Google Lens dominerer, men der findes faktisk et lille brugbart alternativ udviklet af Apple til iPhone.

Google Lens er en app, der kan bruges til at søge efter det, du ser, ved hjælp af dit kamera eller et billede. 

Appen kan bruges til mange formål. Du kan bruge Google Lens til at finde forklaringer, videoer og resultater på nettet, identificere planter og dyr, og få oplysninger om dine omgivelser. Du kan også bruge Google Lens til at oversætte tekst til dit foretrukne sprog, scanne QR-koder og stregkoder, og finde ud af, hvilke retter der er populære på en restaurant baseret på anmeldelser fra Google Maps.

Er du ikke glad for at dele alle dine personlige oplysninger med Google, så tilbyder Apple et lille alternativ til de simple opslag, og funktionen findes på iPhone, og hedder Visuel søgning.

Hvad kan Visuel søgning på iPhone?

Visuel søgning er en funktion i appen Fotos på iPhone, som gør det muligt at identificere objekter på dine fotos og få oplysninger om dem. Funktionen kan bruges til at identificere populære vartegn, statuer, kunst, planter, kæledyr og meget mere. 

Hvad er forskellene på Visuel søgning og Google Lens?

Visuel søgning og Google Lens er to forskellige funktioner, der begge gør det muligt at identificere objekter på billeder og få mere information om dem. Visuel søgning er en funktion i appen Fotos på iPhone, mens Google Lens er en visuel søgefunktion, der er tilgængelig i Google-appen på både Android og iOS-enheder. 

Begge funktioner bruger billedgenkendelsesteknologi til at identificere objekter på billeder og give brugeren mere information om dem. Google Lens har dog flere funktioner end Visuel søgning, da den også kan oversætte tekst, identificere planter og dyr, udforske steder eller menuer, opdage produkter, finde visuelt lignende billeder og foretage andre nyttige handlinger

Sådan bruger du Visuel søgning på iPhone

For at bruge Visuel søgning skal du åbne et foto i appen Fotos og trykke på knappen Info. Hvis symbolet for Visuel søgning vises på fotoet, kan du trykke på det for at få mere information om objektet på billedet. Visuel søgning kan også bruges til at identificere planter, hunderacer og meget mere fra billeder i apps som Noter, Mail eller Beskeder.