Er du iPhone-bruger, så kan du let kontrollere, om der er andre i form af apps, der lytter med via mobilens mikrofon.  

Det er ikke er ikke nogen nyhed, at apps kan lytte med via mobilens mikrofon, hvilket de fleste nok efterhånden har prøvet.

Spørgsmålet er bare, hvordan finder vi ud af om nogen aflytter via mikrofonen i vores iPhone, hvem det i givet fald er? 

Det giver dig dig svaret på her.

Sådan tjekker du om andre lytter med på din iPhone!

Hvis der er en orange prik, som lyser op på dit iPhone display, som vist på billedet foroven, så er der nogen, der lytter med. 

Den orange prik indikerer nemlig, at iPhone-mikrofonen er i brug, hvilket i praksis betyder, at en app på mobiltelefonen er i gang med at anvende mikrofonen.

Sådan finder du ud af hvem der lytter med!

Hvis du ser den orange prik på din iPhone, har du selv mulighed for at finde frem til, hvilken app, der er har brugt din mikrofon.

Når du besøger Kontrolcenter på din iPhone, kan du se, hvilke apps, som har tiltvunget sig adgang til mikrofonen.

Hvad hvis det gentager sig?

Hvis du oplever, at den orange prik kommer tilbage med mellemrum på din iPhone, uden nogen App har fået adgang, så kan der være fare for, at nogen har skaffet sig uautoriseret adgang til din mobil, og sidder og aflytter dig.

Hvordan kan du evt. løse problemet? 

Hvis du frygter, at nogen har gået adgang til din mikrofonen på din iPhone og dermed aflytter dig, så kan du evt. løse problemet med at nulstille din iPhone og gendanne den til fabriksindstillinger. Hvis det ikke løser problemet, så anbefaler vi dig, at indlevere din iPhone til en Apple Autoriseret Forhandler, der kan kigge på og måske fixe problemet. Ultimativt kan du blive nødsaget til at købe en ny iPhone for at komme problemet til livs.