iOS 17 frigives den 18/9 og kan snart downloades til understøttede iPhones, og vi giver dig her overblikket.

iOS 17 udgives til efteråret, og byder på en række nyheder som en ny app kaldet Journal, Live Voicemail og en ny måde at bruge klistermærker på.

Den gratis softwareopdatering indeholder en række nye og spændende muligheder, som vi afdækker her, men desværre kommer nogle iPhone-ejere til at undvære iOS 17 og de mange spændende nyheder, da Apple dropper supporten af en række iPhone-modeller.

Hvornår ankommer iOS 17?

Apple har en historik med at frigive nye store iOS-opdateringer i september måned, hvor iOS 16 eksempelvis blev frigivet til download den 16. september 2022, og iOS 15 blev tilsvarende frigivet den 20. september 2021.

Vi vover pelsen og gætter på, at iOS 17 bliver frigivet i første halvdel af september måned - mere præcist den 18. september 2023.

Installation af Beta-udgaven iOS 17

For at installere iOS 17 på din iPhone, som
skal være en model fra iPhone SE 2. gen 2020 til iPhone 15, skal du gøre sådan her:
  1. Åbn Indstillinger
  2. Tryk på Generelt
  3. Vælg Softwareopdatering 
  4. Søg efter iOS 17
  5. Vælg Download og opdater til iOS 17

De nye funktioner i iOS 17

iOS 16 var en ren gavebod, og det samme gør sig gældende for iOS 17, når det kommer til nye spændende funktioner og features.

Her er en liste over de mest spændende nyheder i iOS 17.

Journal

Journal er en helt ny app, hvor det er muligt at skrive tekster ud fra de tilgængelige informationer på brugerens iPhone herunder minder, fotos og placeringsdata ved at iOS 17 kommer med automatiske forslag ved hjælp af AI.

Standby

Sæt din iPhone i en holder om natten, hvorefter den går på Standby-mode, og de kan se tiden med et ur og en række forskellige urformater, som vi allerede kender det fra Apple Watch. Standby tilpasser sig rødt lys, hvor den røde tone skal hjælpe dig med at sove bedre.

Kontakt posters

Det bliver muligt at lave såkaldte Kontakt posters, hvor det bliver muligt at tilpasse den enkelte Kontakt poster med billede, skrifttype og farve.

Opgradering af Autocorrect

Autocorrect bliver mere intelligent iOS 17, hvor funktionen generelt skulle blive blive bedre til at genkende ord og forudsige brugerens indtastninger.

Live telefonsvarer

Live telefonsvarer er en ret praktisk funktion, hvis nogen ringer og efterlader en besked, vil brugeren se en live udskrift, mens de taler. På den måde kan brugeren, se om vedkommende ønsker at besvare henvendelsen. 

Ny funktion til FaceTime

FaceTime bliver udstyret med en særdeles smart og nyskabende funktion, hvor FaceTime får evnen til at efterlade en besked som FaceTime-video.

Andre nyheder og funktioner

Siri aktiveres fremadrettet ved at sige "Siri. Familiemedlemmer kan via beskeder følge, hvor langt du er kommet med din placering. Alle emoji er nu klistermærker. Du kan toppe og holde fast og ændre størrelsen på dem. AirDrop bliver enklere at bruge fremadrettet. iOS 17 vil under "Billeder" være i stand til at identificere katte og hunde, som er en del af brugerens familie. En række generelle forbedringer til tastatur og diktat.