Der findes et instant kamera til ethvert øjeblik og behov, og vi guider dig her til det bedste køb.

Du kan tage fine og mindeværdige billeder med et instant kamera på ferien og de helt særlige øjeblikke, som du gerne vil forevige med et hurtigt billedprint.

Hvad er et instant kamera?

Et instant kamera er en type kamera, der bruger selvudviklende film til at skabe et kemisk udviklet print kort efter, at billedet er taget. Instant kameraer blev introduceret i slutningen af 1940'erne, og der er mange forskellige typer instant kameraer på markedet, hvor nogle af de mest populære kommer fra Fujifilm og Polaroid. 

Derfor er instant kameraer populære

Instant kameraer er populære blandt forbrugerne på grund af deres evne til at tage og udskrive et billede øjeblikkeligt. Her er nogle af fordelene ved at bruge et instant kamera:
  1. Øjeblikkelige fysiske udskrifter: Den største og mest åbenlyse fordel ved et instant kamera er, at det giver dig mulighed for at tage et billede og få en fysisk udskrift af det øjeblikkeligt. Dette er især nyttigt, hvis du vil dele billedet med andre eller have en fysisk kopi af et særligt øjeblik.
  2. Nostalgisk appel: Instant kameraer har en vis nostalgi-appel, da mange mennesker forbinder dem med ældre fotograferingsteknikker. Dette kan give dine billeder en særlig charme og personlighed.
  3. Brugervenlighed: Instant kameraer er generelt meget nemme at bruge og kræver ikke den samme tekniske viden som andre typer af kameraer. Dette gør dem til en god mulighed for begyndere eller folk, der bare vil tage nogle sjove billeder.
  4. Retro udseende: Instant kameraer er også kendt for deres fashionable udseende og kommer i mange forskellige farver og designs. Dette gør dem til en populær accessory blandt unge og trendbevidste forbrugere.

Hvad koster et instant kamera?

Priserne på instant kameraer varierer afhængigt af mærke, model og funktioner, og priserne varierer fra 550,00 kroner til lige under 2.000 kroner.

Kameraoverblik: De bedste instant kameraer i 2023

Der er mange grunde til at vælge et instant kamera. Først og fremmest er der ikke ret meget, som slår følelsen af at stå med et fysiske billede mellem hænderne, lige efter du har taget det. Det er samtidig en fantastisk måde at fange øjeblikke for eftertiden på, der adskiller dig fra et digitalt foto taget med en smartphone.

I vores artikel tager vi udgangspunkt i instant kamereraer fra Fujifilm med producentens INSTAX-serie.

Fujifilm instax mini 12: Bedst til nybegynderen

Fujifilm Instax mini 12

Fujifilm Instax mini 12 er et no nonsens instant kamera, der tilbyder det mest basale funktioner, som gør det lille kamera til det perfekte valg til nybegynderen, da betjeningen af kameraet er overskuelig og enkel. Prisen lige under 600,00 kroner er samtidig overkommelig, hvis kameraet skal i hænderne på en teenager, så er den evt. økonomiske skade til at overskue. Det indbyggede Selfie-spejl og understøttelse af tæt fokus, gør sammen med muligheden for at printe billederne i sort hvid og farve, Fujifilm instax mini 12 til en vinder i prisklassen.

Fujifilm Instax Square SQ40: Bedst til store firkantede billeder

Fujifilm Instax Square SQ40

Er du på udkig efter et grundlæggende Instax Square-kamera, der simpelthen ser godt ud, er Fujifilm Instax Square SQ40 helt sikkert noget for dig. Der er tale om lige dele modetilbehør og instant kamera i en samlet pakke. Fujifilm Instax Square SQ40 til omkring 1.200,00 kroner byder ind med et klassisk retro-design produceret i lækre materialer med kunstlæderindpakning, og samtidig er betjeningsformatet praktisk og enkelt. Billederne udskrives i det store bredformat, som den lidt billigere SQ1-model. Det trækker lidt ned i det samlede billede, at CR2-batterier til dette instant kamera, er en del dyrere end de helt almindelige og billigere AA-batterier. 

Fujifilm Instax mini Evo: Bedst på valgmuligheder og billedkvalitet

Fujifilm Instax mini Evo

Fuji Instax mini Evo er den absolutte luksusliner indenfor instant-fotografering som et digitalt-instant hybridkamera med en lækker retro-stil og en solid plastik konstruktion. Prisen omkring 1.500,00 kroner afspejler godt en samlede pakke, som du køber. Hele 10 objektivindstillinger, flotte billedeffekter med filtre, flotte udskrifter og endelig muligheden for at printe billeder fra mobilen med app. Kameraet arbejder i svagere lys og fokuserer tættere end tilsvarende analoge analoge modeller, og samtidig sparer du en bunke penge på filmkontoen, da du kan se billederne, før du evt. vælger at udskrive dem. Betjeningen er lidt mere avanceret end tilsvarende analoge instant kameraer til gengæld, rådes der bod på det med de mange flere muligheder.

Alternativer til Instax kamera

Det smarte ved et instant kamera er som tidligre nævnt, at du kan forevige dine ferieminder med et hurtigt billedprint. Denne mulighed har du ikke, hvis du bruger et andet type kamera eller din smartphone. Men du er faktisk ikke frataget muligheden for at printe dine billeder ud med det samme, selvom du ikke lige ejer et Instax kamera. For du kan alternativt vælge at investere i en smartphoneprinter. Men så kræver det også, at du både har din printer, eksempelvis instax mini Link 2 eller INSTAX SQUARE Link i lommen, når du har taget et billede med dit kamera eller smartphone. 

Når du så får et godt billede i kassen, kan du vælge at printe det ud på din smartphoneprinter.

Vi samler på gode billeder

Når vi skal gemme vores ferieminder i form af billeder, skal det gerne være nogle billeder, der både har det rigtige motiv samt at den rigtige belysning. Derfor er det også vigtigt, at du får taget et godt billede, når du gerne vil gemme det som et minde. For det er de færreste af os, der tager 10-15 billeder for derefter at vælge det bedste til gemmerne. Derfor er det en god idé, at du lige tænker over, hvordan du får det bedste billede i kassen allerede inden du trykker på udløseren. For der meget du selv kan gøre, for at få det gode billede, selv hvis det er mørkt eller du gerne vil have nogle mere spændende billeder med hjem fra ferien.