MacBook Air har vokseværk og den nye 15" MacBook Air er hele 12 gange hurtigere end tilsvarende Intel. 

Apple har for nylig introduceret sin nyeste MacBook Air med en 15-tommer skærm og en M2-chip. Denne nye model er en væsentlig opgradering fra den tidligere 13,6-tommer model og har skabt en masse buzz i det teknologiske samfund. Vi vil her kigge lidt nærmere på designet, ydeevnen og prisen på den nye MacBook Air 15".

MacBook Air 15" design

  • 11,5 mm tynd
  • 1,5 kg
  • 4 farver

MacBook Air 15" har et slankt og moderne design med et holdbart kabinet helt i aluminium. Den er slående tynd og let, hvilket gør den nem at bære rundt på. Apple hævder selv, at deres design gør den nye MacBook Air 15" hele "40% tyndere og et halvt pund lettere end den bedst sælgende 15-tommer Intel Core i7 PC laptop". Den nye MacBook Air 15" kommer i fire forskellige farver: Midnight, Starlight, Gold og Silver, hver med sit eget matchende MagSafe-opladningskabel. Derudover sørger Apple for, at den nye MacBook Air 15" har to Thunderbolt-porte til understøttelse af eksterne skærme op til 6K samt et 3.5 mm hovedtelefonstik, så du kan tilslutte dine hovedtelefoner. Vægten på den nye MacBook Air 15" er med 1,5 kg. kun lidt højere end på 13" modellen, der vejer ca. 1,29 kg.

MacBook Air 15" skærm

  • 15,3" Liquid Retina-skærm
  • 500 nits
  • Op til 1 milliard farver

Med den store 15,3-tommer Liquid Retina-skærm, er den nye MacBook Air den største MacBook Air vi indtil videre har set. Den har 500 nits lysstyrke og understøtter op til 1 milliard farver, så den skulle være meget behagelig at bruge. Den høje opløsning og farvegengivelse på skærmen gør også, at den er perfekt til videoredigering, grafisk design og andre opgaver der kræver en stor og klar skærm.

Med omtanke for miljøet

Apple har ikke kun gjort meget ud af designet af den nye MacBook Air 15", de har også sørget for at have omtanke for miljøet med. Apple lover nemlig, at de har bruger 100% genanvendt guldbelægning og tinlodning i alle printkortene på den nye MacBook Air 15". Endvidere har de sørget for, at der i MagSafe-stikket bliver brugt 100% genanvendt kobolt. I batteribakken er der brugt 90% genbrugsstål. Tilsammen gør dette, at den nye 15-tommer MacBook Air er meget bedre for miljøet end mange rivalerne på markedet.

MacBook Air 15" ydeevne

  • M2-chip
  • Op til 24 GB hurtig samlet hukommelse
  • 18 timers batterilevetid

MacBook Air 15" er drevet af M2-chippen, som er næste generations chip fra Apple. Denne chip er utrolig hurtig og effektiv, hvilket gør den perfekt til krævende opgaver såsom videoredigering, spil og kørsel af flere apps samtidigt. MacBook Air 15" kommer med 8-core CPU (4x ydeevne, 4x effektivitet) samt en 10-core GPU og 16-core Neural Engine, der sikrer lynhurtige hastigheder samt at den nemt kan klare selv de mest krævende opgaver. Selv med den større skærm, som du får med MacBook Air 15" får du en imponerende batterilevetid på hele 18 timer.

Hvis du står og overvejer, om det er nu, du skal skifte din ældre MacBook Air ud med den nyere og større model, kan den sidste motivation til udskiftningen måske være, at Apple oplyser, at den nye MacBook Air 15" er hele 12x hurtigere end den hurtigste Intel-baserede MacBook Air.

MacBook Air 15" pris

MacBook Air 15" fås fra 12.499 kr. Den lidt mindre 13" model koster fra 10.499 kr. Denne pris er på linje med Apples nuværende udvalg af bærbare Mac-computere, og det er en rimelig pris for en bærbar computer med så imponerende specifikationer. Den store 15" MacBook Air fås fra den 13. juni, men du kan allerede nu forudbestille den hos Apple.

Afsluttende bemærkninger

MacBook Air 15" er en væsentlig opgradering fra den tidligere 13,6-tommer model, med en større skærm og mere kraftfulde specifikationer. Den bærbare computer har et slankt og moderne design, hvilket gør den perfekt til professionelle, der har brug for en kraftfuld og bærbar enhed. M2 chip sikrer, at MacBook Air 15" kan klare selv de mest krævende opgaver med lethed, og den højopløselige skærm er perfekt til videoredigering, grafisk design og andre opgaver, der kræver en stor og overskuelig skærm. Samlet set er MacBook Air 15" en fremragende valg for alle, der leder efter en kraftfuld og bærbar.