Google afslutter support til første generations Chromecast, så det er ved at være tid til en opgradering. Læs om populære alternativer.

Google Chromecast er en lille enhed, der kan tilsluttes til dit TV og bruges til at streame indhold fra internettet. Chromecast kan bruges til at se film og tv-serier, høre musik, spille spil og meget mere. Chromecast er en populær enhed, der er nem at bruge og kan bruges af alle, der ønsker at se indhold på deres TV.

Google har officielt afsluttet support til første generation af Chromecast. hvilket betyder, at enhederne ikke længere vil modtage software- eller sikkerhedsopdateringer, og Google yder derfor heller ikke teknisk support til dem mere.

Hvad betyder det for dig at supporten ophører?

Først og fremmest betyder det, at er du ejer af den første Chromecast-model til dit TV, så risikerer du nu at blive angrebet af virus og malware, da donglen vil være uden forsvar nu og fremadrettet. Google oplyser selv at en afledt effekt af ophør af supporten er, at brugere kan bemærke en forringelse af ydeevnen.

Hvad kan Chromecast bruges til?

Chromecast kan bruges til at se film og tv-serier fra streamingtjenester som Netflix, HBO, Viaplay og mange flere. Det er også muligt at se YouTube-videoer, høre musik fra Spotify og spille spil på dit TV ved hjælp af Chromecast. Chromecast kan også bruges til at vise billeder og videoer fra din smartphone eller tablet på dit TV.

Hvad kræver det for at fungere?

For at bruge Chromecast skal du have en TV-skærm med en HDMI-port og en internetforbindelse. Du skal også have en smartphone, tablet eller computer til at styre Chromecast. For at sætte Chromecast op skal du downloade Google Home-appen på din smartphone eller tablet. Chromecast kan også bruges med en computer, men Chromecast-setup på en computer understøttes ikke længere af Google.

For at Chromecast kan fungere, skal du også have en Google-konto. Når du har oprettet din Chromecast og tilsluttet den til dit TV, kan du begynde at streame indhold ved hjælp af din smartphone, tablet eller computer. Chromecast kan også styres ved hjælp af en stemmeassistent som Google Assistant eller Amazon Alexa.

De mest populære alternativer til Google Chromecast 1. generation

Google Chromecast er en populær enhed, der bruges til at streame indhold fra internettet på dit TV. Men der er også andre enheder på markedet, der kan bruges til at streame indhold på dit TV. Her er en liste over de mest populære alternativer til Google Chromecast 1. generation.

1. Amazon Fire TV Stick

Amazon Fire TV Stick er en enhed, der kan tilsluttes til dit TV og bruges til at streame indhold fra internettet. Fire TV Stick har en brugergrænseflade, der gør det nemt at finde indhold fra forskellige streamingtjenester på ét sted. Fire TV Stick har også en fjernbetjening med Alexa, der gør det nemt at styre enheden med stemmen.

2. Apple TV

Apple TV er en enhed, der kan bruges til at streame indhold fra internettet på dit TV. Apple TV har en brugergrænseflade, der gør det nemt at finde indhold fra forskellige streamingtjenester på ét sted. Apple TV har også en fjernbetjening, der kan bruges til at styre enheden med stemmen. Vi har tidligere skrevet om, hvorvidt du skal vælge Apple TV eller Chromecast.

3. Roku Streaming Stick

Roku Streaming Stick er en enhed, der kan tilsluttes til dit TV og bruges til at streame indhold fra internettet. Roku Streaming Stick har en brugergrænseflade, der gør det nemt at finde indhold fra forskellige streamingtjenester på ét sted. Roku Streaming Stick har også en fjernbetjening, der kan bruges til at styre enheden med stemmen.

4. Nvidia Shield TV

Nvidia Shield TV er en enhed, der kan bruges til at streame indhold fra internettet på dit TV. Nvidia Shield TV har en brugergrænseflade, der gør det nemt at finde indhold fra forskellige streamingtjenester på ét sted. Nvidia Shield TV har også en fjernbetjening, der kan bruges til at styre enheden med stemmen.

5. Xiaomi Mi Box S

Xiaomi Mi Box S er en enhed, der kan tilsluttes til dit TV og bruges til at streame indhold fra internettet. Xiaomi Mi Box S har en brugergrænseflade, der gør det nemt at finde indhold fra forskellige streamingtjenester på ét sted. Xiaomi Mi Box S har også en fjernbetjening, der kan bruges til at styre enheden med stemmen.

6. Chromecast med Google TV

Chromecast med Google TV er den nyeste version af Chromecast, der er tilgængelig i 4K og HD. Chromecast med Google TV har en fjernbetjening med Google Assistant, der gør det nemt at finde indhold at se på dit TV. Chromecast med Google TV har også en brugergrænseflade, der gør det nemt at finde indhold fra forskellige streamingtjenester på ét sted.

Afsluttende bemærkninger

Hver af de 6 enheder på vores liste har sine egne fordele og ulemper, så det er vigtigt at undersøge, hvilken enhed der passer bedst til dine behov, før du køber en. Er du glad for brugerfladen på Chromecast, ja så er det jo nærliggende at opgradere til den nyeste Chromecast-model. Ellers er hvis du er klar på at skifte til en helt ny enhed, så anbefaler vi helt klart Apple TV 4.