Spar pengene til en dyr Mac og omdan din iPad til en MacBook ved at tilslutte en mus.

Hvis du gerne vil have endnu mere ud af din iPad, kan du vælge at bruge den sammen med en computermus og et tastatur, så den principielt fungerer som en Mac.

Vi vil gennemgå, hvad det kræver af din iPad, hvis du gerne vil bruge den sammen med en mus samt hvordan du forbinder disse i praksis.

Brug din iPad som computer

De fleste iPads er meget kraftige og hurtige, når du arbejder på dem. Derfor kan det være oplagt, at du stiller dig selv spørgsmålet, om du kan bruge din iPad som en lille og bærbar computer? Du vil ikke være den første, der stiller dig selv dette spørgsmål, for vi har tidligere kigget på om en iPad Pro kan erstatte en MacBook Pro

Der findes mange smarte tips til, hvordan du får mere ud af din iPad, men hvis du gerne vil bruge den som en computer, bør du sætte den sammen med et tastatur og en mus, for at få hele oplevelsen af, at arbejde med en computer i stedet for en tablet. Apple er også meget bevidste om, at deres programmer skal kunne bruges på tværs af platformene, derfor kan eksempelvis Apple Freeform både bruges på din iPad og din MacBook.

Hvilke iPads kan bruges med en computermus

Det er ikke alle iPads, der kan bruges forbindes og bruges sammen med en computermus. Hvis du gerne vil kunne bruge din iPad sammen med en mus kræver det nemlig, at din iPad kører iPadOS 13.4 eller en nyere version. Er din iPad ikke allerede opdateret, kan du gøre det på følgende måde:
  1. Gå til Indstillinger på din iPad
  2. Vælg Generelt 
  3. Herunder vælges Softwareopdatering
Hvis der er en opdatering tilgængelig, vil den stå her. Du skal så blot følge instruktionerne på skærmen for at downloade og installere den. 

Hvis din iPad ikke kan opdateres til iPadOS 13.4 eller en nyere version, kan du være nødsaget til at købe en nyere iPad, hvis det er et krav, at du kan tilslutte en mus til den. Du kan både vælge at købe en helt ny iPad eller i stedet at købe en brugt iPad.

Sådan forbinder du en mus til din iPad

Hvis du gerne vil bruge din iPad som en lille computer, er det muligt at bruge en mus på en den. Du skal blot følge disse trin for at forbinde en mus til din iPad:
  1. Sørg for, at din iPad er opdateret til iPadOS 13.4 eller en nyere version (se ovenfor)
  2. Tænd din Bluetooth-mus, eller sæt den i registreringstilstand
  3. Gå til Indstillinger på din iPad 
  4. Vælg Bluetooth
  5. Slå Bluetooth til
  6. Vælg musen på listen over tilgængelige enheder
Nu er din mus forbundet til din iPad via Bluetooth. Når først musen er tilsluttet, kan du bruge den til at navigere på din iPad, ligesom du ville gøre på en stationær eller bærbar computer.

Det er dog værd at bemærke, at det ikke er alle museenheder, der er fuldt kompatible med alle iPad-modeller. 

Hvis den mus, du gerne vil bruge, ikke er med Bluetooth, skal du ikke lade det stoppe dig. For du kan også godt vælge at bruge en mus med kabel på din iPad. Dog skal du være opmærksom på, at du ofte har brug for et lille ekstra stykke udstyr for at kunne koble din computermus med ledning sammen med din iPad. For du skal muligvis bruge en speciel USB-C-adapter for at kunne forbinde de to.