4. Tilslut din iPad til din computer via kabel
 5. Godkend tilslutningen på din iPad
 6. Nederst i højre hjørne ses den aktuelle batterikapacitet
Du kan klik på det grønne felt, for at åbne mere detaljerede informationer om dit batteri.

Sådan har din iPads batteri det

Når du har tilsluttet din iPad til din computer og bruger programmet iMazing, får du hurtigt et overblik over, hvordan status er på batteriet. Den information, som du højest sandsynligt er interesseret i at komme frem til er, hvor meget af den fulde kapacitet på batteriet din iPad har tilbage. Det finder du under ”Battery Effective Max. Charge”. Dette tal bliver angivet i procent. 

Hvis du eksempelvis får vist et tal på 90 procent på skærmen, betyder dette, at batteriet på din iPad stadig har 90 procent af sin oprindelige kapacitet tilbage.

Oplever du, at din iPad ofte skal lade og ikke holder strøm så godt som tidligere, er det derfor en god idé, at du tjekker status på batteriet via denne fremgangsmåde.. For du f.eks. vist, at der er 40 procent tilbage i kapacitet på batteriet, kan det være, at du bør overveje, om batteriet skal skiftes ud.

Et andet tal, du også kan få oplyst ved at bruge iMazing er ”Battery Charge Cycles”. Dette tal kommer med en indikator af, hvor mange opladninger, der er tilbage på batteriet i din iPad.

Hvis du ikke ved, hvordan du skal tolke det tal, der kommer frem på skærmen, kan du sammenligne med, at Apple angiver 1.000 cycles, som grænsen for et fuldt fungerede batteri når det kommer til en iPad.

Forlæng batteritiden på din iPad

Det kan være, at du føler at batteriet på din iPad er faldende over tid. Dette er meget almindeligt, da batterier bliver slidt under både brug og opladning. Men derudover oplever mange iPad-brugere også dårligere batteriydelse efter de har foretaget en iOS-opdatering. Heldigvis findes der et godt tip til, hvordan du forlænger batteritiden på din iPad

Apples har indbygget en smart funktion, der kan hjælpe dig med at spare på batteriet. Du kan både bruge dette tip til din iPad, iPhone og iPod.

Sådan virker den Energibesparende funktion

I din iPad er indbygget en Energibesparende funktion. Ved at aktivere denne, kan du reducerer mængden af strøm, som din iPad skal bruge. Dette er specielt smart, når batteriet er ved at være lavt. Funktionen virker ved at deaktiverer en masse batterislugende apps og funktioner som eksempelvis: 
 • Hentning af e-mail
 • "Hej Siri"
 • Opdatering af apps i baggrunden
 • Automatiske overførsler
 • Nogle visuelle effekter
 • Automatisk lås (som standard 30 sekunder) 

Sådan aktiverer du den Energibesparende funktion

Hvis du vil slå den Energibesparende funktion til på din iPad, kan du gøre det på følgende måde:
 1. Åbn Indstillinger 
 2. Vælg Batteri 
 3. Slå skyderen til højre på Energibesparende funktion 
Du kan se at Energibesparende funktion er slået til, når batteriet bliver orange på statuslinien på din iPad.