Budgettelefon velegnet som barnets første mobil og til folk, der ikke har de store forventninger og krav til en smartphone.

Plusser

 • Praktisk design
 • Kompakt format
 • Godt kamera
 • NFC
 • Fingeraftrykslæser
 • Klar skærm
 • Fornuftig lyd

Minusser

 • Batteritiden
 • Irriterende indbyggende fejl i MIUI 12
 • Ingen høretelefoner i pakken
 • Dårlig antenneforbindelse
 • Prisen

Samlet bedømmelse

Budget når det er godt, og budget når det er knap så godt opsummerer på mange mobiloplevelsen med Xiaomi Redmi 9C NFC. Kameraet er overraskende godt prisen taget i betragtning. Batteritiden er på det jævne men de,t topvejes til dels af enheden kommer med indbygget NFC og en ganske klar skærm. Desværre trækker det voldsomt ned i det samlede billede, at Xiaomi insisterer på, at ville bestemme for brugeren med sin MIUI 12-brugerflade, hvor det eksempelvis er voldsomt irriterende, at mobiltelefonen konstant kommer med forslag til Baggrundskarrusel og Temaer, når du som bruger har fravalgt disse, for blot at nævne et eksempel. Med en vejledende pris omkring 1.299,00, når Xiaomi Redmi 9C NFC ikke er på tilbud, findes der ganske enkelt bedre alternativer derude som Samsung Galaxy A12 eller den nyere Samsung Galaxy A14. Du får også en mobil med noget bedre antenne, hvis du overvejer alternativer som Xiaomi Redmi Note 8 eller Xiaomi Redmi Note 10.

Specifikationer for Xiaomi Redmi 9C NFC

 • Model: Xiaomi Redmi 9C NFC
 • Skærm: 6.53", 720 x 1600 pixels, 269 ppi
 • Bagkameraer: 13 MP,  f/2.2, 28mm (wide), 1.0µm, PDAF, 2 MP, f/2.4, (macro)
 • Frontkamera: 5 MP, f/2.2, (wide), 1.12µm
 • Processor: Mediatek MT6765G Helio G35 (12 nm)
 • Hukommelse: 3GB
 • Intern lager: 64GB
 • SD-kort: Nej
 • SIM: Nano-SIM og Dual SIM
 • Batteri: Li-Po 5000 mAh
 • Trådløs opladning:: Nej
 • Dimensioner: 164.9 x 77.1 x 9 mm, 196 gram
 • Øvrigt: Ansigtsgenkendelse, NFC

Du kan læse vores samlede test og anmeldelse af Xiaomi Redmi 9C NFC 64GB med en vejledende pris fra 1.299,00.

Unboxing

Xiaomi Redmi 9C NFC - Unboxing

Xiaomi Redmi 9C NFC kommer i en lille kasse, der udover selve mobilen indeholder en lader, kabel og en lille vejleding.

Opsætning

Opsætningen af Xiaomi Redmi 9C NFC klarer vi uden de store vanskelighed, men den automatiske overførsel af oplysninger og apps fra vores anden Android-mobil virker ikke, så vi er tvunget til at opsætte vores testmobil manuelt fra indstilling af enheden, installation af apps, overførsel af kontakter og medier. Herefter smider vi mobilen i en stikkontakt, og vi må sige. at kommer du fra en mobiltelefon med indbygget hurtigladning, så er det ligesom at få fra en Ferrari til en Skoda - gammeldags opladning af en mobil er godt nok langsomt - samtidig savner vi muligheden for trådløs opladning.

Praktisk og kompakt design

Xiaomi Redmi 9C NFC - Frontdesign

Xiaomi Redmi 9C NFC byder ind med et praktisk og kompakt design, der er mere mere praktisk end det er decideret flot og banebrydende. Designet og formaet fungerer godt i praksis, og især er vi fan af den lidt nubrede bagside, som gør at mobiltelefonen ligger godt fast i hånden, selvom den ikke er udstyret med et cover. Fingeraftrykslæseren findes som standard på bagsiden, om du kan lide det eller ej er nok en smagssag - men placeringen slår til enhver til en fingeraftrykslæser placeret på siden af mobilen. Personligt foretrækker vi en fingeraftrykslæser på forsiden af mobilen. Den indbyggede ansigtsgenkendelse fungerer udmærket selv i dæmpet belysning. Der findes de normale knapper til lydstyrke, on/off på siden af mobilen, og derudover findes der som noget positivt 3.5mm jack til hovedtelefoner til os, der ikke er fan af trådløse hovedtelefoner. Eller kan afsluttende beskrive designet på vores testtelefons om diskret grænsende til det anonyme, som der kan rådes bod på ved at vælge Xiaomi Redmi 9C NFC i en af de mulige pangfarver.

Intuitiv dog irriterende brugerflade

Xiaomi Redmi 9C NFC - Brugerflade

Vores telemobil kommer ud af boxen med Android 10 tilsat Xiaomis egen MIUI 12-brugerflade, som mange mobilproducenter efterhånden benytte som eksempelvis Samsung med TouchWiz. Android er, jo hvad Android, så der har vi ikke de store bemærkninger. Vi har efterhånden testet mange mobiler fra Xiaomi og lært at sætte pris på MIUI-brugerfladen, som normalt giver en bedre brugeroplevelsen end ren Android. Denne gang kan vi desværre ikke sige det samme, da MIUI 12-brugerfladen byder på en række forstyrrende og ikke mindst irriterende elementer, som vi gerne ville være foruden, og som trækker ned i det samlede billede. En af vores store anker med MIUI 12 er, at Xiaomi hele tiden gerne vil fortælle dig, hvad du skal fra wallpaper-forslag til nyheder til you name it. Det er ganske enkelt frustrerende som bruger og trækker gevaldigt ned i det samlede indtryk.

Xiaomi Redmi 9C NFC - Online

Desværre er det ikke muligt at installere Geekbench 6 på Xiaomi Redmi 9C NFC, så vi har ikke mulighed for at lave en måling af kraftoverskuddet på vores testtelefon. Men, er er nogle af vores indtryk. Surfing på nettet fungerer rigtig fint med Google Chrome, som vi benytter, dog oplever vi, at når vi har mange faner åbne, så påvirker det hastigheden, så enheden kan blive langsom og træg. Kigger vi på mobilens evne til at udføre normale opgaver som brug af apps, afspilning af musik, streaming af film, leverer mobilen det ønskede resultat. Multitasking er ikke testmobilens hofret, da bliver langsom under udførelen af flere opgaver på samme tid.

Antenne, højtaler, mikrofon og samtalekvalitet

Xiaomi Redmi 9C NFC har en antenne, som i lavfrekvensområder, har svært ved at finde nettet. Men, når vi er i et område med god mobildækning, så fungerer telefonen optimalt under opkald og mikrofon og højtaler har vi intent negativt at sige om. Vi oplever til tider, at det kan være svært at tage et opkald eller ringe af, da telefon-ikonet ikke reagerer.

Kan man spille spil på Xiaomi Redmi 9C NFC?

Xiaomi Redmi 9C NFC er absolut ikke en mobil, som du kan bruge til krævende spil, det er den indbyggede CPU og GPU kombineret med kun 3GB ram ikke i stand tit at trække på tilfredsstillende vis. Mobiltelefonen er velegnet tit små hyggespil, der ikke kræver et stort kraftoverskud for at kunne afvikles.

Batteritiden er ikke overbevisende

Xiaomi Redmi 9C NFC er udstyret med et batteri på 5.000 mAh, hvilket på papiret burde være nok til at holde festen kørende i lang tid. Desværre er virkeligheden en ganske anden, da vi oplever nogle gange at skulle oplade mobilen midt på dagen ved konstant brug. Batteriet imponerer desværre ikke, og vi vurderer ydelsen til at være under gennemsnittet for prisklassen.

Kameraerne leverer varen 

De to indbyggede kameraer i vores testtelefon leverer nogle rigtig flotte skud både i fuld dagslys og dårlig belysning. Vi er faktisk overraskede over de flotte billeder, som vi kan tage med mobiltelefonen, da enheden har en del mangler på andre fronter efter vores mening. Hovedkameraerne er på 13 og 2 megapixel og endeligt et selfie-kamera på 5 megapixel. 

Billede 1: På afstand

Billede 2: Tæt på

Billede 3: Sløret baggrund

Billede 4: Selfie-kamera

Billede 5: Mørke u/fotolys

Billede 6: Mørke m/fotolys

Billederne vi har taget med hovedkameraerne er i HDR, og vi finder generelt resultatet overbevisende og med ganske lidt støj på motiverne. Billederne er lysstærke og står skarpe med en god detaljeringsgrad og en fornuftig kontrast. Selfie-kameraet er efter vores mening omkring middel for prisklassen - det er ikke supergodt, men det er heller ikke decideret dårligt. En af de store lyspunkter ved Xiaomi Redmi 9C NFC er efter vores mening kameraerne, der leverer bedre end prisklassen, og mere end vi forventer ud fra vores samlede indtryk af telefonens evner.