Vi viser dig her, hvad du skal gøre, hvis du ikke kan oprette forbindelse til Wi-Fi-netværket med din Mac.

Du kan desværre komme ud for, at din Mac ikke kan oprette forbindelse til dit Wi-Fi. Derfor kommer vi her med nogle tips til, hvad du kan gøre for at løse problemet.

Ingen Wi-Fi forbindelse på Mac

En MacBook, der ikke kan oprette forbindelse til Wi-Fi, kan være en frustrerende oplevelse. Der er flere grunde til, at dette problem kan opstå. Fejlen kan nemlig ligge flere steder. For der kan både skyldes routerproblemer, problemer med internetudbyderen eller måske problemer med din MacBooks software. Her er nogle trin, du skal følge for at fejlfinde problemer med Wi-Fi-forbindelse på en MacBook.

Trin 1: Tjek Wi-Fi-netværk

Det første trin er at sikre, at du forsøger at oprette forbindelse til det rigtige Wi-Fi-netværk. Nogle gange kan din Mac forsøge at oprette forbindelse til et ikke-foretrukne netværk ved et uheld. Følg disse trin for at kontrollere, om du har forbindelse til det rigtige Wi-Fi-netværk:
 1. Klik på Wi-Fi-ikonet i menulinjen
 2. Tjek, om det netværk, du vil oprette forbindelse til, er på listen
 3. Hvis det ikke er på listen, skal du klikke på andre netværk og indtaste netværksnavnet og adgangskoden
Hvis dette ikke løser problemet, kan du gå videre til næste trin.

Trin 2: Genstart MacBook og router

Hvis du stadig har svært ved at oprette forbindelse til Wi-Fi efter at have sikret dig, at du er tilsluttet det rigtige netværk, er næste trin at genstarte din MacBook og din router. Som du sikkert allerede ved, kan genstart af en enhed løse mange problemer. Derfor er det altid en god idé, at genstarte både din Mac og din router, hvis du oplever problemer med at få forbindelse til dit Wi-Fi-netværk. Følg disse trin for at genstarte din MacBook og router:
 1. Sluk din MacBook og din router
 2. Vent et par sekunder
 3. Tænd for din router, og vent på, at den starter helt op
 4. Tænd herefter din MacBook, og prøv at oprette forbindelse til Wi-Fi
Hvis problemet ikke er løst, kan du gå videre til næste trin.

Trin 3: Forhør dig hos din udbyder

Det kan ikke betale sig, at du bruger alt for lang tid på at tjekke dit Wi-Fi, hvis fejlen ligger hos din internetudbydder og slet ikke hos dig. Så inden du går videre med at fejlfinde på dit Wi-Fi-netværk, vil det være en god idé, at du tjekker hos din udbyder, om de oplever problemer i øjeblikket.

Hvis problemet ligger hos udbyderen, er der ikke rigtig noget du selv kan gøre ved det ud over at klage - og det bør du absolut gøre. Du kan blot krydse fingre for, at de hurtigt vil være i stand til at rette op på problemet.

Trin 4: Afbryd Bluetooth

Ja, det kan lyde som et lidt spøjst tip, men det har altså tidligere løst problemet hos nogle Mac-ejere, der havde Wi-Fi-problemer. Du kan derfor prøve at afbryde Bluetooth på din Mac. - Det kan jo ikke skade at prøve - måske kan det endda løse dit problem. 

Trin 5: Tjek din router

Ligesom med alt andet elektronik kan varme, direkte sollys og omgivelserne godt spille ind på din router. Derfor kan du med fordel kontrollere at din router er placeret, så den står køligt og ikke overophedes. Det er også vigtigt, at der er tilstrækkelig ventilation rundt om din router, så sørg for, at den ikke er dækket til med noget, der kan være med til at kvæle den. 

Selve placeringen af din router spiller også ind, hvis den både skal kunne modtage og videresende det bedste netværk. Derfor er det blandt andet vigtigt, at du sørger for, at den ikke står på eller i nærheden af store metalfalder. Det vil med andre ord sige, at du ikke bør placere den ovenpå et metalskab eller lige i nærheden at en stor radiator. Du kan altid prøve at flytte lidt rundt på din router, hvis du gerne vil finde frem til den bedste placering med det bedste Wi-Fi signal.

Trin 6: Kør Wireless Diagnostics

Hvis du stadig har problemer med at oprette forbindelse til Wi-Fi efter genstart af både din computer og din router, er næste trin at køre værktøjet Wireless Diagnostics. Wireless Diagnostics er designet af Apple og er et indbygget værktøj på din Mac, der kan hjælpe med at diagnosticere og løse et problem med din netværksforbindelse. Følg disse trin for at få adgang til din Macs fejlfindingsassistent:
 1. Åbn Spotlight Search på din Mac
 2. Skriv "Trådløs diagnostik"
 3. Vælg ikonet for Wireless Diagnostics-appen
 4. Klik på "Fortsæt" på pop op-vinduet Wireless Diagnostics
 5. Værktøjet vil køre en række tests for at diagnosticere problemet. Selvom Mac'en ikke finder noget galt, skal du klikke på "Overvåg min Wi-Fi-forbindelse" for at få den til at vurdere din trådløse forbindelse for forbindelsesfejl
Hvis problemet endnu ikke er løst, kan du gå videre til næste trin.

Trin 7: Glem og genopret forbindelse til Wi-Fi-netværket

Hvis du stadig har problemer med at oprette forbindelse til Wi-Fi efter at have kørt værktøjet Wireless Diagnostics, er næste trin at glemme og genoprette forbindelse til Wi-Fi-netværket. For at gøre dette skal du følge disse trin:
 1. Klik på Wi-Fi-ikonet i menulinjen
 2. Klik på "Åbn netværksindstillinger"
 3. Klik på det Wi-Fi-netværk, du vil glemme
 4. Klik på knappen "-" for at fjerne netværket
 5. Klik på "Anvend"
 6. Genopret forbindelse til Wi-Fi-netværket ved at klikke på Wi-Fi-ikonet i menulinjen og vælge netværket
Hvis problemet endnu ikke er løst, kan du gå videre til næste trin.

Trin 8: Tjek Wi-Fi-rækkevidde

Hvis Wi-Fi stadig ikke fungerer på din MacBook, skal du kontrollere, om MacBook er inden for rækkevidde af et Wi-Fi-netværk. Skulle du opleve en dårlig forbindelse, så prøv at flytte tættere på selve routeren. Hvis det ikke virker, kan det være tegn på, at problemet kan være med selv routeren eller hos din internetudbyder. Vær også opmærksom på, at tykke mure, metal og elektriske apparater kan spille ind, hvis du oplever, at der er steder i din bolig, hvor du ikke kan få for god forbindelse til dit Wi-Fi. Så rækkevidden på dit Wi-Fi skal ikke kun måles i afstand. Hvis du oplever, at du har rigtig dårlig Wi-Fi-rækkevidde, kan du vælge at forstærke signalet med en Mesh-Router eller en WiFi-extender.

Trin 9: Slå Wi-Fi til og fra

Hvis du stadig har problemer med at oprette forbindelse til Wi-Fi efter at have kontrolleret Wi-Fi-rækkevidden, er næste trin at slå Wi-Fi til og fra på din Mac. For at gøre dette skal du følge disse trin:
 1. Klik på Wi-Fi-ikonet i menulinjen
 2. Klik på "Sluk Wi-Fi"
 3. Vent et par sekunder
 4. Klik på "Slå Wi-Fi til"
Hvis dette ikke løser problemet, kan du prøve at genstarte din internet browser.

Trin 10: Genstart Safari

Hvis du stadig har problemer med at oprette forbindelse til Wi-Fi efter at have slået Wi-Fi til og fra, er næste trin at genstarte Safari eller den anden internet browser, som du har valgt at bruge på din Mac. For at gøre dette skal du følge disse trin:
 1. Klik på Apple-menuen i øverste venstre hjørne af skærmen
 2. Klik på "Tving afslutning"
 3. Vælg "Safari"
 4. Klik på "Tving afslutning"
 5. Åbn Safari igen, og prøv at oprette forbindelse til Wi-Fi
Hvis problemet stadig ikke er løst, kan du kigge på de frekvenser din router udsender signalet på.

Trin 11: Skift Wi-Fi-bånd

Vil du opnå et bedre WiFi-signal kan du vælge at skifte den frekvens din routeren udsender. De fleste nye WiFi-routere udsender på 2.4 GHz og og 5 GHz, hvor routeren typisk er som standard er opsat til 2.4 GHz-frekvensen. Du kan prøve at skrifte til 5 GHz-frekvensen for et bedre WiFi-signal. Samtidig er frekvensen heller ikke så brugt, hvilket betyder at du får et bedre signal, da de fleste af dine naboer alt andet lige vil køre deres router på 2.4 GHz-frekvensen. Du skal læse på din router, hvordan du skifter mellem frekvenserne.

Når du har adskilt 2,4 GHz- og 5 GHz-frekvenserne på din router, skal du bede din Mac og iOS-enheder om at bruge 5 GHz frem for 2,4 GHz. Det gør du på følgende måde:
 • I macOS Ventura eller nyere skal du åbne Systemindstillinger og klikke på Wi-Fi. Vælg 5GHz/6GHz-netværket, og opret forbindelse til det. Højreklik på 5GHz/6GHz-netværket, og sørg for, at Auto-Join er slået til. Fravælg Opret automatisk forbindelse på 2,4 GHz-netværket
 • I macOS Monterey eller tidligere skal du gå til vinduet Netværk i Systemindstillinger og klikke på Wi-Fi. Vælg knappen Avanceret, og træk 5GHz/6GHz-netværket til toppen af listen
Prøv dig frem med disse tips, hvis du oplever problemer med, at din Mac ikke vil oprette forbindelse til Wi-Fi-netværket.