Omdan din gamle cykel til en elcykel med smart gadget fra Zipforce.

Svenske Zipforce vil indtage et danske marked og hjælpe os med at omdanne vores analoge cykler til hurtige elcykler ved hjælp af lille, smart gadget.

Elcykler er populære

Elcykler er blevet mere og mere populære i de seneste år, og det skyldes flere faktorer. Hvis vi skal pege på nogle af de vigtigste grunde til, at elcykler er blevet så populære, kan vi blandt andet nævne følgende:
 • Miljøvenlighed: Elcykler er mere miljøvenlige end andre traditionelle transportmidler med motor, da de bruger en elektrisk motor til at hjælpe med at træde. Dette betyder, at de ikke udleder CO2 og andre skadelige stoffer, som eksempelvis en knallert eller scooter med forbrændingsmotor.
 • Sundhed: Selvom elcykler hjælper med at træde, kræver de stadig en vis grad af fysisk aktivitet. Dette kan være en god måde at få motion og frisk luft på. Det kan især være et ekstra plus med hjælpemotoren for ældre eller personer med begrænset mobilitet.
 • Praktisk: Elcykler er praktiske til dagligdags brug, da de gør det lettere at transportere dig selv og eventuelle børn eller varer rundt i byen. Elcykler er også smarte, hvis du gerne vil undgå trafikpropper og parkeringsproblemer.
 • Økonomi: Selvom elcykler kan være dyrere end traditionelle cykler, kan de være billigere end at køre i bil eller tage offentlig transport i længere perioder.

Prisen på en elcykel

Hvis du skal købe en ny elcykel, kan prisen godt variere meget. For den afhænger meget af mærke, model og kvalitet. Men generelt kan du forvente at skulle betale mellem 10.000 og 20.000 kroner, hvis du gerne vil have fingrene i en god elcykel.

Hvis det er lige i overkanten af dit budget, findes der dog også billigere modeller på markedet eller du kan overveje, om du vil købe en brugt elcykel

Der findes også at andet alternativ, hvis du i forvejen ejer en cykel. For du kan i stedet vælge at bygge din egen elcykel ved at købe et såkaldt konverteringskit til din eksisterende cykel.

Omdan din cykel til en elcykel

Hvis du i forvejen har en cykel stående, som stadig har mange gode kilometer tilbage i sig, men du stadig ønsker at få et supplement til din rugbrødsmotor, så kan du sagtens løse dette. For med en smart gadget kan du nemlig vælge at omdanne din traditionelle cykel til en elcykel.

Det er det svenske firma Zipforce, der lancere en lille motorenhed, som du kan monterer på din cykel. Hjælpemotoren kan enten placeres over cyklens for- eller bagdæk. På motoren er der monteret et hjul, der hjælper med at drive dit cykelhjul rundt. Der medfølger også en lille pedalsensor, der hjælper motoren med at aflæse, i hvilket omfang den skal assistere under kørsel. Hvis du omdanner din cykel til en elcykel ved at montere hjælpemotoren fra Zipforce, kan den køre op til 25 kilometer i timen på hjælpemotoren.

Rækkevidde og pris

Du får selv stor medbestemmelse på, hvor langt din cykel skal kunne køre med den lille hjælpemotor, da den fås i tre forskellige batteristørrelser. Hvilken rækkevidde, der passer bedst til dit behov, ved du bedst selv. Men generelt kan man sige, at du på en traditionel elcykel kan forvente at køre mellem 30 og 80 kilometer på en opladning. 

Zipforce sælger tre forskellige modeller af deres hjælpemotorer. Det der primært adskiller sig er batteristørrelsen og derved den rækkevidde, som du kan forvente.
 • Zipforce ONE: giver dig op til 60 kilometer rækkevidde. Den koster 4.485,- kroner
 • Zipforce Slim: giver dig op til 40 kilometer rækkevidde. Den koster 4.553,- kroner
 • Zipforce Distance: giver dig op til 70 kilometer rækkevidde. Den koster 5.314,- kroner
Motoren bliver drevet af et Lithium-ion (Li-ion) batteri. Hvor lang opladningstid du skal forvente, afhænger af den valgt model. Men du skal forvente at batteriet kan lades op på mellem 2,5 og 4 timer i alt. Hvis du gerne vil følge med i hvor hurtigt du kommer frem på din nye elcykel, kan du vælge at downloade og installere den medfølgende app. Så kan du via din mobil blandt andet få vist din hastighed.

Fordele ved at bygge din egen elcykel

En af de største fordele ved at vælge at "bygge" din egen elcykel er helt klart, at du kan bruge den cykel, du allerede har stående. For så slipper du for at købe en helt ny og dyr elcykel. Det kan derfor være en meget billigere og grønnere løsning. Samtidig skal vi heller ikke undervurdere værdien i, at det kan være mere tilfredsstillende at bygge noget selv. 

Nogle af fordelene ved selv at bygge din elcykel er:
 • Pris: Det kan være billigere at købe en konverteringskit til din eksisterende cykel end at købe en helt ny elcykel.
 • Tilpasning: Ved at bygge din egen elcykel kan du tilpasse den til dine specifikke behov og ønsker.
 • Bæredygtighed: Ved at genbruge din eksisterende cykel i stedet for at købe en ny, kan du være mere bæredygtig og reducere dit affald.
 • Sjov: At bygge noget selv kan være en sjov og tilfredsstillende oplevelse, og det kan give dig en større forståelse for, hvordan en elcykel fungerer.