Her er vores forventninger til iPhone 15, der forventes at blive afsløret den 12. september 2023 kl. 19 dansk tid.

Apple forventes at lancere iPhone 15-serien den 12. september 2023, og der er allerede mange rygter om de forskellige modeller. 

Vi forventer også. at Apple præsenterer en iPad mini 7 og et Apple Watch 9, og det store spørgsmål er så om iPhone 15 tilbyder nok til, at du skal skifte til iPhone 15, når du allerede har en nyere iPhone-model.

Her er en sammenligning af de forskellige iPhone 15-modeller med fokus på forskellene på kamera, skærm og batteritid i forhold til de nuværende iPhone 14-modeller.

iPhone 15 Pro vs. iPhone 14 Pro

iPhone 15 Pro forventes at have en lignende 6,1-tommer skærm som iPhone 14 Pro, men med mindre kanter og en mere elegant udseende. Begge modeller vil have OLED-skærme, men iPhone 15 Pro kan have en højere peak brightness end iPhone 14 Pro. iPhone 15 Pro forventes også at have en mere holdbar og letvægtskonstruktion end iPhone 14 Pro.

Når det kommer til kameraet, forventes iPhone 15 Pro at have en 48 MP hovedsensor, mens iPhone 14 Pro har en 12 MP hovedsensor. iPhone 15 Pro vil også have en periskoplinse, der giver mulighed for optisk zoom og forbedret billedstabilisering. iPhone 15 Pro forventes også at have en bedre frontkamera end iPhone 14 Pro.

Batteritiden på iPhone 15 Pro forventes at være bedre end iPhone 14 Pro, men der er ingen specifikke tal endnu. iPhone 15 Pro forventes også at have en A16 Bionic-chip, som også er i iPhone 14 Pro.

iPhone 15 vs. iPhone 14

iPhone 15 forventes at have et 18% større batteri end iPhone 14, hvilket kan give en længere batteritid. Begge modeller vil have OLED-skærme, men der er ingen specifikke oplysninger om forskelle i størrelse eller peak brightness endnu.

Når det kommer til kameraet, forventes iPhone 15 at have en 48 MP hovedsensor, mens iPhone 14 har en 12 MP hovedsensor. iPhone 15 vil også have en periskoplinse, der giver mulighed for optisk zoom og forbedret billedstabilisering. iPhone 15 forventes også at have en bedre frontkamera end iPhone 14.

iPhone 15 Pro Max vs. iPhone 14 Pro Max

iPhone 15 Pro Max forventes at have en 3nm A17 Bionic-chip, som er mere effektiv end A16 Bionic-chippen i iPhone 14 Pro Max. Dette kan resultere i en længere batteritid. Begge modeller vil have OLED-skærme, men der er ingen specifikke oplysninger om forskelle i størrelse eller peak brightness endnu.

Når det kommer til kameraet, forventes iPhone 15 Pro Max at have en 48 MP hovedsensor, mens iPhone 14 Pro Max har en 12 MP hovedsensor. iPhone 15 Pro Max vil også have en periskoplinse, der giver mulighed for optisk zoom og forbedret billedstabilisering. iPhone 15 Pro Max forventes også at have en bedre frontkamera end iPhone 14 Pro Max.

Opladning af iPhone 15 bliver markant anderledes

En af de største ændringer er, at iPhone 15 vil have en USB-C-port i stedet for Lightning-porten, som tidligere modeller har haft. Dette betyder, at opladning af iPhone 15-modellerne vil blive anderledes end tidligere modeller.

USB-C vs. Lightning

USB-C er en nyere teknologi end Lightning, og det giver flere fordele. USB-C er mere alsidig end Lightning og kan bruges til flere formål, såsom opladning, dataoverførsel og videooutput. USB-C er også mere holdbart end Lightning og kan tåle mere slid og brug.

Opladning af iPhone 15

iPhone 15 have en USB-C-port til opladning, og det betyder, at du vil have brug for et USB-C-kabel til at oplade din iPhone 15. Det er også muligt, at iPhone 15 vil have hurtigere opladning end tidligere modeller, da rygterne siger, at den vil have support af opladning på op til 35W. Det er dog vigtigt at bemærke, at dette ikke er bekræftet endnu.

Kompatibilitet med gamle kabler

Hvis du har gamle Lightning-kabler, vil du altså ikke kunne bruge dem til at oplade din iPhone 15. Du vil have brug for et USB-C-kabel til at oplade din iPhone 15. Det er også muligt, at du vil have brug for et specifikt USB-C-kabel fra Apple for at kunne bruge lynopladning

Det er dog vigtigt at bemærke, at alle oplysningerne i vores artikel er baseret på rygter og lækager, og at der kan forekomme ændringer, når iPhone 15-serien officielt lanceres.


Sådan kan du se Apple Event

Hvis du gerne vil følge med i selve Apple Eventet, kan du sagtens gøre det. For der er hele 3 måder, hvorpå du kan streame Apple Event 12. september 2023. Læs mere om, hvordan du får adgang her.