Beskyt din iPhone, iPad eller Mac med Lockdown Mode, hvis du er udsat for hacker-angreb.

Med funktionen Lockdown Mode kan du begrænse eller deaktivere vigtige funktioner på din Apple-enhed, hvis du er ekstra udsat for hacker-angreb.

Hvad er Lockdown Mode?

Lockdown Mode er en ny forholdsvis ny funktion, der blev introduceret af Apple i iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura, der tilbyder et "ekstremt" sikkerhedsniveau til din Apple enhed. Lockdown Mode er designet til at beskytte dig, hvis du er i risiko for meget målrettede cyberangreb. Lockdown-tilstand er en valgfri funktion, der kun bør bruges, hvis du tror, ​​du kan blive ramt af et meget sofistikeret cyberangreb, såsom af et privat firma, der udvikler statssponsoreret lejesoldatsspyware. Det er altså ikke en funktion, som den gennemsnitlige Apple-bruger behøver at bekymre sig om. Når låsetilstand Lockdown Mode er aktiveret, fungerer din enhed ikke, som den plejer, og visse apps, websteder og funktioner er strengt begrænset af sikkerhedsmæssige årsager, og nogle oplevelser er muligvis slet ikke tilgængelige.

Hvornår bruges Lockdown Mode?

Det er langtfra flertallet af Apples kunder, der er målgruppen for funktionen Lockdown Mode. Der er derimod tale om en særlig beskyttelse til de brugere, der er særligt udsatte for meget sofistikerede angreb. For Lockdown Mode er skabt til at kunne beskytte ofrene mod de såkaldte ’zero-click’ angreb, hvor hackere kan bryde ind i eksempelvis en iPhone, uden at brugeren af iPhonen overhovedet behøver at klikke på noget. Apple siger selv, at det kun er særligt udsatte, såsom menneskerettighedsaktivister, journalister eller politiske dissidenter, der er målgruppen for at bruge funktionen.

Sådan beskytter Lockdown Mode

Hvis du vælger at aktivere Lockdown Mode på din iPhone, iPad eller Mac, får du et ekstra beskyttelseslag, som skal være med til at sikre dig bedre mod avancerede hacker-grupper. Lockdown Mode er designet til at blokere de fleste attachments, der forsøger at få adgang til Apple enheden via besked-app. For det er netop denne vej, den skadelige software ofte menes at gå. Derved benytter den skadelige software Apples besked-app til at udføre sine nul-kliksangreb. Men Lockdown Mode vil også være med til at give ekstra beskyttelse mod kablede angreb. Ved denne type angreb vil en hacker forsøge at få adgang til eksempelvis en lukket iPhone eller Mac ved at slutte et USB-kabel hertil.

Her er nogle af måderne, hvorpå Lockdown Mode beskytter din Apple enhed:
 • Reduceret angrebsflade: For at reducere angrebsoverfladen, der potentielt kan udnyttes af meget målrettet lejesoldatspyware, er visse apps, websteder og funktioner strengt begrænset af sikkerhedsmæssige årsager, og nogle oplevelser er muligvis slet ikke tilgængelige.
 • Begrænset adgang: Konfigurationsprofiler kan ikke installeres, og enheden kan ikke tilmelde sig mobilenhedsadministration (MDM), mens låsetilstand er slået til.
 • Nødfunktioner: Telefonopkald og almindelige tekstbeskeder fortsætter med at fungere, mens låsetilstand er aktiveret. Nødfunktioner, såsom SOS-nødopkald, påvirkes ikke.
Lockdown Mode kan både aktiveres på dine iPhone, iPad og MacBook enheder.

Sådan aktiveres Lockdown Mode på din iPhone eller iPad

Hvis du gerne vil aktivere Lockdown Mode på din iPhone eller iPad, kan du aktivere låsetilstand på følgende måde:
 1. Sørg for, at din enhed er opdateret til iOS 16 eller iPadOS 16
 2. Åbn appen Indstillinger
 3. Tryk på Privatliv og sikkerhed
 4. Under Sikkerhed skal du trykke på Lockdown Mode 
 5. Tryk på Slå låsetilstand til
 6. Tryk på Tænd og genstart, og indtast derefter din enheds adgangskode
 7. Når låsetilstand er aktiveret, modtager du muligvis meddelelser, når en app eller funktion er begrænset, og et banner i Safari angiver, at låsetilstand er slået til
Selvom Lockdown Mode begrænser, hvad du kan gøre, og hvem der kan kontakte dig, er det en afvejning for at have en langt mere sikker iPhone eller iPad.

Sådan aktiveres Lockdown Mode på din Mac

Hvis du gerne vil aktivere Lockdown Mode på din Mac, kan du aktivere låsetilstand på følgende måde:
 1. Sørg for, at din enhed er opdateret til macOS Ventura
 2. Klik på Apple-menuen, og vælg Systemindstillinger
 3. Klik på Sikkerhed og privatliv
 4. Klik på låseikonet, og indtast din administratoradgangskode
 5. Klik på Lockdown Mode
 6. Klik på Slå låsetilstand til
Din Mac vil fremadrettet være bedre beskyttet, da Lockdown Mode nu er aktiveret.

Lockdown Mode er valgfri

Lockdown Mode er en valgfri funktion, du kun bør aktivere, hvis du tror, ​​at du kan være målrettet af et meget sofistikeret cyberangreb. Når lockdown Mode er aktiveret, fungerer din enhed ikke, som den plejer, og visse apps, websteder og funktioner er strengt begrænset af sikkerhedsmæssige årsager, og nogle oplevelser er muligvis slet ikke tilgængelige. Låsetilstand er tilgængelig i iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura.