Du kan oplade din iPhones batteri endnu hurtigere med disse 6 smarte tips.

Det er altid rart at kunne forlade huset med et fuldt opladt batteri på din iPhone. Men er du i tidsnød, kan det være en udfordring, da opladning tager tid.

Men med disse smarte tips kan du lade din iPhone op meget hurtigere.

Fuldt opladet iPhone

At lade din iPhone helt op inden du forlader huset kan have flere fordele. Først og fremmest vil du have en fuldt opladet telefon, som vil fungere optimalt i løbet af dagen. En fuldt opladet iPhone vil have en længere batterilevetid og vil kunne klare flere opgaver, før den løber tør for strøm. Derudover vil du undgå at skulle bekymre dig om at finde en stikkontakt eller en oplader i løbet af dagen, hvis din telefon løber tør for strøm.
Det er ikke kun en god idé at lade din iPhone helt op. Det er faktisk også Apples anbefaling. Apple anbefaler nemlig, at du lader din iPhone helt op til 100% og derefter bruge den, indtil batteriet når omkring 20% eller derunder, før du oplader den igen. Dette burde nemlig være med til at forlænge batteriets levetid og sikre, at din iPhone fungerer optimalt i længere tid.

Udfordringer ved at løbe tør for strøm

Det kan ende med at få stor betydning, hvis din iPhone løber tør for strøm, når du er på farten. For nogle af de udfordringer, du risikerer at rende ind i kan være:
  • Du vil ikke kunne bruge din iPhone til at ringe, sende beskeder eller bruge apps, før du finder en måde at oplade den på.
  • Hvis du er afhængig af din iPhone til at navigere eller finde oplysninger, kan det være svært at finde vej eller få adgang til den nødvendige information.
  • Er du på vej til et vigtigt møde eller en begivenhed, kan det være stressende at skulle bekymre sig om at finde en måde at oplade din iPhone på.
  • Hvis du er på ferie eller rejser, kan det være svært at finde en stikkontakt eller en oplader, hvis din telefon løber tør for strøm.
Der er altså mange gode grunde til, at du bør sørge for at din iPhone er fuldt opladet, når du forlader huset.

Opladning tager tid

Du skal altid være opmærksom på, om du oplader din iPhone på den rigtige måde, når den er ved at læbe tør for strøm. Desværre kan det tage meget lang tid, at oplade en iPhone. Specielt smartphones med stort batteri kan kræve, at du er tålmodig, når du skal vente på at ramme de 100% på batteriet. Selvom du godt kan følge med i, hvor lang tid det tager at oplade din iPhone, går processen jo ikke hurtigere af denne grund. Heldigvis har din iPhone hurtigopladningsfunktion. Men du kan optimere opladningen endnu mere, hvis du følger nogle af disse tips til at få mest muligt ud af hurtigopladningen.

Tip nr. 1: Brug den rigtige oplader

For i det hele taget at kunne få glæde af den hurtigopladningsfunktion, der er indbygget i din iPhone, kræver det først og fremmest, at du bruger den rigtige oplader. Det betyder, at du skal bruge en oplader, der understøtter og giver dig de fulde fordele af denne maksimale opladningshastighed.

Hvor hurtigt din iPhone så kan lade med det rigtige kabel, afhænger af hvilken model du har samt den hvilken opladningsteknologi, du vælger at bruge. Mange hælder til den trådløse opladning, men hvis du gerne vil sætte turbo på din opladning, er den hurtigste måde stadig med et kabel.

Tip nr. 2: Høj watt giver hurtig ladning

Hvis du går efter hastigheden, når du oplader din iPhone, så bør du kigge på hvor mange watt du lader med. For selvom du bruger en original Apple lader, så kan du ikke være helt sikker på, at den giver dig det rigtige watt tal, for at kunne udnytte at din iPhone kan hurtigoplade. Nogle af de første Apple opladere giver 5 watt. Men du skal op på 20 watt, hvis du skal udnytte hurtigladningsfunktionen i din iPhone. For 20 watt (20W) er det mindste tal du kan bruge til hurtigopladning. Dermed ikke sagt, at du ikke med fordel kan gå over dette tal. For nyere iPhones kan nemt oplades med henved 30 watt. Den nye iPhone 15 Pro kommer til at kunne oplade endnu hurtigere med hele 35 watt.

Det er langt de fleste iPhone modeller, der kan oplade med denne meget høje watt. For lige siden iPhone 8 har Apple sørget for, at deres smartphones er understøttet af hurtigladningsfunktionen. Det er blevet meget mere aktuelt, at du forholder dig til, hvilket opladningskabel du køber, for Apple har valgt ikke længere at inkludere en oplader, når du køber deres smartphones. Når du køber et kabel, der skal bruges til opladningen, skal du også være opmærksom på at købe et med det rigtige stik. For der er fra model til model lidt forskel på, hvilken type port, der er i din iPhone. 

Tip nr. 3: Hurtigst opladning af din iPhone sker via USB-C til Lightning-kabel

Hvis du har en  iPhone 13 eller 14, er den absolut hurtigste måde at oplade denne på helt klart via Lightning-porten og en USB-C væg- eller desktopoplader. Det skyldes, at for at din iPhone kan kan udnytte den maksimale opladningshastighed, så kræver det, at du bruger en passende strømforsyning (altså oplader). Du skal med andre ord sætte opladningskablet direkte i din iPhone og sørge for, at den får strøm fra enten din computer eller en stikkontakt. Du vil slet ikke kunne opnår den samme hurtige opladning, hvis du benytter dig af en af de gamle rektangulære USB-A til Lightning-kabler. Disse kabler er forældede, når det kommer til opladningen af din iPhone og understøtter slet ikke hurtigopladning. Så hvis du ejer en gammel strømadapter som egentlig er fra en tidligere iPhone model, kan du sagtens bruge den sammen med din nyere iPhone. Men du skal dog ikke forvente, at du kan udnytte, at din nyere iPhone har hurtigladningsfunktion, hvis du bruger en strømadapter med en gammel rektangulær USB-A-port.

Tip nr. 4: Hurtigste trådløse opladning af din iPhone sker via MagSafe

Hvis du er en af de personer, der sætter pris på, at din iPhone kan oplade trådløst, så er det ikke sikkert, at du er villig til at putte kablet direkte ind i din iPhone igen, selvom dette helt klart giver den hurtigste opladning. Men bare rolig, det er også muligt at opnår hurtig opladning af din iPhone, selvom dette sker trådløst. For at få den hurtigst mulige trådløse opladning, skal du bruge MagSafe.

Da Apple lancerede deres iPhone 12 præsenterede de også MagSafe. Der er tale om en ny standard, hvorved du kan tilslutte tilbehør, herunder også opladere og batteripakker, til din iPhone via magneter, som du finder på bagsiden af smartphonen. Når du bruger en oplader med MagSafe, bliver den altså fastgjort magnetisk på bagsiden af din iPhone. Herefter bliver din iPhone opladet via induktion. En af de helt store fordele ved at bruge en oplader med MagSafe er helt klart, at opladningsydelsen er meget højere end ved andre trådløse løsninger. For takket være den magnetiske sammenkobling er opladningen op til 50% mere effektiv end du vil opleve ved en normal Qi trådløs opladning.

Hvis du har en iPhone 12, 13 eller 14, kan du oplade den via MagSafe med maksimalt 15 watt. Til sammenligning opnår du kun 7,5 watt, hvis du oplader trådløst via Qi-standarden. Til gengæld kan Qi trådløs opladning bruges på de lidt ældre iPhones. Så har du en iPhone 8, 9, 10 eller 11 har du kun mulighed for at vælge Qi, hvis du vil oplade trådløst.

Tip nr. 5: Spar på strømmen under opladning

Ligegyldigt om du har en præference, der hedder trådløs opladning eller opladning via stik, så kan du godt speede opladningen af din iPhones batteri lidt mere op. For du kan oplade din iPhone på en måde, hvor den ikke bruger strøm imens. På den måde vil alt strøm, der kommer ind i din iPhone blive overført direkte til batteriet i stedet for at noget at strømmen vil blive brugt af din iPhone med det samme. 

Derfor er den hurtigst mulige måde, hvorpå du kan oplade din iPhone også, at du gør det mens du har valgt at slukke for telefonen. Men dette kan dog vise sig at være meget upraktisk. Så den næst mest effektive metode er, at du kan vælge at sætte din iPhone i flytilstand samt skrue helt ned for lysstyrken på skærmen og i det hele taget stoppe med at bruge den, mens opladningen finder sted. På den måde dræner du ikke batteriet på din iPhone under opladning. Husk dog altid at slå flytilstand fra igen, når du er færdig med opladningen, at denne tilstand deaktiver din iPhones mobildata.

Tip nr. 6: Forlæng batteriet på din iPhone

For at undgå de udfordringer der kan være forbundet med at din iPhone løber tør for strøm, kan det være en god idé at have en Powerbank eller en ekstra oplader med dig, når du er på farten. På den måde kan du oplade din telefon, når du har brug for det, og undgå at løbe tør for strøm i løbet af dagen.

Hvis du gerne vil have din iPhones batteri til at vare længere, når du er på farten, kan hurtigt og enkelt indstille din iPhone, så du sparer på batteriet. Det kan være et godt supplement til at fuldt opladet batteri, hvis du først kommer i nærheden af en stikkontakt efter mange timer.