Minecraft er nu officielt tilgængelig på Chromebook, så alle med en Chromebook kan få glæde at det populære spil. Se hvordan du får adgang.

Minecraft nu blevet tilgængeligt for endnu flere mennesker, da spiludvikleren har udgivet en version af spillet med tidlig adgang Minecraft: Bedrock Edition på Chromebook.

Til dato er Minecraft typisk blevet spillet på PC med Windows og Xbox og sekundært Linux og Mac med Java-udgaven, og udgivelsen til Chromebook kommer sikkert til at betyde mange nye spillere vil joine Minecraft universet. For du kan sagtens spille på en Chromebook.

Sådan får du adgang til Minecraft: Bedrock Edition på Chromebook

Minecraft: Bedrock Edition er nu tilgængelig på Chromebook, og du kan downloade spillet fra Google Play Store. Minecraft: Bedrock Edition er en version af Minecraft, der understøtter cross-device play og inkluderer adgang til Minecraft Marketplace og Realms. Minecraft: Bedrock Edition kan købes for $19,99.

Understøttede Chromebooks

Minecraft: Bedrock Edition kan køre på alle Chromebooks, der er lanceret inden for de sidste tre år eller kører ChromeOS 111 eller højere, og som har mindst 4 GB RAM og mindst 1 GB ledig plads til spilinstallation, kort og andre filer.

Sådan downloader du Minecraft: Bedrock Edition på Chromebook

  1. Åbn Google Play Store-appen på din Chromebook
  2. Søg efter "Minecraft" i søgefeltet
  3. Åbn spillets butiksside og klik på "Køb" eller "Installer" for at downloade spillet

Minecraft: Education Edition på Chromebook

Minecraft: Education Edition er også tilgængelig på Chromebook. For at installere Minecraft: Education Edition på Chromebook skal du have mindst 4 GB RAM og en Chromebook, der understøtter Android-apps. Minecraft: Education Edition kan downloades fra Google Play Store.

Kort om Minecraft 

Minecraft blev udviklet af Mojang Studios i 2011. Spillet blev skabt af Markus "Notch" Persson og er programmeret i Java. Minecraft er et af de mest populære spil i verden og har solgt mere end 200 millioner eksemplarer på tværs af forskellige platforme. 

Minecraft er et sandbox-spil, hvor du kan udforske en åben verden og bygge dine egne strukturer ved hjælp af forskellige blokke. Minecraft er kendt for at være et spil, der fremmer kreativitet og fantasi. For du kan bygge næsten alt, hvad du kan forestille dig, og der er ingen grænser for, hvad der kan skabes. Spillet har heller ingen fastsatte mål, og du kan vælge at spille på forskellige måder. Hvis du vælger at kaste dig ud i Minecraft universet, kan du vælge mellem fire forskellige Game Modes:
  • Survival mode er du selv ansvarlig for din overlevelse. Du skal derfor sørge for at bygge et ly. Ellers kan du ikke overleve de farlige monster og uvejr. Du skal også selv skaffe mad ved at dyrke grøntsager eller dræb dyr for at få kød. Derudover skal du mine under jorden for at kunne finde jern og diamanter som du så kan crafte om til rystning og våben.  
  • Creative mode er til dig, der bare gerne vil bygge lige hvad du vil. Du kan gå amok og bygge alt fra et hus til en hel by. Du har her uendelig byggematerialer. Du kan i denne udgave også flyve rundt i Minecraft og du kan også teleportere dig selv hen til andre spillere. Her er det kun fantasien der sætter grænser. I denne udgave kan monstrene ikke slå dig ihjel.
  • Adventure mode give dig mulighed for at kigge på andres verdener. For du kan gå rundt og se andres huse, dog uden at du kan smadre eller på anden måde ødelægge dem. I denne udgave kan du heller ikke blive jagtet af monstrene i spillet.
  • Spectator mode giver dig mulighed for at flyve over det hele uden at nogle af de andre spillere kan se dig. Du kan tilmed flyve under jorden. Du kan til gængæld hverken smadre eller placere blocks. Du er udelukkende en tilskuer i spillet og det kan sammenlinges lidt med at være et spøgelse, der kan gå igennem alting.
Grafikken i Minecraft er ofte blevet kritiseret for at være dårlig og kantet. Men mange fans af spillet elsker netop grafikken og mener, at den er en del af spillets charme. Du kan med fordel få mere ud af at spille Minecraft med disse tips og tricks. Hvis du gerne vil spille med dine venner, kan du også selv bygge en Minecraft server.

Afsluttende bemærkninger

Minecraft: Bedrock Edition er altså nu tilgængelig på Chromebook, og du kan downloade spillet fra Google Play Store. Minecraft: Bedrock Edition kan køre på alle Chromebooks, der er lanceret inden for de sidste tre år eller kører ChromeOS 111 eller højere, og som har mindst 4 GB RAM og mindst 1 GB ledig plads til spilinstallation, kort og andre filer. Minecraft: Education Edition er også tilgængelig på Chromebook og kan downloades fra Google Play Store. Ligegyldigt om du er nybegynder eller har spillet Minecraft i mange år, kan du sikkert altid finde nogle tips og tricks, der kan gøre dig bedre. For Minecraft er et spil, du aldrig bliver færdig med at spille.