Med opdateringen til tvOS 17 kan du nu downloade VPN til dit Apple TV.

Når du senere på året kan opdatere din Appel TV boks til tvOS 17, bliver der åbnet op for, at du kan bruge VPN på dit Apple TV. Vi kigger her lidt nærmere på, hvad det får af betydning for dig.

Hvad er en VPN?

En VPN, eller Virtual Private Network, er en tjeneste, der giver dig mulighed for at få adgang til internettet sikkert og privat. Når du bruger en VPN, bliver din internettrafik krypteret og dirigeret gennem en fjernserver, som kan hjælpe med at beskytte dit online privatliv og sikkerhed. Derudover kan en VPN hjælpe dig med at omgå geo-begrænsninger og få adgang til indhold, der kan være blokeret i din region. 

Hvorfor bruge VPN på Appel TV

Når du bruger en VPN på dit Apple TV, kan det give dig helt nye muligheder. For du kan nemlig på denne måde åbne op for en verden af streamingmuligheder på dit Apple TV og samtidig holde dine visningsaktiviteter skjult for din internetudbyder. 

Det betyder, at du kan få adgang til geografisk begrænset indhold online eller nogle gange ligefrem billigere priser fra streamingtjenester som Netflix ved blot at forbinde VPN-servere i forskellige regioner rundt om i verden. Et lille eksempel er, at du med en VPN-forbindelse kan få et billigere streaming, da der findes billigere abonnementspriser i andre lande end Danmark. Her er lige et praktisk eksempel fra den virkelige verden: Netflix koster omkring 99 kroner pr. måned, men ved at følge vores Netflix-guide kan du reducere prisen for et abonnement til omkring 60 kroner pr. måned. Tricket involverer brugen af en VPN-forbindelse og skifte af geolokation. 

Sådan downloades VPN til dit Apple TV

Du kan allerede i dag bruge en VPN, når du skal se noget på dit Apple TV. Du kan ikke downloade en VPN direkte til dit Appel TV, men i stedet vælge enten at køre VPN'en gennem en router eller dele din VPN-forbindelse fra din computer eller fra din iPhone eller iPad. Det er en lidt mere kompliceret løsning, at du ikke kan får en VPN direkte ind på dit Appel TV. Men vil du gerne i gang med at bruge en VPN allerede i dag, så kan du gøre sådan:
 1. Vælg en VPN-udbyder. Det kan eksempelvis være NordVPN
 2. Tilmeld dig VPN-tjenesten og download appen til din iPhone eller iPad
 3. Tilslut din iPhone eller iPad til det samme Wi-Fi-netværk som dit Apple TV
 4. Åbn VPN-appen på din iPhone eller iPad, og log ind
 5. Følg instruktionerne i appen for at oprette forbindelse til en VPN-server
 6. Når du har oprettet forbindelse til VPN-serveren, skal du gå til dine Apple TV-indstillinger og vælge "Netværk"
 7. Vælg "Konfigurer DNS" og vælg "Manuel"
 8. Indtast DNS-serveradressen fra din VPN-udbyder
 9. Gem dine ændringer og forlad indstillingsmenuen
Hvis du hellere vil dele VPN-forbindelsen via din Mac, kan du også vælge denne løsning.
Med udgivelsen af ​​tvOS 17 kan du downloade en VPN direkte til dit Apple TV. Så bliver det lige pludselig meget nemmere og lettere tilgængeligt for flere at prøve kræfter med VPN på Appel TV.

Ulemper ved at downloade VPN til Apple TV

Selvom det kan give flere fordele at downloade en VPN til dit Apple TV, er der også nogle potentielle ulemper at overveje. En af de største ulemper er, at ikke alle VPN-udbydere, der tilbyder apps til Apple TV, så du kan være begrænset i dit valg af udbydere. Men alt andet lige, bør der komme flere udbydere på markedet, når Appel med tvOS 17 åbner op for, at der kan downloades en VPN direkte til dit Appel TV. Derudover kan brug af en VPN sænke din internetforbindelse, hvilket kan påvirke kvaliteten af ​​din streamingoplevelse. Endelig kan nogle streamingtjenester blokere VPN-trafik, hvilket kan forhindre dig i at få adgang til bestemt indhold. Men hvis du blot går ind i det med åbne øjne og gør dig disse overvejelser inden du prøver kræfter med en VPN, så er du godt i gang. Du bør også altid have i baghovedet, at det er klogt at tjekke, hvem der udbyder en app, inden du vælger at downloade den til en af dine enheder. Men med lidt sund fornuft, bør du nemt kunne navigere i VPN-junglen.

Andre nyheder med tvOS 17

Du skal vente lidt endnu inden du kan få adgang til den næste opdatering af dit Apple TV. For tvOS 17 bliver først tilgængelig til efteråret. Men derfor kan vi godt gå og glæde os lidt til, hvad vi kan forvente af denne opdatering af tv-operativsystemet. For det er ikke kun muligheden for at downloade tredieparts VPN-apps, der bliver til virkelighed med opdateringen. Apples tvOS 17 tilbyder nemlig flere nye funktioner og forbedringer. Nogle af de andre nye funktioner og forbedringer vi kan se frem til er:
 • Spatial Audio-understøttelse: tvOS 17 tilbyder understøttelse af Spatial Audio, som giver en mere fordybende lydoplevelse for brugerne.
 • HomePod mini som TV-højttaler: tvOS 17 giver dig mulighed for at bruge din HomePod mini som højttaler til dit Apple TV.
 • Nye pauseskærme: tvOS 17 indeholder nye pauseskærme, inklusive undervandsscener og bylandskaber.
 • Forbedret søgefunktionalitet: sidst men ikke mindst vil vi lige nævne, at tvOS 17 tilbyder forbedret søgefunktionalitet, der gør det nemmere at finde alt det indhold, du vil se.
Så opdateringen til tvOS 17 byder på mange spændende og brugbare funktioner, som kan få betydning for din måde at se tv på.

Hvorfor er Apple TV et populært valg?

En Apple TV boks er en populær streamingenhed, der giver dig som bruger mulighed for at se dine yndlings tv-serier, film og andet indhold på dit fjernsyn. Grunden til, at Apple TV er et populært valg for mange, er fordi den tilbyder en lang række funktioner og fordele. Vi skal dog ikke se bort fra det faktum, at Apple har været gode til at udbrede deres produkter over hele verden. Mange af Apples enheder har et rigtig godt samspil og dette gør sig også gældende ved deres Apple TV boks.
Her er nogle af grundene til, at Apple TV er så populært:
 • Brugervenlighed: Apple TV er let at bruge og konfigurere, hvilket gør det til et populært valg for dig, der ønsker en problemfri streamingoplevelse.
 • Integration med andre Apple-enheder: Apple TV integreres problemfrit med dine andre Apple-enheder, såsom iPhone og iPad. Dette gør det nemt, hvis du gerne vil streame indhold fra dine andre enheder over på dit tv.
 • Adgang til en bred vifte af indhold: Apple TV tilbyder adgang til en bred vifte af indhold, herunder tv-shows, film og andet indhold fra populære streamingtjenester som Sky Showtime, Netflix, Disney+ og Amazon Prime Video. Derudover har Appel også sit eget Appel TV Plus.
 • Streaming i høj kvalitet: Apple TV tilbyder streaming i høj kvalitet med understøttelse af 4K- og HDR-indhold.
 • Siri-integration: Apple TV har Siri-integration, hvilket giver dig mulighed for at bruge stemmekommandoer til at styre din enhed og søge efter indhold.
Der findes flere udgaver af tv boksen fra Apple, men den nok mest populære udgave er Apple TV 4K.

Derfor er streaming fremtidens TV

Streaming er blevet fremtiden inden for tv af flere grunde. En af hovedårsagerne er den bekvemmelighed, det tilbyder. Med streaming kan du altid se dine yndlings shows og film on demand uden at skulle bekymre dig om hverken tidsplaner eller manglende episoder. Streaming tilbyder også et bredere udvalg af indhold end du får med mere traditionel tv visning. Du får nemlig  adgang til en lang række tv-shows, serier, film og andet indhold fra hele verden. Du kan vælge at sammensætte dine streamingudbydere efter interesse og ikke blot efter, hvad der lige bliver vist på tv. Derudover er streaming ofte mere overkommelig end traditionel tv-visning, med mange streamingtjenester, der tilbyder billige abonnementer.