Du kan nu få adgang til at se op til 4 sportkampe på én gang på dit Apple TV.

Vi er mange, der går og venter på, at Apple skal frigive det nye tvOS 17 til Apple TV. Men Apple har valgt at smide en lille godbid til os, som du allerede nu kan få adgang til. Apple har nemlig for nyligt tilføjet funktionen Multiview til deres tv-boks. På den måde kan du eksempelvis se flere sportskampe på én gang på dit Apple TV. 

Apple TV

Apple TV er en digital medieafspiller og mikrokonsol udviklet og solgt af Apple Inc. Det er en lille enhed, der forbinder til et fjernsyn og giver dig adgang til en række streamingtjenester, såsom Netflix, Disney+, DR TV, TV2 Play og Amazon Prime Video, samt som Apples egen streamingtjeneste, Apple TV+. Enheden giver dig også mulighed for at leje eller købe film og tv-shows fra iTunes Store. Den seneste version af Apple TV er Apple TV 4K, som understøtter 4K-opløsning og HDR-indhold (high dynamic range).

Hvad er Multiview på Apple TV?

Multiview er en ny funktion på dit Apple TV, der giver dig mulighed for at se flere live sportsspil på én gang via en delt skærmtilstand. Med Multiview kan du nemlig se op til fire samtidige streams. Du kan tilpasse dit tv ved at vælge, hvilke sportsbegivenheder, du vil se og du kan også skifte mellem flere layoutmuligheder. Du har også mulighed for at styre dine lydpræferener.

Hvad er fordelene ved at bruge Multiview på Apple TV?

Den største fordel ved at bruge Multiview på Apple TV er, at det giver dig mulighed for at se flere live sportsspil på én gang, hvilket er særligt nyttigt, hvis to af deres yndlingshold spiller på samme tid. Multiview giver dig også mulighed for at tilpasse dine seeroplevelse ved at vælge, hvilke spil du vil se og du kan skifte mellem flere layoutmuligheder. Apple har kun åbnet op for, at det er til sport, du kan vælge at bruge Multiview funktionen. Men der er allerede nu rygter om, at YouTube er arbejder på at Multiview fremadrettet skal understøttes i deres Apple TV app.

Se sport som Multiview på dit Apple TV

Hvis du har en Apple TV 4K-enhed og den er opdateret til  tvOS 16.5 eller en nyere version, kan du vælge at bruge funktionen Multiview. Når du har valgt, hvilke sportskampe du gerne vil se, kan du selv vælge, om du vil se en af kampene på en lidt større skærm, mens de øvrige vises i små miniaturer på dit tv, eller om du hellere vil se alle fire kampe i lige store kvadrantvisninger på dit tv. Ligegyldigt hvad du vælger, kan du se op til fire sportsbegivenheder live i realtid via dit Apple TV, når du bruger Multiview.

Sådan får du Multiview på dit Apple TV

Hvis du gerne vil se flere sportbegivenheder på én gang, kan du gøre det med Multiview på dit Apple TV. Du skal blot gøre følgende:
 1. Vælg én livesportsstream i fuldskærmsafspilleren
 2. Hvis Multiview er tilgængelig, vises et gitter over kontrolelementet
 3. Klik på gitteret for at minimere den aktuelle livesportsstream til et flydende vindue
 4. Nu får du vist en liste over andre mulige livesportsstreams under kontrolelementerne
 5. Vælg endnu en stream på listen for at føje den til Multiview
 6. Du kan gentage processen for op til fire streams
På denne måde kan du vælge det antal sportsbegivenheder, du gerne vil se på én gang via Multiview. 

Styr lyden med Multiview

Når du har valgt at afspille sportsbegivenheder via Multiview på dit Apple TV, vil du opdage, at selvom du kan se alle fire vinduer i realtid på én gang, får du ikke fire gange lyd ud i højttalerne. Du vil kun få den lyd ud, der vedrører den aktuelle stream, du primært ser. Men du kan heldigvis hurtigt skrifte mellem, hvilke streams på dit tv, du gerne vil høre lyden fra. 

For at skifte lyden fra én sportsbegivenhed til en anden, skal du blot skubbe på din Apple TV Remote. For på den måde vælge du, hvilket skærmbillede i Multiview-gitteret, du vil have som primært og derved få lyden fra.

Hvis du vil skrift til kun én af dine sportbegivenheder på skærmen, kan du vælge at klikke på denne med din Apple TV Remote. Hvis du vil tilbage til Multiview igen, skal du blot trykke på knappen Tilbage på fjernbetjeningen.

Få mere du af dit Apple TV

Hvis du gerne vil have mest muligt ud af dit Apple TV, kan du med fordel vælge at dykke ned i vores 14 uundværlige tips til, hvordan du kan optimere din Apple TV-boks. For der er rigtig mange timers dig yil den kommende opdatering til tvOS 17. Her er nogle af de ting, vi kan se frem til med opdateringen:
 • FaceTime: Med tvOS 17 kommer FaceTime til Apple TV 4K for første gang, så du kan foretage videoopkald direkte på dit tv.
 • Kontrolcenter: tvOS 17 giver os også et nyt kontrolcenter. Her vil blandt andet blive vist systemstatus, inklusive klokkeslæt og aktiv profil, og andre nyttige detaljer, der er baseret på din aktivitet.
 • Dialogforbedring: Dialogen i både film og tv-shows vil blive forbedret.
 • Remote Finder: Du kan bruge din iPhone til at finde Remoten.
 • Split View Multitasking: Med det nye Split View multitasking i tvOS 17 vil du kunne starte et FaceTime-opkald eller en visningsfest via SharePlay.
 • Karaoke: Du kan se frem til karaoke med tvOS 17 på dit Apple TV.
 • VPN: Du får med tvOS 17 adgang til at downloade en VPN til dit Apple TV.