Vil du købe en brugt elcykel, er der nogle overvejelser, du bør gøre dig, for at sikre, at det bliver en god handel.

Elcykler, er blevet mere og mere populære i de senere år. I skrivende stund udgør antallet af elcykler cirka 24% af det samlede antal cykler i Danmark og tallet bliver ikke mindre.

En af grundene til, at elcykler er så populære blandt danskerne, er at de tilbyder et alternativ til traditionelle cykler og giver en mere miljøvenlig transportform. Du får altså både motion, frisk luft og god samvittighed, men samtidig giver den elektriske motor dig også både rækkevidde og hastighed, så du kan bruge elcyklen som transportmiddel over længere afstande.

Men der er også tale om en halvdyr fornøjelse, hvis du gerne vil anskaffe dig en god elcykel. For skal du have en elcykel, som kan dække dit daglig transportbehov til og fra skole eller til og fra arbejde, løber det hurtigt op. Du skal nemlig regne med at vinke farvel til mange tusinde kroner, hvis du vil have en elcykel af et godt mærke.

Derfor er det også nærliggende, hvis du går med tanker om at købe en brugt elcykel i stedet for en helt ny for at spare penge. Det kan faktisk være en rigtig fornuftig løsning, men du skal blot huske at kigge dig godt for, inden du slår til.

Vi vil herunder kigge lidt nærmere på, hvorfor elcykler er så populære, samt på fordele og ulemper ved at købe brugt elcykel, hvorefter vi giver dig nogle tips til at købe en brugt elcykel. På den måde er du bedre klædt på, når du skal lave en god handel.

Elcykler er populære

Der er flere grunde til, at elcykler er blevet så populære. Nogle af grundene er:
 • Nemmere at køre på: Elcykler giver en nemmere og mere behagelig køreoplevelse end traditionelle cykler. Elmotoren hjælper dig med at træde i pedalerne, hvilket gør det lettere at forcere bakker og rejse over længere afstande.
 • Miljøvenlig: At køre på en elcykel er mere miljøvenligt end at køre de mere traditionelle køretøjer, da de kræver mindre energi for at fungere.
 • Omkostningseffektiv: Elcykler er en omkostningseffektiv transportform, da de kræver mindre vedligeholdelse og brændstof end traditionelle køretøjer.
 • Sundhedsmæssige fordele: At vælge en elcyklel som transportmiddel giver sundhedsmæssige fordele, da de tilskynder til fysisk aktivitet og kan hjælpe med at forbedre den kardiovaskulære sundhed.
 • Praktisk: Elcykler er en bekvem transportform, da de både kan bruges til pendling, løbe ærinder og fritidsaktiviteter.
Derudover er de meget nemmere at finde en parkeringsplads til, da de fylder meget mindre end eksempelvis en bil.

Fordele og ulemper ved at købe brugt elcykel

Når du står overfor at skulle købe en brugt elcykel, skal du være opmærksom på, at det kan have både fordele og ulemper ligesom ved alle andre brugtkøb.  

Fordele ved at købe brugt elcykel

 • Pris: At købe en brugt elcykel kan være væsentligt billigere end at købe en ny. 
 • Miljø: Ved at købe brugt sparer du miljøet for mere forbrug.
 • Garanti: Nogle forhandlere giver 6 måneders garanti på brugte elcykler.

Ulemper ved at købe brugt elcykel

 • Risiko: Der er en risiko for at købe noget, der ikke virker optimalt.
 • Garanti: Garantien på en brugt elcykel er ikke den samme som på en ny.
 • Reparationer: Der kan gå kortere tid, før du skal have foretaget større reparationer på en brugt elcykel.

Start med at overveje dine behov

Det første du bør overveje, inden du køber en elcykel er, om den er det rigtige transportmiddel for dig. For selvom der er mange fordele ved at bruge en elcykel, såsom at undgå myldretidstrafik og køkørsel og at have det sjovt, så er der også ulemper, såsom at du er udsat i dårligt vejr og at der er en begrænsning på rækkevidden.

Generelt omkring køb af brugt elcykel

Inden du køber en brugt elcykel, er det også vigtigt, at du undersøger, hvilken stand, den er i og om batteriet fungerer optimalt. Du bør også undersøge, om det er stjålet eller defekt. Du kan blandt andet bede om stelnummeret på elcykel, for at undersøge om den er meldt stjålet. Du kan nemt finde brugte elcykler til salg på DBA, Gul og Gratis. Men ved du også, at mange forhandlere tilbyder brugte elcykler i deres forretning, hvor du får fordelen af service og reklamationsret på købet.

Gode råd til at vurdere standen på en brugt elcykel

Når du skal købe en brugt elcykel, er det som nævnt ovenfor meget vigtigt at du vurdere standen på elcyklen. Det skal du både gøre, for at sikre dig, at den fungerer korrekt, men også for at få vished om, at den er sikker at køre på. Her er nogle ting, du bør kigge på:
 1. Batteri: Det giver næsten sig selv, at standen på batteriet er afgørende for elcyklen. Det er batteriet der afgører, hvor langt elcyklen kan køre pr. opladning. Derfor er det altid en god idé at spørge sælgeren om batteriets alder og kapacitet, og om det stadig holder en god opladning. For viser det sig, at batteriet er gammelt eller ikke holder strøm så godt, kan det betyde en udskiftning af batteriet, hvilket kan være en dyr fornøjelse.
 2. Bremser: Tjek altid bremserne på elcyklen for at sikre, at de fungerer korrekt. Test både fodbremse og håndbremse, og sørg for, at de hverisær kan bremse cyklen helt.
 3. Dæk: Husk også at tjekke dækkene for slid og skader. Er dækkene meget slidte eller beskadigede, kan det betyde, at du skal ofre nye dæk, hvilket hurtigt kan løbe op i flere hundrede kroner.
 4. Styr: Tjek styr, saddel og håndtag for at sikre, at de er i god stand og fungerer korrekt.
 5. Generel tilstand: Sørg altid for at tjekke elcyklens generelle tilstand for at sikre, at det ikke har nogen synlige skader eller fejl.
Ved køb af en brugt elcykel kender du selvsagt ikke cyklens historie, herunder hvordan den er blevet brugt og vedligeholdt. Så spørg sælgeren om elcyklens vedligeholdelseshistorik, herunder eventuelle reparationer eller vedligeholdelse, der er udført samt om cyklen har været skadet.

Det er også altid en god idé at du tester elcyklen inden køb. På den måde kan du sikre, at den fungerer korrekt. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du tester en elcykel, kan du med fordel tage en ven eller en professionel med til at hjælpe dig.

Slidtage på batteriet på en brugt elcykel

En af de dyreste dele at udskifte på en elcykel er selve batteriet. Derfor er det ekstra vigtigt, at du forholder dig kritisk til batterikapaciteten på en brugt elcykel. For batteriets levetid afhænger af, hvor meget det er blevet brugt, og hvor godt det er blevet vedligeholdt. Konsekvensen af et slidt batteri er, at elcyklen kan have en kortere rækkevidde, og det kan samtidig tage længere tid at oplade den. Derfor er det meget vigtigt at du undersøger, om batteriet fungerer optimalt, før du køber en brugt elcykel.

Sådan sikrer du dig en god handel

For at sikre dig en god handel, bør du undersøge sælgerens troværdighed. Hvis du handler med en privatperson på eksempelvis en privat markedsplads som DBA, Gul og Gratis og Tradera, er den bedste måde at gøre det på, at møde sælgeren personligt og afhente elcyklen fysisk på dennes bopæl. Derudover er det altid en god idé, hvis du kan sikre dig, at sælgeren er MitID-valideret og måske har en gammel profil. Du kan også med fordel bede om at se den originale kvittering og eventuelt manual, og undersøge om der medfølger oplader og eventuelt ekstraudstyr. Det er også altid en god idé at du tester elcyklen, før du køber den.

Liste over de bedste mærker af elcykler

Her er en liste over nogle af de, efter vores mening, bedste mærker af elcykler:
 • Specialized
 • Kreidler
 • Mustang
 • Batavus
 • Kildemoes
 • Trek
Husk at undersøge de forskellige mærker og modeller, inden du køber en brugt elcykel, så du kan finde det, der passer bedst til dine behov.

Som et andet alternativ til at købe en brugt elcykel, kan du nu også vælge at omdanne din gamle cykel til en elcykel med smart gadget.

God fornøjelse med dit køb af brugt elcykel!