Vi er rigtig mange, som spiller på mobilen, og uden sammenligning er det en af de aktiviteter, der belaster batteriet mest.

En anden undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at 96% af danske husstande har en mobiltelefon, og rigtig mange danskere spiller også mobilspil fra de mindre spil som Candy Crush til de mere krævende som Fortnite og Call of Duty Mobile.

Mobil gaming belaster batteritiden, og det fører for mange til frustrationer, da det ikke er optimalt at skulle til at oplade mobilen, mens der spilles på den.

Vi giver dig her en række hurtige tips til, hvordan du sparer på batteriet, når du spiller i længere tid på din smartphone.

Tilpasning af grafikindstillingerne

Et af de bedste og mest effektive råd til at forlænge batteritiden på din mobil, når du gamer er at justere grafikindstillingerne. Kører du et mobilspil på højeste grafik-settings, så kommer din GPU på overarbejde, og det tager ekstra meget batteri. Derfor kan du med fordel ændre tilpasse grafikindstillingerne på spillet til eksempel det mellemste niveau, og du vil straks bemærke en forbedring i mobilens batteritid.

Lukning af baggrundsapps

Har du et stort antal apps til at køre i baggrunden på din mobil, så luk dem alle sammen, før du starter med at spille på mobilen, da aktive baggrundsapps dræner batteriet, så du har mindre spiltid.

Indstilling af skærmens lysstyrke

Foretag en vurdering af om du virkelig har behov for at have fuld lysstyrke på mobilens skærm, da det en af de elementer, der virkelig sluger batteri. Hvis du justerer skærmens lysstyrke til et passende niveau får du med det samme mere batteriydelse til dine mobilspil.

Opdatering af dine mobilspil

Sørg for at dine apps herunder dine mobilspil er opdateret til nyeste version, så du til enhver tid har gavn af de seneste forbedringer af ydeevne og effektivitet. Mange opdateringer af apps og herunder mobilspil kommer nemlig med forbedringer af strømforbruget.

Strømbesparende tilstand er en mulighed

Indstilling af strømbesparende tilstand er en mulighed for at presse mere ydelse ud af mobilen, når du spiller på den. Men, der kommer også med en række kompromiser, herunder mobilens samlede ydelse falder voldsomt, og det vil påvirke spiloplevelsen negativt. Efter vores mening er der derfor mere tale om den sidste udvej, hvis du er ved at løbe tør for batteri på mobilen, når du spiller, og ikke lige har adgang til en stikkontakt eller en Powerbank til opladning af mobilen.