Fujifilms nye instant kamera kombinerer nydelse og ydelse i en perfekt fotopakke fra det flotte design til den veloplagte og dynamiske kameraoplevelse.

Tendensen går mod det analoge. Flere teenagere foretrækker en feature mobiltelefon fra Nokia, der er alt andet end smart. Flere YouTubere hylder de gamle analog og digitale kameraer på deres YouTube-kanaler.

Som vi tidligere har beskrevet i vores anmeldelse af Fujifilm instax mini Evo, så er old school cool, og Fujifilm INSTAX SQUARE SQ40 passer perfekt ind i dette nye analoge verdensbillede. 

Der findes et instant kamera til ethvert øjeblik og behov, så vi har lavet en guide til dig, så du kan opnå det bedste køb.

Vi anmelder her Fujifilm INSTAX SQUARE SQ40 med en vejledende udsalgspris på 1.199,95 kroner.

Plusser

 • Klassik retro-design
 • Lækre materialer
 • Enkel og praktisk betjeningsformat
 • Billeder i bredformat
 • Flot udskriftskvalitet
 • Udprint tager få sekunder
 • Selfie mode
 • Fornuftig pris

Minusser

 • Atypisk batteriformat

Samlet bedømmelse

Vi har haft INSTAX SQUARE SQ40 fra Fujifilm med en tur rundt i det danske sommerlandskab og taget snaps af mange forskelligartede motiver fra museumsbesøg til selfies, og må sige at vi er begejstrede for det nye instant kamera fra Fujifilm. Du skal godt nok smide 5 hundredelapper mere i forhold til Fujifilm instax mini 12, men INSTAX SQUARE SQ40 er så absolut de ekstra penge værd. Det robuste retro-design med et kamerahus indpakket i sort gummi, som gør at kameraet ligger som støbt i hænderne med et fast greb under brug. Ydermere, så kræver det ikke en større polyteknisk eksamen at benytte dette instant kamera, og ligger vi dertil, at det nye instant kamera også tilbyder hurtig udskrift af billeder i bredformat i en flot udskriftskvalitet, så sidder vi tilbage med et kamera, der giver brugeren rigtig meget valuta for pengene.

Windows365.dk anbefaler derfor købet af dette produkt.

Specifikationer for Fujifilm INSTAX SQUARE SQ40

 • Model: Fujifilm INSTAX SQUARE SQ40
 • Objektiv: 2 komponenter, 2 elementer, f = 65,75 mm, 1:12,6
 • Søger: Spejlvendt Galilean søger, 0,4x , med “target spot”
 • Selfie mode: Ja
 • Filmstørrelse: 86mm x 72mm
 • Fremkaldelsestid: Cirka 90 sekunder
 • Batteri: To lithium batterier (CR2)
 • Batteritid: Cirka 300 billeder
 • Dimensioner: 134.2 mm × 120.2 mm × 60.5 mm, 453 gram
 • Tilbehør: Kamerarem, batteri, vejledning
 • Pris. Vejledende udsalgspris 1.199,95 kroner

Billedgalleri


Unboxing

Fujifilm INSTAX SQUARE SQ40 - Unboxing

Salgskassen indeholder INSTAX SQUARE SQ40, en kamerarem, to batterier og et par vejledninger.

Ibrugtagning

Vi starter med at pakke kameraet ud af kassen, hvorefter vi åbner bagsmækken og isætter den medfølgende testfilm og lukker igen, Det er nemt at isætte filmen, da du blot skal matche de to gule hjælpemærker på kameraet og filmkassetten. Derefter isætter vi de to små batterier og monterer den medfølgende kamerarem.

Funktionel kamerabetjening

INSTAX SQUARE SQ40 fra Fujifilm er et instant kamera med en enkel betjening, hvor der er enkelt udløserknap på siden. Ellers foregår resten af betjeningen ved at dreje på søgeren: Off, On og Selfie mode. Der er altså tale om en funktionel betjening, som de fleste mennesker ikke vil have problemer med at beherske. Det er enkelt på en praktisk måde, der faktisk ikke kan opbygges mere logisk med hensyn til betjeningen, end Fujifilm har gjort her.

Den indbyggede blitz er altid aktiveret, og det er hurtigt at tage et hurtigt snap og udprinte billede. Selfie mode fungerer rigtig godt i praksis, hvor vi blot vender kameraet mod motivet og får ansigtet til at passe indenfor rammerne af det monterede spejl.

Retro-design og praktisk formfaktor

De fleste instant kameraer fra Fujifilm fylder normalt ikke alverden, hvilket det lille Fujifilm instax mini 11 er et rigtigt godt eksempel på. Fujifilm INSTAX SQUARE SQ40 er faktisk et rigtigt stort kamera sammenlignet med de tidligere instax kameraer vi har teste fra Fujifilm. Den store formfaktor skyldes primært at filmene er i bredformat, og derfor kræver det et større kamera. Det store format betyder selvfølgelig. at det ikke lige er et kamera, som du putter i lommen på dine jeans, da kameraet krævet en taske, eller at du bærer det omkring halsen i den medfølgende kamerarem. Formfaktoren er praktisk under brug med et kamera, der ligger ligger rigtig godt i hænderne, og INSTAX SQUARE SQ40 er faktisk det bedste instax kamera med den mest praktiske og funktionelle formfaktor, vi har testet til dato. Vi er især begejstrede for den nubrede sorte gummi, som Fujifilm har pakket kameraet ind i, da kameraet bare ligger rock solid mellem hænderne under brug.

Kaster vi et blik på designet, så følger INSTAX SQUARE SQ40 fra Fujifilm med sit retro look i fodsporene på hybridkameraet Fujifilm instax mini Evo. Begge kameraer kigger designmæssigt tilbage i tiden, fra de gode gamle analoge dag, og det er faktisk en rigtig lækker fornemmelse af kigge på Fujifilm INSTAX SQUARE SQ40, som har designelementer, der både peger frem ad og tilbage i tiden. Generelt er der altså tale om et særdeles veldesignet nyt instant kamera fra Fujifilm, som er noget af det bedste, vi har set i segmentet til dato.

Print af billeder og billedkvalitet

Fujifilm INSTAX SQUARE SQ40 - Print af billeder

Vi tager billeder af en række forskellige motiver med INSTAX SQUARE SQ40 instant-kameraet. Søgeren fokuserer godt, der kommer fint med detaljer med på billederne og billedkvaliteten på de udprintede billeder ligger over det resultat, vi har set med instax mini 11 og 12. Bredformatet tilføjer lige den ekstra dimension, der gør motiverne lidt mere detaljerede sammenlignet med billederne fra eksempelvis instax mini Evo, der er på størrelse med et kreditkort. Billeder, der bliver taget og printet med INSTAX SQUARE SQ40, er på størrelse med 1 1/2 kreditkort. Størrelsesforskellen er større i praksis end den umiddelbart er på papiret. Det lidt større format giver bare nogle bedre og mere detaljerige billeder.

Hvis vi dvæler lidt ved kvaliteten af de printerede billeder med INSTAX SQUARE SQ40 fra Fujifilm, så er selve billedkvaliteten på niveau med de billeder, vi har taget med den dyrere instax-model mini Evo. Detaljerne er mange og farverne er naturtro og rækker kvalitetsmæssigt snildt til at komme i fotoalbummet eller som en lille fotocollage i en billedramme.

Fra vi trykker på udløseren på kameraet til billedet er printet på INSTAX SQUARE SQ40, går der ganske få sekunder. Selve fremkaldelsen tager vel omkring 90 til 100 sekunder, så det er faktisk en ret hurtig proces at tage et billede og printe det med dette instant kamera fra Fujifilm.

Når det kommer til antal billeder taget på et sæt batterier, så angiver Fujifilm selv, at INSTAX SQUARE SQ40 bør kunne tage omkring 300 billeder på et sæt batterier. Vi har ikke testet det, men en batteritid af denne størrelse virker ikke urimelig, hvis der er tale om temperaturomgivelser på omkring 20 grader og opefter. Hvis det er koldere og måske endda frysegrader, så vil det påvirke resultatet og dermed mængden af billeder, der kan printes på et sæt batterier, i nedadgående retning.

Skal du så købe Fujifilm INSTAX SQUARE SQ40?

Efter vores beskedne mening, så er Fujifilm INSTAX SQUARE SQ40 et af de bedste instant kamera-køb, der kan gøres lige nu i instax-serien, til prisen. Lækkert og funktionelt design samt print af billeder i bredformat og en superenkel betjening, gør dette instax-kamera fra Fujifilm til en vinder og et særdeles godt køb, hvis du gerne vil kunne printe dine egne billeder og gøre det i en så høj kvalitet og størrelse, at du både kan bruge de printede billeder i fotoalbummet eller en billedramme i reolen. Du kan læse mere om fordelene ved at vælge et instant kamera her. Vil du gerne have en vaskeægte smartphoneprinter, så kan du læse vores anmeldelse af Fujifilm INSTAX SQUARE Link her.

Du kan købe Fujifilm INSTAX SQUARE SQ40 hos Instax.dk her! 

Tak til Fujifilm Danmark

Vi vil gerne takke Fujifilm og herunder Instax.dk for at stille et testeksemplar til rådighed for brug i vores anmeldelse. Instax.dk er en del af Fujifilm, og på hjemmesiden kan du købe instant-kameraer, printere, film og diverse tilbehør til instant-kameraer fra Fujifilm. Vil du gerne ud og se et Instax-kamera i en fysisk butik, før du handler, så henviser hjemmesiden også til den nærmeste forhandler ud fra din bopæl.