Apple er kendt for at levere opdateringer til iPhones i lang tid, men hvor længe kan man egentlig forvente, at ens iPhone vil blive understøttet?

Er du på udkig efter en ældre brugt iPhone, så er det en god ide at undersøge, hvor lang tid Apple yder support til modellen i form af sikkerhedsopdateringer etc. før du køber mobilen.

Vi tænker altså ikke på, om den pågældende iPhone bliver opdateret til det nyeste iOS 17, men alene om Apple udsender løbende af opdateringer til det nuværende og ældre iOS, som er installeret på den pågældende iPhone.

Overvejer du at investere i en ældre brugt iPhone er det altid en god ide, at gå efter en udgave, der stadigvæk bliver supporteret af Apple i form af opdateringer, så din iPhone til enhver tid er sikker at benytte.

Hvor længe understøtter Apple iOS?

Gældende fra 2023 understøtter Apple de seneste to iOS-versioner: iOS 15 og iOS 16. hvilket i pralsis betyder, at såfremt den pågældende iPhone-model er i stand til at køre iOS 13 eller iOS 14, så kan den opdateres til iOS 15, hvilket betyder at iPhone 6S og nyere modeller er understøttet. 

Apple udsendte dog en sikkerhedsrettelse til iOS 12 tilbage i januar måned 2023 for at rette nogle alvorlige sikkerhedsfejl med udgivelsen af iOS 17 i september måned 2023, skal vi nok ikke forvente at Apple understøtter iOS 12 ret meget længere med sikkerhedsopdateringer, så det betyder, at iPhone 5S og iPhone 6 ikke vil modtage opdateringer længere.

Hvor gamle iPhone-modeller understøttes stadigvæk?

Den ældste iPhone-model der stadigvæk understøttes af Apple med iOS, er iPhone 5S, men understøttesen af opdateringer forvente altså at stoppe i forbindelsen med udrulningen af iOS 17, som forventelig også betyder farvel til opdateringer af iPhone 6 og iPhone 6S.

Har du en iPhone 5S, iPhone 6 og iPhone 6S er der altså god grund til fremadrettet at være bekymret for sikkerheden, hvorfor vi anbefaler, at du overvejer at opgradere til en nyere iPhone-model, som stadigvæk modtager sikkerhedsopdateringer min. fra iPhone 7 og fremefter.

Hvor lang tid tilbyder Apple reparation af gamle iPhone-modeller?

En ting er jo softwaren en anden ting, er hvis du har en iPhone-model der er gået i stykker og trænger til reparation, hvilket kræver hardware, og hvor lang tid tilbyder Apple så hardware og reservedele til dine iPhone-modeller?

Apple vil understøtte iPhone-modeller i 7 år fra sidste gang virksomheden solgte den pågældende model. Så længe din pågældende iPhone stadig blev solgt af Apple for op til syv år siden, vil virksomheden stadig servicere den - og dermed hjælpe dig med at reparere den til en given pris.