Hvis du overvejer at købe et brugt el-løbehjul, er der nogle overvejelser, du bør gøre dig, for at sikre dig en god handel.

EL-løbehjul er blevet populære i det danske gadebillede, hvor det nu også er muligt at leje et løbehjul på timebasis ved hjælp af en app.

Skal du have fingrene i et godt løbehjul, som skal benyttes i daglig transport til og fra skole eller til og fra arbejde, så kan der godt blive tale om en ret dyr oplevelse, da du skal smide på den anden side af 5.000,00 kroner for at få et nyt EL-løbehjul med tilstrækkelig rækkevidde.

Mange går derfor med tanker om at købe et brugt EL-løbehjul for at spare penge, og det kan faktisk være en rigtig fornuftig løsning, blot du husker at kigge dig rigtig godt for.

Vi starter ud med at kigge på fordele og ulemper ved at købe brugt EL-løbehjul, hvorefter vi giver dig nogle tips til at købe et brugt el-løbehjul, så du er sikret en ordentlig handel, samt en liste over nogle af de bedste mærker af EL-løbehjul.

Fordele og ulemper ved at købe brugt EL-løbehjul

Når du skal købe et brugt el-løbehjul, skal du være opmærksom på, at det kan have både fordele og ulemper ligesom ved alle andre brugtkøb.  

Fordele ved at købe brugt EL-løbehjul

 • Pris: Et brugt el-løbehjul kan være op til 50% billigere end at købe et nyt.
 • Miljø: Ved at købe brugt sparer du miljøet for mere forbrug.
 • Garanti: Nogle forhandlere giver 6 måneders garanti på brugte el-løbehjul.

Ulemper ved at købe brugt EL-løbehjul

 • Risiko: Der er en risiko for at købe noget, der ikke virker rigtigt.
 • Garanti: Garantien på et brugt EL-løbehjul er ikke den samme som på et nyt.
 • Reparationer: Der kan gå kortere tid, før du skal have foretaget større reparationer på et brugt el-løbehjul.

Start ud med at overveje dine behov

Først bør du starte ud med at overveje, om et EL-løbehjul er det rigtige transportmiddel for dig. Der er mange fordele ved at bruge et el-løbehjul, såsom at undgå myldretidstrafik og køkørsel og at have det sjovt, men der er også ulemper, såsom at det ikke er godt til lange distancer og ikke er beregnet til at køre i terræn

Generelt omkring køb af brugt EL-løbehjul

Når du køber et brugt EL-løbehjul, er det vigtigt at undersøge, om det er i god stand, og om batteriet fungerer optimalt. Du bør også undersøge, om det er stjålet eller defekt. Du kan finde brugte el-løbehjul til salg på DBA, Gul og Gratis. Mange forhandlere tilbyder også brugte EL-løbehjul i forretningen, hvor du får fordelen af service og reklamationsret på købet.

Gode råd til at vurdere standen på et brugt EL-løbehjul

Når du skal købe et brugt EL-løbehjul, er det vigtigt at vurdere standen på løbehjulet for at sikre, at det fungerer korrekt og sikkert. Her er nogle ting, du bør kigge efter:
 1. Batteri: Batteriets tilstand er afgørende for, hvor langt løbehjulet kan køre på en opladning. Spørg sælgeren om batteriets alder og kapacitet, og om det stadig holder en god opladning. Hvis batteriet er gammelt eller ikke holder en opladning, kan det være nødvendigt at udskifte det, hvilket kan være dyrt.
 2. Bremser: Tjek bremserne for at sikre, at de fungerer korrekt. Test både fodbremse og håndbremse, og sørg for, at de stopper løbehjulet effektivt.
 3. Dæk: Tjek dækkene for slid og skader. Hvis dækkene er slidte eller beskadigede, kan det være nødvendigt at udskifte dem, hvilket også kan være dyrt.
 4. Styr: Tjek styr og håndtag for at sikre, at de er i god stand og fungerer korrekt.
 5. Generel tilstand: Tjek løbehjulets generelle tilstand for at sikre, at det ikke har nogen synlige skader eller fejl.
Husk også at spørge sælgeren om løbehjulets historie, herunder hvor længe det har været i brug, og om det har været udsat for nogen ulykker eller reparationer.

Det kan også være en god idé at teste løbehjulet, før du køber det, for at sikre, at det fungerer korrekt. Hvis du ikke er sikker på, hvordan man tester et EL-løbehjul, kan du overveje at tage en ven eller en professionel med til at hjælpe dig.

Slidtage på batteriet på et brugt EL-løbehjul

En af de dyreste dele at udskifte på et EL-løbehjul er altså batteriet, hvorfor det er ekstra vigtigt, at du forholder dig kritisk til batterikapaciteten på det brugte løbehjul. Batteriets levetid afhænger af, hvor meget det er blevet brugt, og hvor godt det er blevet vedligeholdt. Hvis batteriet er slidt, kan det have en kortere rækkevidde, og det kan tage længere tid at oplade. Det er vigtigt at undersøge, om batteriet fungerer optimalt, før du køber et brugt EL-løbehjul.

Sådan sikrer du dig en god handel

For at sikre dig en god handel, bør du undersøge sælgerens troværdighed, og den bedste måde at gøre det på, når du handler med en sælger på en privat markedsplads som DBA, Gul og Gratis og Tradera, er at møde sælgeren personligt og afhente løbehjulet fysisk på denne bopæl, Derudover er det en fordel, at sælger er NemID-valideret og har en gammel profil. Du kan også bede om at se kvittering og manual, og undersøge om der medfølger oplader og eventuelt ekstraudstyr. Det er også en god idé at teste el-løbehjulet, før du køber det.

Liste over de bedste mærker af EL-løbehjul

Her er en liste over nogle af de, efter vores mening, bedste mærker af EL-løbehjul:
 • GoRunner
 • Xiaomi
 • Segway
 • Gofast
 • Ninebot
Husk at undersøge de forskellige mærker og modeller, inden du køber et brugt EL-løbehjul, så du kan finde det, der passer bedst til dine behov.

God fornøjelse med dit køb af brugt EL-løbehjul!