NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektivet med et fornuftigt prisskilt er skabt til fotografer med forkærlighed for bokeh-effekt.

Nikon har netop lanceret deres nye NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektiv til deres spejlløse kameraer. Dette objektiv er designet til APS-C/DX-format kameraer og har en brændvidde på 36mm, hvilket svarer til en 35mm på et fuldformatskamera. Objektivet har en lysstyrke på f/1.7, hvilket gør det i stand til at skabe en ekstraordinær lav dybdeskarphed og smuk baggrundssløring. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvad dette objektiv kan bruges til, fordelene ved dette objektiv, hvilke kamerahuse det passer til, hvad det koster og en liste med specifikationer.

Hvad kan objektivet bruges til?

NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektivet er et alsidigt objektiv, der kan bruges til en lang række forskellige fotograferingsgenrer. Objektivet er ideelt til portrætfotografering, da det kan skabe en smuk baggrundssløring og en lav dybdeskarphed, der fremhæver motivet. Objektivet er også velegnet til landskabsfotografering, da det har en bred synsvinkel, der kan fange det store billede. Objektivet er også godt til gadefotografering, da det er let og kompakt, hvilket gør det nemt at bære rundt på.

Objektivet er særdeles velegnet til bokeh-effekt

Bokeh-effekten er en populær teknik inden for fotografi, der skaber en smuk sløret baggrund og fremhæver motivet i billedet. NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektivet er velegnet til at skabe denne effekt på grund af dets store blændeåbning på f/1.7.

Bokeh-effekten opstår, når objektivet skaber en lille dybdeskarphed, der gør, at motivet i billedet er skarpt, mens baggrunden er sløret. Jo større blændeåbning, jo mindre dybdeskarphed, og jo mere sløret bliver baggrunden. NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektivet har en stor blændeåbning på f/1.7, hvilket gør det i stand til at skabe en smuk bokeh-effekt på billeder.

Bokeh-effekten kan bruges i en lang række forskellige fotograferingsgenrer, herunder portrætfotografering, landskabsfotografering og makrofotografering. I portrætfotografering kan bokeh-effekten bruges til at fremhæve motivet og skabe en smuk sløret baggrund. I landskabsfotografering kan bokeh-effekten bruges til at skabe en smuk sløret baggrund og fremhæve det store billede. I makrofotografering kan bokeh-effekten bruges til at skabe en smuk sløret baggrund og fremhæve detaljerne i motivet.

NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektivet er også velegnet til at skabe en smuk bokeh-effekt på grund af dets optiske design. Objektivet har 11 elementer i 10 grupper, herunder 2 ED-glaselementer og 3 asfæriske elementer, der reducerer kromatisk aberration og forvrængning og sikrer skarpe og klare billeder med smukke farver og kontraster.

Fordele ved objektivet

NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektivet har mange fordele. Den største fordel er objektivets lysstyrke på f/1.7, hvilket gør det i stand til at skabe en ekstraordinær lav dybdeskarphed og smuk baggrundssløring. Objektivet er også designet med fokus på undertrykkelse af fokusåndedræt, hvilket gør det i stand til at fokusere jævnt og glidende. Objektivet er også kompakt og let, hvilket gør det nemt at bære rundt på og bruge i forskellige fotograferingssituationer.

Kamerahuse, der passer til objektivet

NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektivet er designet til Nikon Z-serien af spejlløse kameraer. Objektivet passer til kameraer med APS-C/DX-format sensorer og har en brændvidde på 36mm, hvilket svarer til en 35mm på et fuldformatskamera. Objektivet kan også bruges med Nikon FTZ-adapteren på Nikon Z-serien af fuldformatskameraer.

Specifikationer: Nikon DX 24mm F1.7

 • Brændvidde: 24mm
 • Maksimal blænde: f/1.7
 • Mindste blænde: f/16
 • Objektivkonstruktion: 11 elementer i 10 grupper (herunder 2 ED-glaselementer og 3 asfæriske elementer)
 • Synsvinkel: 61° (DX-format)
 • Mindste fokusafstand: 0,25 m fra motivplan
 • Maksimal forstørrelsesgrad: 0,13x
 • Antal blændelameller: 9 (afhængigt af blænde)
 • Autofokus: Ja
 • Filterdiameter: 62mm
 • Dimensioner: 73mm x 72mm
 • Vægt: 355g

Pris

NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektivet koster omkring 2.499,00 kroner, hvilket gør det til et overkommeligt objektiv for de fleste fotografer.

Læs også vores kameratips til ferien, for at få de bedste ferieminder til albummet.