Sådan kommer dine VIP-kontakter igennem, når "Vil ikke forstyrres" er aktiveret på din iPhone

Det kan være ganske rart at du kan vælge på din iPhone, at du ikke vil forstyrres, når du virkelig skal koncentrere dig om en vigtig opgave. Men det kan være forstyrrende i sig selv, hvis du hele tiden har spørgsmålet "Hvad nu, hvis der sker noget alvorligt, og de ikke kan få fat på mig?" rumsterende i baghovedet. 

Derfor kan du nu også tilpasse Focus Mode på din iPhone, så du ikke gå glip af vigtige opkald, selvom du gerne vil have fred og ro.

Fokus på din iPhone

De fleste af os modtager hver eneste dag rigtig mange beskeder og notifikationer på vores iPhones. Dette giver små forstyrrelser i din hverdag og det er langt fra alle disse forstyrrelser, der er lige relevante for dig. Heldigvis har Apple givet dig en løsning, så du ikke hele tiden behøver at blive forstyrret, når eksempelvis de mange notifikationer vil gøre dig opmærksom på noget. For da Apple lancerede iOS 15 kom de samtidig med funktionen Focus Mode. Her er der tale om en brugerdefineret udgave af Forstyr ikke-funktionen.  

Funktionen giver dig mulighed for at vælge mellem forskellige fokustilstande, der kan tilpasses efter dine behov og præferencer. At bruge denne indstilling, kan hjælpe dig med at undgå distraktioner og forbedre din produktivitet og koncentrationsevne.

Arbejdsro er godt

Det er meget lavpraktisk, men når du skal koncentrere dig om en større opgave, kan arbejdsro være lige det, du skal bruge.

For når du har ro og ikke bliver forstyrret, kan du arbejde mere effektivt og fokuseret. Dette skyldes, at hjernen har brug for ro og koncentration for at kunne udføre komplekse opgaver og tænke kreativt. Hvis du derimod konstant bliver forstyrret af notifikationer og andre distraktioner, kan det være svært at opretholde fokus og koncentration. Dette kan være med til at nedsætte din produktivitet, men også på længere sigt at give dig stress.

Undgå stress

Det kan være med til at give dig mindre stress, hvis du sørger for at have den fornødne arbejdsro samt at få en god nats søvn. Det skal ikke undervurderes, da stress kan påvirke vores mentale og fysiske sundhed negativ. Hvis du oplever, at du er stresset, bliver det også sværere at opretholde en sund work-life balance. For det kan være meget stressende konstant at blive forstyrret af beskeder, opkald og notifikationer. Ved at bruge funktionen i Fokus Mode herunder Forstyr ikke på din iPhone kan du skabe en mere afbalanceret tilgang til dit arbejde og dit privatliv, hvilket kan hjælpe dig med at reducere stress og forbedre din søvnkvalitet. 

Brug Fokus

Så når du har brug for at koncentrere dig om en vigtig opgave eller hvis du gerne vil sikre dig en uforstyrret nattesøvn, kan du bruge Fokus til at undgå forstyrrende beskeder og opkald på din iPhone. Det er nemt at indstille Fokus og Forstyr ikke på din iPhone. Men det er ikke kun på din iPhone, at du kan få glade af Fokus. For du kan nemlig også bruge funktonen på din iPad og din Mac.

Undgå at misse vigtige opkald og beskeder

Men det kan også være stressende og forstyrrende i sig selv, hvis du går rundt og er bekymret for, om du går glip af vigtige beskeder eller opkald. Specielt kan det give ro i sindet, hvis du med sikkerhed ved, at du vil være til at få fat i, hvis der er tale om en nødsituation. Derfor har Apple også indført flere muligheder for, at du selv kan gå ind og indstille, hvilke muligheder, der skal være for at kontakte dig, selvom du vælger at bruge Forstyr Ikke på din iPhone.

Hvis du bruger Forstyr ikke på din iPhone, kan du tillade alle på din favoritliste i appen Telefon at kunne komme igennem til dig alligevel. Så udfra denne liste, kan du sorterer i, hvem der skal have lov til at få fat på dig selvom, du ikke vil forstyrres af andre personer.

Tillad opkald

Hvis du gerne vil give tilladelse til, at nogle opkald går igennem mens du bruger Fokus, skal du gøre således:
  1. Åbn appen Indstillinger
  2. Tryk på Fokus
  3. Vælg en af de tilgængelige fokusfunktioner f.eks. Forstyr ikke, Kørsel eller Søvn
  4. Under Tilladte notifikationer kan du vælge indstillinger separat for Personer og Apps
På denne måde kan du sikre, at vigtige personer, som du ikke vil sortere fra, godt kan få fat i dig selv mens du har den valgte Fokus tilstand slået til.

Du kan også indstille din iPhone på en anden måde. For du kan vælge at gå ind via appen Personer i stedet for Indstillinger. Ved at gå ind på denne måde, kan du vælge på den måde, der var eneste mulighed inden Fokus Mode blev introduceret. Hvis du gerne vil lade opkald komme igennem selvom du har valgt at indstille din iPhone til Forstyr ikke, skal du nu gå ind under Tillad også som opkald. Tryk på den menu for at skifte mellem eksempelvis favoritter, foretrukne, kun personer i dine kontakter eller specifikke grupper.