Sådan afinstallerer du iOS beta fra din iPhone ved at følge vores lille guide

Har du prøvet kræfter med den nyeste iOS beta, men fortrudt? Så viser vi dig her, hvordan du fjerner en iOS beta version og gendanner din iPhone tilbage til, hvordan den var før.

Beta version af iOS

Vil du gerne være en af de allerførste til at komme i gang med de nye versioner af iOS fra Apple, så kan du vælge at installere en beta udgave på din iPhone. Du skal dog være opmærksom på, at en beta version er en udgave, der endnu ikke er testet helt igennem og derfor alt andet lige altid være mere ustabil end den endelige version. Derfor skal du tænke dig godt om, inden du vælger at installere en beta version af iOS på din iPhone. Specielt i de tidligste dage af betaudviklingen, kan det være forbundet med stor risiko.

Apple beta tester

Hvis du gerne vil have adgang til Apples beta versioner, bør du oprette dig som deltager i Apples betaprogrammer. 

Apples gratis betatestprogram er offentligt og åbent for alle. På den måde kan du være med til at teste Apples forskellige beta versioner. Alt, hvad det kræver, er at du har et gyldigt Apple ID eller en iCloud-konto, for at kunne oprette dig som beta tester. Hvis det er noget for dig, kan du besøge Apple Beta Software Program-siden og tilmelde dig.

Derved kan du både få adgang til beta versioner af macOS samt iOS.

Sådan installerer du en iOS beta på din iPhone

Vil du gerne installere en beta version af iOS på din iPhone, kan du gøre det på følgende måde:

 1. Gå til beta.apple.com på den enhed du vil installere beta udgaven
 2. Log ind med dit Apple-ID
 3. Vælg den enhed, du vil downloade betaversionen til
 4. Betaprofilen er blevet downloadet
 5. Åbn Indstillinger, du vil se en meddelelse øverst, der beder dig om at installere beta-udgaven
 6. Accepter, og lad din enhed genstarte
 7. Nu skal du gå til Indstillinger 
 8. Vælg Generel 
 9. Herefter vælges softwareopdatering
 10. Download den iOS beta, der er tilgængelig og installer den
Af sikkerhedsmæssige årsager, anbefaler vi altid, at du opretter en sikkerhedskopi af din iPhone inden du installere en beta udgave af iOS.

Grunde til at fjerne iOS beta fra iPhone

Der kan være flere grunde til, at du gerne vil fjerne en installeret iOS beta fra din iPhone. Det kan være, at du ganske enkelt har fortrudt, at du har installeret beta udgaven. Men det kan også være, at du er blevet utryg ved, at du har valgt at downloade og installere en ugennemprøvet version af din iPhones styresystem. For installation af en beta version af iOS kan godt vise sig at give flere risici end fordele. Dette gør sig specielt gældende tidligt i betatestprocessen, hvor der er utrolig få tests og tilbagemeldinger på styresystemet. Hvis du af den ene eller den anden grund synes, at installationen af en iOS beta giver mere besvær, end det er værd, kan du heldigvis vælge at fjerne denne igen.

Sådan fjerner du en iOS beta fra din iPhone

Hvis du gerne vil af med den iOS beta, du har installeret og have din iPhone tilbage til, hvordan den var før, kan du følge vores lille vejledning. 

Trin 1: Gendan din iPhone til fabriksindstillingerne

Det første du skal gøre, for at fjerne iOS beta versionen er at gendanne din iPhone til fabriksindstillingerne. Altså skal du nulstille din iPhone. Dette kan du gøre ved at bruge Finder på din Mac:
 1. Sæt din iPhone i Mac eller PC
 2. Sæt din iPhone i gendannelsestilstand. For at gøre det skal du trykke på lydstyrken op og ned hurtigt efter hinanden og derefter på sideknappen, men fortsæt med at trykke på sideknappen, indtil du ser billedet ovenfor af et kabel og en bærbar computer
 3. Når din iPhone er i gendannelsestilstand, skal du klikke på Gendan på din Mac eller PC
 4. Vent, mens din iPhone slettes
Du kan også vælge at nulstille din iPhone direkte på telefonen. Det gør du på følgende måde:
 1. Gå ind under Indstillinger på din iPhone
 2. Herefter vælger du Generelt
 3. Når du bladre ned kommer du til Nulstil som du skal vælge
 4. Herunder skal du vælge Slet alt indhold og alle indstillinger
 5. Hvis du har funktionen Find min iPhone slået til, vil du blive bed om at skrive dit Apple-ID og kode
 6. Herefter skal du vælge Slet enhed
Liegyldigt hvilken metode du vælger at bruge, er din iPhone nu gendannet til fabriksindstillingerne og du er klar til næste trin.

Trin 2: Gendan din iPhone ved hjælp af en iCloud-sikkerhedskopi

Nu kan du gendanne en gammel iCloud sikkerhedskopi med alle dine data fra før du valgte at installer beta versionen af iOS. For at gendanne din iPhone udfra en iCloud sikkerhedskopi, skal du gøre følgende:
Stryg op fra velkomstskærmen
Tryk på dansk og vælg dit land
Klik på Opsæt manuelt
Arbejd gennem de forskellige trin, indtil du kommer til skærmen Overfør dine apps og data og tryk på Fra iCloud sikkerhedskopi
Log ind på dit Apple-ID, og vent, mens din enhed logger ind
Vælg en iCloud-sikkerhedskopi der er fra før du downloadede iOS beta 
Vent, mens Gendan fra iCloud finder sted, hvilket kan tage et stykke tid
Nu er din iPhone tilbage til sit gamle jeg fra før du installerede en iOS beta på den.

Trin 3: Download iOS fra IPSW (hvis trin 2 ikke virker)

Hvis du af en eller anden grund oplever problemer med, at trin 2 ikke virker. kan du være fanget i fælden med, at din iPhone har fået installeret en iOS beta. Men du kan heldigvis godt løse dette problem manuelt. Du skal blot selv ind at finde den version af iOS, som du ønsker at gå tilbage til. Det gør du på følgende måde:
 1. Besøg IPSW-webstedet, her finder du versioner af iOS til de forskellige iPhones
 2. Klik på iPhone-ikonet
 3. Find din iPhone, og klik på den
 4. Download nu den seneste 'signerede' IPSW
 5. Derefter skal du sætte din iPhone i gendannelsestilstand via din Mac (se trin 1) 
 6. Når du er i gendannelsestilstand på din Mac, skal du klikke på Gendan, men samtidig trykke på Option / Alt-tasten. Dette giver dig mulighed for at finde den version af iOS, du lige har downloadet
 7. Vælg denne og gendan din iPhone
Nu er din iPhone tilbage på den rette iOS version igen.

Forlad betaprogrammet

Hvis du gerne vil forlade Apples betaprogram fuldstændig, kan du vælge at gøre dette nu. På den måde vil du ikke kunne se nogen betaopdateringer og du vil derfor heller ikke blive fristet til at installere dem igen. Du forlader betaprogrammet og fjerner din enhed fra iOS beta ved at logge på og derefter klikke på Forlad program.

Hvis du fortryder, når den næste iOS beta version kommer frem, kan du altid besøge Apple Beta Software Program-siden igen og tilmelde dig på ny.